- 25 Ocak 2020
- 26
- 13
- 31
- Konu Sahibi Ceylanmasal
Çok haklısınız. Biz süt içme konusunda da sıkıntılıyız zorla süt veriyorum. 7 aylık bebeğim süt içsin diye kundak yapıp gözlerini kapatıp öyle verebiliyorum ancak. Sorunum sadece diyet olsa zorda olsa seve seve katlanırım. Yeterki sütten mahrum bırakmayayım bebeğimi. Ama neye alarjisi in olduğunu anlamak inanın çok zor. Her zaman tükettiğin şeylerden bazen kızarma yapıyor bazen yapmıyor. Diyetime yine de ekliyorum. Bebeğimi ek gıdaya tama olarak geçiremedim. Yüzü hala kızarık diye. Versen neye tepki gösterdiğini çözemem. 4 ay oluyor alerjisini öğrendiğimizden bu yana daha yüzündeki kızarıklığını bile tamamen düzeltemedim. Kessem daha çabuk alerjisinin geçeceğine inandığım için. Daha oyun çağına gelmeden yaşıtlarının da yiyeceği şeyleri yiyebilmesi için arada kalıyorum. Tek sıkıntım o. Diyet yapmama rağmen, yapmıyormuşum gibi ilerleme katedememek çok sinirimi bozuyor.Tam tersi anne sütü şifa ona, yoğurda süte alerjisi var diyorsunuz bu çocuk kalsiyumu nerden alacak, yumurta süt ürünleri temel gıdalardır bir de anne sütünu de bırakırsa hepten güçsüz kalacak ne olursa olsun emzirmeye devam edin, sizin için çok zor olacak diyete devam edeceksiniz ama annelik ne zaman kolay ki, hatta bazılarımız için daha zor. Alerji testleri 2 yaşına kadar doğru sonuc vermeyebilir. Bir besine alerjisi çıktıysa kesin alerjisi vardır ama cikmadiysa kesin alerjsi yoktur denmez hatta, deneye deneye bulacaksınız zaten ek gıda dönemi anne sütü ve ek gıda doneminde 3 gün kuralı yine bulabilirsiniz alerjisini ve büyük ihtimalle zamanla bitecek bu alerjiler ve büyük sifa anne sütü, en iyi mamadan bile bin kat faydalı bebeginize ondan mahrum bırakmayın