Bebek Beslenmesi Bebeğimin yatış pozisyonu zararlı mı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ddemyrtsvr10

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
24
28
8
24
Bebeğim 1.5 aylık sürekli yastığın üzerinde yüzükoyun uyuyor sırt üstü çevirdiğim gibi uyanıyor biraz araştırdım ani ölüm riski varmış ne yapmalıyım bilemedim hamak kurduk belki uyur diye işe yaramadı

cok riskli tabiki.. yuzustu kaldiginda basini veya govdesini kaldirip da nefes alabilecek kaslar gelismedi henuz bebeginizde. nefessiz kalabilir Allah korusun. ne yapilir bilemedim. henuz 1,5 ay cok erken aliskanlik olusmaz bebekte. ne yapin edin farkli pozisyonda uyutun.

bel, boyun, omurilik gelisimi icin de iyi degildir eminim.

Bebeğim 1.5 aylık sürekli yastığın üzerinde yüzükoyun uyuyor sırt üstü çevirdiğim gibi uyanıyor biraz araştırdım ani ölüm riski varmış ne yapmalıyım bilemedim hamak kurduk belki uyur diye işe yaramadı
Benmde 2 aylık bebeğim var o sekilde yatırma çok risklı ben hafif yan yatırıyorum kusarsa boğazına kaçmasın diye fazla yumuşak yataktada yatırmak tehlikeli kafasını yatağa gömebilir 😳

Siz nasil yatırıyorsunuz öyle uyumalı bence kendi kendine dönemez daha çok küçük boğulma riski çok fazla

Yastık neden onu anlyamadım henüz yastık kullanımı için çok erken
Ayrıca yüzü koyun sizin gözetiminiz altında durmalı kol kaslarını güçlendirmek ileri gitmeyi sağlayabilmek vb hareketler adına.
Bebeğiniz süt veya mama içtikten sonra gazını alıp yamuk olmamak şartı ile beşiğine yatırabilirsiniz bence 👍🏻

Benim bebeğim hep öyle uyudu ama doğduğunda başını tutabiliyodu.5 aylık hala yüzüstü uyur. Ama yastıksız 2 yaşından önce yastık kullanılmamalı

Back