- 31 Ekim 2012
- 1.031
- 962
İlk bebeğim emzik almadı, ikinciye ben vermedim. Üçüncüye vereceğim, inşallah emer. Çünkü ikinci sürekli emmek isteyen bir bebekti, çok yordu.Hanımlar günaydııın sizler bebişlere emzik vermeyi düşünüyor musunuz? Benim ilk bebeğim tecrübem yok arkadaşım aklın varsa emzik ver damak bütünlüğü diş şekli vs düşünme dedi onun da 1 yaşında oğlu var emzik olarak beni kullanıyor ölüyorum artık sündüm diyor Dün bir tanıdığıma sordum onunkiler almamış ama keşke alsalardı çok zorlandım her ağladığında meme aç meme aç dışarda çok zorlanıyordum dedi bence ver diyor bilemedim sizler ne düşünüyorsunuz yinede Philips avent aldım 0-6 ay nolur nolmaz diye birde bir sorum daha var biberon ve süt pompası almak gerekli mi duruma göre eczaneden felan mı alalım?
Bence biberon ve pompa şu anda alma. Onlara bulaşırsan kurtulmak çok zor. İlk bebekte yaptım bir hata, meme+mama beraber gitti. İkincide ne olursa olsun sadece emzirdim ve anne sütü ile beslendi. Eğer çalışıyorsanız pompa alırsınız sonra.
Lütfen mamaya bulaşmayın. Bebek ne kadar emerse o kadar bol sütünüz olur. Süt gelir merak etmeyin, zaten midesi minicik.Yenidoğan mama hakkında bilginiz var mı ? Olurda süt hemen gelmezse yanımızda her ihtimale karşı bulunsun diye ,kızlar özellikle tecrübeliler bir şekilde bilenler varsa yazarsa sevinirim
Kuzenime sütü yok, bebek aç vs diye beni aradılar. Koştum gittim. Bir havluyu ütü ile ısıtıp memelere koydum. Sonra bir tarak ile kökten uca taradım, masaj yaptım. Bir fincana elimle sağıp bebeğe kaşıkla verdim. Az önce sağdık, sütü yoktu dediler. Bebek az süt içince gözlerini açtı, memeye yapıştırdık. Akşam olmuştu ve hiç çiş yapmamıştı. Ben eve geçtim, mesaj geldi bezini doldurdu, değiştirdik diye. Hastanede bunlarla uğraşmıyorlar genelde.
Hayır alakası yok. Odanıza geçer geçmez ilk işiniz bebeğinizi emzirmek olsun. Ben ilk bebekte yapmadım, kimse de gelip söylemedi. Bir sürü sıkıntı yaşadık sonrasında. İkincide bebeğimi hiç bırakmadım kucağımdan. Sütüm de hemen geldi.İnşallah . Sezeryan olunca hemen gelmiyormuş filan dedi inşallah doğru olmaz