Bebeğimin Yatağını Ayıracak Odam Yok...Ne yapmalıyım?...

odalar çok dar canım....yatak odamızdaki karyola bile bebeğin yatağı teğet duruyor...onun hemen yanında dolap var...dolabın kapağı bile tam açılmıyor...işte böyle bir odamız var...

benim evimde 2+1 ve odalar küçük. gerçi daha bebeğimin odasını ayırmadım, 6 aylık olunca ayırmayı düşünüyorum bakalım. misafir odası denen şeyi ben hiç anlamam, bana çok gereksiz geliyordu hep o yüzden evlenirken öyle bir oda yapmadım, hiç de pişman değilim.(ev zaten küçük az kullanacağım bir oda ayırmak bana pek mantıklı gelmiyor) salonu (sanırım çoğunuzun misafir odası dediği yer) günlük oturmak için kullanıyorum. yatak odam var. bir de çamaşır filan ütülediğim, yatılı misafirim gelince yatırdığım (tek kişilik bir yatak koymuştum, evlenmeden önce kullandığım) ve kitaplarımın, ıvır zıvırın durduğu bir oda. orayı bebeğimin odası olarak düzenliyorum. yaz başı ayırmayı düşünüyorum (ya nasıl ayırıcam bilmiyorum, biliyorum yanlış düşünüyorum ama nasıl yalnız bırakıcam) ama o zaman da tatil filan sanırım düzenimiz bozulacak.

yok yetmeezzzzz :) ben şuanda kaynananın evinde oturuyorum. her kavgada evim diyor.tabi yetmesine yeter keşke kendi evim olsun 2 oda olsun diyorum ama.... birdahada ev değiştirmek istemiyorum güzel bir ev sağlık huzur mutluluk istiyorum başka maddi asla bişey istemiyorum. bakalım hayırlısı cnm..

işte ben de başta salonu dediğin gibi düzenleseydim bir sorun olmayacaktı şimdi...aklıma geldikçe düşünüyorum ve işin içinden çıkamıyorum...üfff..

Allah sağlık versin..gönlüne göre bir ev alırsın inşallah canım....

inş. aminnnn allah herkesin gönlüne göre versin. tabi başta sağlık sıhhat huzur mutlluluk. evt ev çok ama çok istiyorum şöyle 4-5 odalı dublex allah hepimize nasp eder inş..

Ayşecikcikcikim canım benim evim 3+1 ama odalar yayla gibi değil ne yazık ki. Odası da tam bizim odanın yanında. Erhan Hoca'nın tavsiyesi 5. ayda ayırın diyor ama; ben yine de yaza kadar bekleyeceğim. Yazın kapıları da açarız, bebefon koyarız bir şekilde hallederiz diyorum.

Doktorun her dediğine sıkı sıkıya bağlanma hayatım. Tabi ki tavsiyelerine uyacağız, ancak biz anneyiz; aradabir içgüdülerimizle hareket etmeliyiz...

haklısın hayatım...ben de yaza doğru ayırırım herhalde...ama yaz bile olsa odamın olmaması beni hem düşünüdürüyor hem de üzüyor...çok sıkıcı bir durumdayım gerçekten...

Arkadaşlar konuya uzun süredir ara verilmiş ama ben yine de yazmak istedim. Bir arkadaşımız Adem Güneşi tavsiye etmiş. Ben 8 aylık anneyim evlenince evimize tv almadık. Eşimle, ilk zamanlarımızı birbirimize ayıralım, ihtiyaç duyarsak alırız dedik(hala da ihtiyaç duymuş değiliz). Ben bu arada evde yalnızken radyo dinliyordum. Bu şekilde Adem Güneş'i tanıdım. Hayatımda karşıma çıkan en mükemmel insanlardan biriymiş. Kıymetini anne olunca farkettim. Daha bebeğim doğmadan bana onu sevdirdi. Anne olmak nasıl eğlenceli ve muhteşem birşeymiş o farkettirdi. Ben hazırlıksız hamile kalanlardanım. Eğer Adem Hocayı tanımasaydım sanırım çok zor kabullenirdim anneliği. O, beni radyo programlarıyla adım adım hazırladı.

Yanında yatırma konusunda da düşünceleri şöyle: bebek dünyaya geldiğinde hiç tanımadığı bir yere geliyor, anne onun koruyucu meleği ve dolayısıyla ilk iki sene her gözünü açtığında , her yardıma ihtiyaç duyduğunda anneyi yanıbaşında bulmalı. Bu şekilde çocukta güven duygusu oluşuyor. İki yıl anne bebeğini bir gölge gibi takip edecek sonra ömür boyu bebeğine hiç bırakamıyacağı bir miras bırakmış olacak.Kızlar Adem Güneş deyince benim anlatacak şeyim bitmiyor mutlaka tanımalısınız, ADEM GÜNEŞ'i ve ANADOLU PEDAGOJİSİNİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…