Bebeğimin yüzünde geçmeyen kızarıklık

Bilmiyorum tabi olabilir.benim bebege kaşığın ucuyla yesem dahi dokunuyodu. Cok siddetli gaz sancisi yasiyordu.ve kaka mukuslu oluyodu. Onun disinda belirti yoktum ama cok şükür gecti gitti🙏

Benim de çok kötüydü bağırsak kaka problemleri yeni anneyi çok zorluyor :KK43:
Doktorum çok katı bir diyet yaptırıp hayatımı iyice zorlaştırdı. Sütüm sulandı azaldı. Mamaya başlattı. İğrençti.

Doktorum çok katı bir diyet yaptırıp hayatımı iyice zorlaştırdı. Sütüm sulandı azaldı. Mamaya başlattı. İğrençti.
Peki şuanda bebeğiniz bunları yiyebiliyormu alıştımı vücut

Peki şuanda bebeğiniz bunları yiyebiliyormu alıştımı vücut

Şu an 3 yaşında çok hastalanan alerjik bir çocuk.
şiddetli tepkiler olmuyor ama paketli gıda çikolata vs hiç vermedim.
Süt içmiyor. Yoğurt çok vermiyorum. Kısıtlı. Peynir de öyle.
Bu tarz besinler mukusu arttırıyor ve daha çok hastalanıyor. Bronşit oluyor sürekli. Bağırsak tepkileri solunum yoluna kaydı yani.
Süt ve kakao kesin yasak. Onun dışında kontrollü gidiyoruz.

Şu an 3 yaşında çok hastalanan alerjik bir çocuk.
şiddetli tepkiler olmuyor ama paketli gıda çikolata vs hiç vermedim.
Süt içmiyor. Yoğurt çok vermiyorum. Kısıtlı. Peynir de öyle.
Bu tarz besinler mukusu arttırıyor ve daha çok hastalanıyor. Bronşit oluyor sürekli. Bağırsak tepkileri solunum yoluna kaydı yani.
Süt ve kakao kesin yasak. Onun dışında kontrollü gidiyoruz.
İnşallah atlatırız sağlıkla büyüsün inşallah 🫶

Gerçekten çok zor, insanın hayat enerjisi gidiyor o diyet sürecinde resmen.

Ben sut urunlerini tamamiyle kesmiştim paketli gida bile yemiyordum icinde sutle ilgili bisey var diye.surekli vitamin kalsiyum destekleri aldim oyle dengelemek zorunda kaldim cok zor ve yorucu bi surecti

Çikolata
Nescafe
Kızartma
Size söylenenlere ilave bana bunlarda söylenmişti dikkat edin. Alerjik bebeklerin rota aşısı alerjisini tetikliyor birde . Oğluma saçma gelebilir ama vazelin iyi gelmişti birisi önermişti banada.

Ben sut urunlerini tamamiyle kesmiştim paketli gida bile yemiyordum icinde sutle ilgili bisey var diye.surekli vitamin kalsiyum destekleri aldim oyle dengelemek zorunda kaldim cok zor ve yorucu bi surecti

Paketli gıda süt olmasa da yenmemesi gerekiyor bence.
Ben de zeytin mısır ekmeği ile kahvaltı sonrasında kuzu eti zeytinyağlı pilav patates şeklinde devam ediyordum. 6 ay kadar neredeyse böyle beslendim ara ara bir şeyler ekleyip çıkararak. Süt yumurta glüten dana eti her şeyi kesti gerizekalı doktorum. Bence çok çok çok gereksiz. Şu an çok farklı bir doktora gidiyorum o zamanki alerji doktorum da proftu şimdiki de ama o kadın bayağı eskide kalmış diyor şimdiki doktorumuz. Bu kadar katı diyet beni psikolojik olarak mahvetmişti o dönem doktor bir arkadaşım da uyardı beni başka birine daha git diye. Dinlememiştim işte..
Bence Asidik gıdalar, süt kakao paketli gıda gazlı içecek vs kesmek proteinden ve sağlıklı yağlardan zengin basit karbonhidratlar fakir beslenmek önemli. cildini ya da bağırsaklarını rahatsız etmeyecek şeyler yemek lazım. Hafif dikkat edilse yeter yani.

Paketli gıda süt olmasa da yenmemesi gerekiyor bence.
Ben de zeytin mısır ekmeği ile kahvaltı sonrasında kuzu eti zeytinyağlı pilav patates şeklinde devam ediyordum. 6 ay kadar neredeyse böyle beslendim ara ara bir şeyler ekleyip çıkararak. Süt yumurta glüten dana eti her şeyi kesti gerizekalı doktorum. Bence çok çok çok gereksiz. Şu an çok farklı bir doktora gidiyorum o zamanki alerji doktorum da proftu şimdiki de ama o kadın bayağı eskide kalmış diyor şimdiki doktorumuz. Bu kadar katı diyet beni psikolojik olarak mahvetmişti o dönem doktor bir arkadaşım da uyardı beni başka birine daha git diye. Dinlememiştim işte..
Bence Asidik gıdalar, süt kakao paketli gıda gazlı içecek vs kesmek proteinden ve sağlıklı yağlardan zengin basit karbonhidratlar fakir beslenmek önemli. cildini ya da bağırsaklarını rahatsız etmeyecek şeyler yemek lazım. Hafif dikkat edilse yeter yani.
Aynen öyle.bebegim 9.aylikken diyeti açtık biz yavas yavas ve atlattik. Gluten dana eti fekan kesmedim ben sizin ki epey kati bi diyet olmus

X