bebeğimiz için nasıl yatırım yapmalıyız?

Bireysel emeklilik guzel tabi ama her ay ödeme yapman gerekiyor sonuçta odeme yapamayacagin zamanlarin olursa guzel bisey yapayim derken zora dusersin
Vadeli hesap ac arttirdikca ekle derim ben.

Bizim henüz bebeğimiz yok ama bebek düşünmeye başlayalı iki hafta filan oldu.İki hafta önce,karar verdiğimiz gün,ikinci bir karar daha aldık veher günün sonunda,eve gelince,cebimizde kalan tüm bozuk paraları bir kumbaraya dolduruyoruz.Tam iki haftadır bunu yaptık ve şu an 80 liramız oldu.haftada bir de o parayı tümletiyoruz manavda filan :) Bu şekilde para biriktirmeyi hedefliyoruz ve 500 liraya ulaştıkça bankaya yatırmayı düşünüyoruz :)
bu çok iyi... haftada 40.. ayda 160.. yılda 1.920 TL ... 5 yılda 10bin TL... haariiikaaa :) süpersinizz...

bu çok iyi... haftada 40.. ayda 160.. yılda 1.920 TL ... 5 yılda 10bin TL... haariiikaaa :) süpersinizz...
Teşekkür ederim canım.Gün sonunda ne kadar bozuk para varsa koyuyoruz.Bekarken de bunu yapardım ve ayda bir ya da iki kere arabamın deposunu fullerdim bununla :)O bozuk paraları zaten unutuyoruz gidiyor cüzdanın bir köşesinde.Sayıp da satıcıya verene kadar zaman geçiyor işimiz acele diye hep tüm para verdiğmiizi fark ettikten sonra eşimle hergün eve gelince bozuk paraları karton bir kutuya doldurmaya başlamıştık.Bazen ay sonunda cebimizde paramız kalmayınca onunla geçindiğimiz bile oldu.Manavı marketi bununla görmüştük.
Madem ki dedim bu mevzu iş görüyor,neden bebişimize yapmayalım ki :)Bazen oluyor ki,cebimizden yirmi liraya yakın bozuk para çıkıyor :) (nereden geliyor bu bozukluklar anlamıyorum ) :) haftasonları tüm çantalarımı,cüzdanlarımı boşaltıyorum,eşimin de pantolonlarını,ceketlerini filan derken bakıyorum ki zengin olmuşuz.Siz de deneyin nasıl da çok paranız olduğunu göreceksiniz :)
Hatta bebeğimizin ilk giysilerini,ilk ihtiyaçlarını ayrı bir fon oluşturarak böyle almayı planlıyorum.Ona da beş yüz lira filan yeter mi ki bilemedim ama :) bakalım,göreceğuz :)

Teşekkür ederim canım.Gün sonunda ne kadar bozuk para varsa koyuyoruz.Bekarken de bunu yapardım ve ayda bir ya da iki kere arabamın deposunu fullerdim bununla :)O bozuk paraları zaten unutuyoruz gidiyor cüzdanın bir köşesinde.Sayıp da satıcıya verene kadar zaman geçiyor işimiz acele diye hep tüm para verdiğmiizi fark ettikten sonra eşimle hergün eve gelince bozuk paraları karton bir kutuya doldurmaya başlamıştık.Bazen ay sonunda cebimizde paramız kalmayınca onunla geçindiğimiz bile oldu.Manavı marketi bununla görmüştük.
Madem ki dedim bu mevzu iş görüyor,neden bebişimize yapmayalım ki :)Bazen oluyor ki,cebimizden yirmi liraya yakın bozuk para çıkıyor :) (nereden geliyor bu bozukluklar anlamıyorum ) :) haftasonları tüm çantalarımı,cüzdanlarımı boşaltıyorum,eşimin de pantolonlarını,ceketlerini filan derken bakıyorum ki zengin olmuşuz.Siz de deneyin nasıl da çok paranız olduğunu göreceksiniz :)
Hatta bebeğimizin ilk giysilerini,ilk ihtiyaçlarını ayrı bir fon oluşturarak böyle almayı planlıyorum.Ona da beş yüz lira filan yeter mi ki bilemedim ama :) bakalım,göreceğuz :)

anlattım sevdiceğime, biz de böyle bir şey yapmayı düşünüyoruz.. geçende de çantalarımı yıkayacaktım, 10 adet.. hepsinin küçük fermuarlı yerlerinden bir miktar çıktı toplamda 23 tl :) mesela küçükken annemin verdiği harçlığın yarısını atıyordum kenara.. altın almıştım yıllarca , bir sürü altınım olmustu.. sonra her ihtiyacta harcadım.. birikmiyor artık ... şimdilik ucu ucunayım. işe başladıktan sonra böyle yapcam artık :) 500 tl yeter diye düşünüyorum ilk ihtiyaclara.. hem hediye de gelir zaten görmeye geldiklerinde :) hiç kasmadan birikiyor ne güzel :)

bence altına yatırım yapmalısın, benim teyzem öyle yapmıştı şimdi kuzenim 12 yaşında ve 40 bin liraya falan denk gelecek altını var. İnternetten altın satışı yapan siteler var agaltin.com, hepsiburada, sağlam altın vs gibi. Ya da fiziki altın istemem derseniz bankaların altın hesapları da oldukça uygun.

bireysel emeklilikteyim ... 10 yıl sistemden çıkmadan ödersem emekliliğe hak kazanacağım 56 yaşımı beklemeden parayı toplu olarak çekerse şartlar şöyle:
yatırdığım ana parayı
varsa fon gelirleri
devlet katkısının %60ını alabiliyosun

56 yaşını beklemeden paranı aldığın için anaparaya dokunmadan devlet katkısından %40 kesinti oluyo ....

şunaki hesabına göre bir yıllık birikimime ek olarak kalan 9 yıl için hersene 25 tl zam yaparak ...en düşük ödeme planı olarak 125 ile devam edersem. fon getirileri hariç alacağım en minimum para 29,505 tl ( ki birikimimi altın fonunda değerlendirmekteyim) geriye dönük 10 senede altının ilerleyişini göz önünde bulundurursak hatrı sayılır bir KAR edeceğimin hayalleri içindeyim...
ödeme durumum olmasına rağmen riskimi en aza düşürmek için noolur noolmaz diye en minimum ödemeyle devam ediyorum. 10 yıldan önceki sistem çıkışlarında çok acayip fahiş kesintiler oluyo...

başka bir birikim biçimimde vadesiz gr hesabım var. isteğim zaman alıp istiğimde satıp istediğimde komple çekip kullanabiliyorum...

bu arada bankaların vadeli altın hesaplarıda mevcut...ama onlarda hesap işletim ücreti olduğu için ben vadesiz tercih ettim. ALTIN UZUN VADELİ YATIRIM İÇİN HARİKADIR BENCE TEK YAPMANIZ GEREKEN İYİ BİR TAKİPÇİ OLMAK. ÇOK DÜŞÜP ZARAR ETTİRMEDEN TLYE ÇEVİRMEK.

örneğin; ben nişanlanırken 2006 yılında çeyrek 35 lira iken
bugun 2014 te 140 tan alıyorum... uzun vadede zarar edeni duymadım ...

yine net tutarı hatırlamasam
2009 da 22 ayar 20 gr bileziğimi 1090 tl civarına bozarken .
bugun 1700 civarına bozuyoruz...velhasıl yine zarar yok

ESKİ BİR KUYUMCU ÇALIŞANI OLARAK TAMAMEN KİŞİSEL İZLENİMLERİM OLARAK ÖNEMLİ OLAN KISA VADEDE ALIM SATIM OLMAMASI ...
yatırım tawsiyesi değildir. tamamen kişisel tespitlerimi paylaşmaktayım.

Arazi alın arkadaşlar... Ben 10 yılı göze alıp yaptığım yatırımı 1 yılda iyi kârla elden çıkardım, benden alanlar da katladılar parayı resmen geri pişman oldum.

Şimdi yine o yer gibi bakir bir bölge buldum çok ucuza ordan 6 Parça arazi aldım.
2 tanesi Mersin Aydıncık Pembecik köyünde metresini 2 tlye aldım şimdi Sahibindende bile 3tl 4 tl yazıyor.
1i yine Aydıncık duruhan yaylasında onu da 2 TL ye aldım. O da şimdi 3-4 tl
3 tane de tam sahil Köyünden aldım denizi Görüyor 5 tlye aldım onu da. Deniz manzaralı sahile 1 -1.5 km uzaklıkta. Şu an 8 TL ediyor Baharda 10 TL edecek orası da...
Ben köylüden aldığım için çok uygun alıyorum..

Oglumun 1600 lirasi birikti nereye yatirim yapacagima karar veremedim hala.

3.5 senelik evliyim
hemen hemen 9 aylık bir oğlum var
yıllardır kumbara birikimi yaparım
evlendikten sonra da devam ettim
ve 3.5 yılda, doğumda takılan altınlarla beraber oğlumun 9500 TL ye karşılık gelen altını oldu
ben de altında mı devam edeyim, yoksa başka bir yatırıma mı geçeyim onu düşünüyorum

bu arada bebişine uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim canım:KK46::nazar:

3.5 senelik evliyim
hemen hemen 9 aylık bir oğlum var
yıllardır kumbara birikimi yaparım
evlendikten sonra da devam ettim
ve 3.5 yılda, doğumda takılan altınlarla beraber oğlumun 9500 TL ye karşılık gelen altını oldu
ben de altında mı devam edeyim, yoksa başka bir yatırıma mı geçeyim onu düşünüyorum

bu arada bebişine uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim canım:KK46::nazar:
Merhaba:)
Umarım uzun ömürlü sağlıklı vatana millete hayırlı bir oğlunuz olur. Şu an altın yükseldi, döviz de yüksek. 2 yıl 3 yıl gibi yine yatırım yapacaksanız arazi alın. En az 2ye katlarsınız paranızı..

Merhaba:)
Umarım uzun ömürlü sağlıklı vatana millete hayırlı bir oğlunuz olur. Şu an altın yükseldi, döviz de yüksek. 2 yıl 3 yıl gibi yine yatırım yapacaksanız arazi alın. En az 2ye katlarsınız paranızı..
merhaba :)
güzel bir alternatif sundun
teşekkür ederim canım
ömrüm oldukça oğlum için birikime devam :KK51:

Back
Yukarı