bebeğimin yüzü kıpkırmızı oldu kuru ve gözlerii şişti:( yardım lütfen...

DeSpOiNa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
382
3
118
47
Ankara
merhaba.. 5 haftalık oğlumun yüzünde 10 gün evvel isilik gibi birşeyler çıktı sonra onlar yanaklarını kapladı..2 yanağı tamamen kıpkırmızı oldu..elleyince pütürlü kupkuru..sonra kulakları ve kaşlarının altıda kurudu..sarı sarı döküntüler oldu..vücudunda hiçbirşey yok sadece yüzünde..sütüm yetmediğinden mama takviyesine başladık geçen hafta..anne sütü yanında Aptamil 1 vermeye başladım..2 gün evvel doktora gittiğimizde bize inek sütü alerjisi olabilir dedi mamayı pat diye kesti..onun yerine milupanın pregomin ini vermeye başladık..yapılan testin sonucu negatif çıktı yani inek sütü alerjisi yokmuş ancak bu teste %100 güvenmedi dr ve yarın hadtaneye gidip cilt testleri yapılacak o zaman emin olucaz dedi..fazla uzattım sanırım ama benzer birşey yaşayan varmı..yüzündeki kızarıklıkları kuruluğu geçtim gözlerinin şişmesi beni korkutuyor..benzer şeyler yaşayan oldumu paylaşırsa sevinirim..şimdiden teşekkürler

canım geçmiş olsun benim oğlumdada olmuştu küçük küçük isilikler hemen hemen o da4 5 haftalıkken tam hatırlayamadım benim daha çok boynunda alnında çok fazlaydı uçlarıda iltahaplıydı dr sıcaktan olmuş dedi ben doğum yaptığımda havalar sıcaktı acaba senindemi scaktan oldu çok mu sarıf sarmalıyon ben serin tuttum sık sık da banyo yaptırdım geçti

canım kullandığın deterjandan olabilir değiştirip markasını takip et bakalım...omuzunuzda uyutacağınızda bebek deterjanı ile yıkanmış bir tülbent ya da bez mutlaka omzunuza atın...yediklerine de dikkat et acı ekşi tüketiyorsan biraz ara ver...bir de yanaklarını kimsenin öpmesine izin verme canım...bebe yağı sürerken mutlaka yüzüne de kullan...çok geçmiş olsun

doğduğundan beri dalinin bebek deterjanı ve yumuşatıcısını kullanıyorum..1ay birşey olmadı sonradan olabilirmi bilmiyorum..evim çok sıcak..başta fazla sarmış olabilirm sonra isilik gibi başlayınca daha az giydirmeye başladım..ve hergün banyo yapıyor..doktor zeytinyağı dedi yüzüne zeytinyağı sürüyorum..gözleride şişmişmiydi sizin bebeğinizin?

aynı problem benim bebişimde de var ama gözleri şiş değil.doktor önemli bi şey deil geçer dedi ama iki aylıkm oldu geçmedi.verdiği kremi sürdüğümde rahatlıo biraz.bebe yağı da ii gelio.

seboreik dermatt olmuştur muhtemelen benim oğlumda da oldu. kafasındaki konaklarrla bağlantılı birşey. alerji olsa tüm vücudunda olurdu

benim oğlumda 44 günlük aynı şeyler onda da var aynı despoina nın anlattığı gibi yanakları kırmızı pütür pütür kaşlarında ve göz kapaklarının üsütünde sarımsı pütürlü bişeyler var kaynatılmış ılıtılmış suyla temizliyorum ii geliyo ama sinirimide bozuyo neden yanakları yumuşacık olmasın ki ama bebek yağını deniycem bende .ayrıca sol gözü ara ara şişiyo normal mi acaba

Merhaba arkadaşlar bu tür konularda uzman bir doktara danışmanızı tavsiye ederim. Olay tamamen alerji ile alakalı.Aynı durumu ilk oğlumda da ikinci oğlumda da yaşadım. Doktor her ikisinde de farklı yöntem uygulamıştı.Çocuktan çocuğa değişiyor.Çok geçmiş olsun korkulacak bir durum yok.Ödem yapıyor gözetekrar geçmiş olsun

yarını beklemeden bugün doktoruna gittik..kolundan 5 tane falan yerden alerji testi yapıldı işte inek sütüne yumurta beyazına sarısına falan..neyseki bunlarda negatif çıktı yani yokmuş..2 hafta sonra falan bir test daha yapılacak..sütüm az olduğundan hergün rezene çayı hümana falan içiyordum onları keselim dedi..sonuçta neye alerjisi olduğunu bulmamız lazım dedi..ama sırf yüzünde olduğundan şampuandanda şüphelendi..br kaç gün sabunlamadan şampuanlamadan yıkayın dedi..yüzüne zeytinyağı sür demişti yumuşasın diye onuda sürme dedi..ama korkma bişey olmaz diyor..oğluna olmuş böyle birşey şampuanına alerjisi çıkmış..umarım şampuandır zira çözümü kolay..gene yazarım belli olunca..herekese geçmiş olsun

siyahil mama veriyormusunuz emziriyormusunuz bilmem ama her iki şekildede bence inek sütü alerjisi varmı yokmu baktırsanız iyi olur..zira önemli birşey..eğer mama da veriyorsanız özel mamaya geçmeniz gerek..yok emziriyorsanız sizin yedikleriniz sütünüzden geçtiğinden sizin beslenmenizden inek sütü bazlı besinleri azaltmanızı yada çıkartmanızı isteyeceklerdir.(peynir süt yoğurt vs..) inek sütü alerjisi diğer alerjilerden daha önemli imiş anladığım kadarı ile..şimdiden çok geçmiş olsun..denemek için sizde yıkarken bir süre sabun şampuan kullanmayın olmazsa..

aynı durumu bende oğlum 9 aylıkken yaşadım. benim oğlumun kollarında olmuştu anlattığınız durum. kıpkırmızı ve kabarmıştı artık 2 kolunuda tamamen kaplamıştı.3 doktora götürdükhiçbiri anlamadı. ben o hafta şampuanımızı değiştirmiştim.doğduğundan beri johnsons baby şampuan kullanmıştım ama o hafta şampuan bitince dalin'e geçtim. geçmez olaydım bebeğimi mahfetti dalin şampuan. nettende araştırdım dalin kullananların karşılaştığı bir problemmiş meğer (bir kısmının). bir süre duru syla yıkamıştık. geçince tekrar johnsons'a geçtik. çok şükür bir dahada olmadı.
sizede büyük geçmiş olsun....

ben doğduğundan beri nivea nın şampuanını bebe yağını falan kullanıyorum..değiştirmedim.ama doktorumuzun oğluna olmuş onada johnsons alerji yapmış..şampuan ve sabun kullanmadan yıkadık yüzü banyodan sonra kıpkırmızı olurdu olmadı..gözlerindede dünkünden farklı birşey olmadı..umarım şampuandandır diye dua ediyorum..başka birşeyse bulmak zor olabilir..şimdilik dünden farklı değil..yüzünde kızarma artmadı..umarım yakın zamanda geçer..onu öyle gördükce çok üzülüyorum çünkü..kaşlarının üzeri kulakları iyice kurudu kabuk kabuk.pozitif bir yaklaşımla onlar kuruyup dökülecekki yüzü düzelecek diye düşünüyorum

despoina iki gündür aynı sorunu bende yaşıyorum ve çok üzülüyorum bugün doktora götürdüm atopik dermatit yani egzama dedi krem ve damla verdi bir hafta kullanıcam inşallah geçer.

çok geçmiş olsun..onları öyle görmek çok üzücü oluyor evet..egzamayıda kremlerle falan sanırım iyileştiriyorlar..moralini bozma..utku bugün daha iyi..bizim doktor alerji üzerinde duruyor sadece yüzünde olduğundan..biran evvel ne olduğunu anlarız umarım bizde..peki sizin bebeğinizin vücudunda damı var o kızarıklıklardan falan?

Son düzenleme:
Back