benim sıpam beni mahvetti kızlar kaşla göz arası sen git yağ tenekesini bul yerinden çıkar devir mutfak halılar gölet. sadec 5 saniyelik camdan bakışımla oldu herşey bi döndüm yağ göletinin içine girmiş çıp çıp yapıyo eliyle. önce onumu temizliyim yerlerimi bilemedim bide ben elimle ittikçe yağın içine girmek için nasıl ağlıyo anlatamam. bu çocuk çok yaramaz olcak sanırım bittim ben :)))))))
bide dün oyuncakları koyduk oynasın diye bide baktım arabasını sürüyo eliyle halının üstünde çok şeker ya nerden nasıl öğrendi anlamadım. ama çok şirindi.. ama araba halının tüğlerine takılıp ilerlemeyince tutup fırlatıyo sanırım biraz agresifiz :))
canım geçmiş sayfalara göz attım bebeğini yürütme çabaları içindeydin.Biraz ayrıntılı anlatırmısın neler yaptın yürütmek için.Oğlum yürümeye çok hevesli ama hala dengesini sağlayamıyor.2 adım atıyor düşüyor.Görenler soruyor oğlun kaç aylık 3 gün sonra 1 yaşında olacak diyorum.Yürüyor mu diyorlar ben hayır diyorum ama hayır derken ne kadar üzülüyorum anlatamam.
nice mutlu yaları olsun canım bizimde 22 sinde doğum günümüz. dışarda yapıcaktık ama hava serin o yüzden evde olacak. bugünde doğum günü cicilerimizle süslerimizi amaya gidicez. inşallah arkadaşım uyanablirse :))))))))Oğlum 1 yaşında oldu.doğum günü için çok hazırlık yaptım.evi süsledim,pastanede pastasını yaptırdım yakın arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı davet ettik ama doğum gününden hiç birşey anlamadım.çünkü oğlum üst dişlerini çıkarttı.şuan üst sol çıktı sağ çıkmak üzere...ateşli ve huysuzdu sürekli ağladı.doğru düzgün fotoğraf bile çekilemedik.bugün aşı oldu çok ağladı yavrum yaaa..
nice mutlu yaları olsun canım bizimde 22 sinde doğum günümüz. dışarda yapıcaktık ama hava serin o yüzden evde olacak. bugünde doğum günü cicilerimizle süslerimizi amaya gidicez. inşallah arkadaşım uyanablirse :))))))))
herkesin dişleri pıtırdamaya başladı maşallah. inci gibi dişleri olsun inşallah. bizimde bi hızla çıkardı dişleri 8 tane oldu en son ama yaklaşık 3 aydır tık yok yeni dişlerden. bizimkide doğumgününde çıkarmaz inşallah.
yürüme çalışmalarınız ne durumda.
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.4 tane dişimiz oldu :) Yürüme çalışmalarımız aynı değişen birşey yok.Yürümeye çok hevesli 2 3 adımdan fazlası olmuyor.Saçlarıı kestirdik 2 gün önce berberde çok ağladı.Ama çok yakışıklı oldu yavrum yaa.
çikom bebeğinin maşallahı var
oğlum emeklemeyi hızlandırdı, yerinde durmuyor artık.
dün beşiğine yatak aldık. gerçi markalı bir şey bulamadık ama bu da güzel oldu. park beşiğin kademesini indirince yün yorganı katlayıp koymuştum. ama çakırçukurdu. park beşik için üretilen yataklar da 4 cmben de sonunda buldum. 18cm.
bu kez de oğlumun koltuk altından da aşağı indi beşiğin yanları. içinde tutup geziyor zaten. önceden ulaşamadığı duvar süslerini bir hışım halletti önce... sonra da beşiğin üstünde asılı duran ayıcıkları tek tek yolup aşağı attı... ne çok yapmak isteyip de yapamadıkları varmış meğertek korkum aşağı asılıp düşmesi. şimdilik tehlike yok gibi ama belli olmaz.
kıslar oğlum artık tırmanıp koltuğa çıkıyo. hani şu prima reklamları varya sandalyeye tırmanan bebekler var. izlerken yapamaz bi çocuk derdim öle bi yapıyoi ama inerken dikkat etmesi gerektiğini henüz idrak edemedi. o yüzden hep tedirginim eskiden odada bırakıyodum ama şimdi korkuyorum. yeni çabazı tv sehpasına çıkmak. en kısa sürede tv yi duvara astırmak gerek sanırım.
kumandayla tv kanalı değiştiini anladı sıpa bide tv ye uzatıyo kumandayı öle değiştiriyo. mutfağa gidip dönünceye kadar kanal eğişmiş oluyo :)).
telefonu alıp kulağına tutuyo artık.
elndekini isteyip ver dediğimizde bize getirip veriyo tabi vazgeçebileceği bişeyse mesela asla mamasını vermiyo :)).
artık emeklemekten hoşlanmıyo yürümeyide hızlandırdı. mutfağa gidiyorum arkamı bi dönüyorum yanımda bi dönmüşüm yok olmuş.
banyonun kapısını açık görmesin anında duşakabini açıp giriyo içine.
arabalarıyla oynuyo arabayı sürerken uuuuuu diye sürme sesi çkıarıyo. kamyon gibi bi arabası var içine küçük arabaları koyup taşıyo. ben başka bi oyuncak koyuyorum taşısın diye alıp fırlatıyo arabayı koyuyo taşıması için :)).
kucağıma verdiklerinde sağa sola bile dönemiyodu şimdiki haline bak allahım nelere kadirsin.
inan nazar edeceğim diye ödüm kopuyor. bebeğinin yaptıkları o kadar güzel ki demin üşenmedim geçmişe baktım. Turan kadarken neler yapabiliyormuş diye:))
sadece burada anlat e mi?
vallahi nazar ederler.
maşallah maşallah maşallah
bu arada arkadaşlar hep yazan annelere diyodum bebeklerinize pirinç unu yedrmeyin kilo yapsın diye bugün arkadaşımın bi çocuğunu gördüm çocuğu kilo alsın diye sürekli yedirmiş prinç unu. allahım günah yazma çocuk bi garip bakıyo çevresine bizimki daha yeni yaşına girecek gözleri fıldır fıldır. öteki çocuk laf bile dinlemiyo sanki anlamıyo gibi. annesinede anlattım sebzeli bakliyatlı kıymalı çorbayı hem tok tutar hem kilo yapar hem vitamin deposu diye ama bu zamana kadar yazık etmiş yavruya.
kilo alınca sağlıklı oluyo sanan anneler var hala yaaaaaa
yazık yaa...
ben bazen gece veriyorum pirinç unlu muhallebiyi. ama binde bir. bir paket almıştım, 4 aydır daha bitecek...
ben kahvaltıda, çorba ya da muhallebileri kıvamlandırmak için şunu kullanıyorum:
http://www.etietieti.com/Images/Urun/KapaliPaketGorseli/paket_yulafezmesi_müsli.jpg
kahvaltıda bir kaseye 2 tatlı kaşığı koyup1 ceviz dövüyorum, 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin... karıştırıyorum. yanında yağda yumurtasını, minik ekmeklere sürülmüş reçelini, peynirini, domates salata Allah o gün ne verdiyse...
çorbalara da 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi katınca kıvamlandırıyor, besin değeri artıyor
canım o yulaf ezmesini nerden aldın ilk kez görüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?