Bebeğimin Yatağını Ayıracak Odam Yok...Ne yapmalıyım?...

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer
merhaba arkadaşlar...bebeğimin yatağını ayıracağım zaman yaklaşıyor...bizim ev 2+1 ve şu an bebeğim yatak odasında bizim odada yatıyor...odasını ayıracağım zaman ne yapmalıyım sizce?...oturma odasında oturuyoruz ve salon, yatak odasından çok uzak (kaldı ki salonda beşik olmaz)...üfff.....ne yapacağım ben..şaşırıp kaldım...bir akıl verin arkadaşlar...:44::44:

benimde 2+1 ve bebeğim yatak odamda.ben evlendiğimde 1 odamı misafir odası diğer odayıda çekyat koydum normal oturma odası yaptım.ama bunu yaparken evli ve çocuğu olan yakınlarım misafir odasına gerek yok o odanı normal ve rahat döşe demişlerdi. ama ben dinlemedim. şimdi ise kafamı vuruyorum. keşme o odadmı rahat eşyalarla döşeseydim oturma odamı çocuk odası yapsaydım. ileride misafir odamdaki eşyaları değiştirip köşe takımı ve sadece plazmalık koycam.çekyatlı odamdaki eşyalarıda kaldırıp çocuk odası yapıcam.... bir diğer düşüncem ise lotodan 200 milyar tutturursam dubleks ev almak :)

aynı sorun bende de var.kızım ıkıa ylık henuz ama buyuyunce nabıcamı sımdıden dusunuyrum.sımdıkı evımız sobalı

bir de şöyle bir durum var
çocuğunuza oturma odasından feragat ederek kocaman bir oda döşersiniz.
ama gece yarısı "ben abi oldum anne seninle uyuycam" diyerek yanınıza gelir ve bütün geceyi tepenizde uyuyarak geçirir.odası falan umrunda değil valla.
bana da üstümde uyumasından kaynaklanan ağrılar kalıyor

merhaba arkadaşım istersen bu programı bir dinle.yatağını 3-4 yaşından önce ayırmak çocuğun pskilojisi açısından iyi değilmiş.

bu pedagogu ilk dinlediğimde fikirleri biraz garip gelmişti.ama şuan her programı tekrar tekrar dinliyorum not alıyorum.
kesinlikle çok çok haklı.
batı tarzı kitapları okuyarak çocuğumu eğitiyordum.ne çok hata yapmışım.şimdi o kitapların yüzüne bile bakmıyorum.sadece adem güneşi dinliyorum.
ve çocuğumdaki sorunlar da epey azaldı bu sayede...

her anne babanın kesinlikledinlemesi gereken bir program.link aşağıda...

http://www.kadinlarkulubu.com/nasil...-programquot199ocuk-deyip-ge231meyinquot.html

ayrıca adem güneşin sitesi de var.goggle adem güneş yaz.çıkar.
ona soru da sorabilirisn...

oğlum 3 yaşında.yalnız 3 yaş itibariyle gece korkuları hortladığı için konuyu fazla uzatmıyoruz.hazır olduğunu hissettiğimiz zaman tekrar deneme yapıcaz ama.

benımde 3 yasında kızım var bende yazın ayırıcam odasını artık kendısıde ıstıyor ayrı oda ama napıcam bılmıyorum evım ıkı oda bı salon ama oturma odam butun kapılar ordan acılıor orası olamaz yatak odasınıda gecdım bı odada pc ve konsollarım var aklıma gelen sey konsolları satıcam pc yı yatak odasına alıcam oyle bı oda yapıcam kızıma ama bu seferde konsolun ıcındekı yemek takımım var onları napıcam karrsız kaldım yaza ınsallah bı cagre dusunucez bakalım sende ınsallah bıseyler bulursun canım

ayrıca adem güneşin sitesi de var.goggle adem güneş yaz.çıkar.
ona soru da sorabilirisn...

ben onun birkaç yazısını okudum açıkcası bana doğru gelmedi..3-4 yaşına kadar yanımızda yatacak sonra pedagog arayacağım çocuğa kk 'de neler okudum uyuyor numarası yapıp anne babasını izleyen çocuklar sonra pedagog aramalar..ben aynı oda da yatmayı etik bulmuyorum onun da biz özel hayatı mahremiyeti olmalı çocuğumun..
bence oturma odanızı çocuk odası yapın bende öyle yapmayı planlıyorum...

aynen ben de öyle yaptım canım...keşke ben de rahat birşeyler alsaydım..şimdiki salon takımım günlük oturmaya hiç uygun değil...gerçi bizlere 100 milyar da yeter öyle değil mi canım arkadaşım?...

aynı sorun bende de var.kızım ıkıa ylık henuz ama buyuyunce nabıcamı sımdıden dusunuyrum.sımdıkı evımız sobalı

benim bebişim 6 aylık olacak neredeyse ve ben hala düşünüyorum...sobalı ev de zor olsa gerek...

oturma odası da ancak vakit bulup oturduğumuz ve eşimle zaman geçirdiğimiz,tv izlediğimiz tek mekan...oradan feragat etmek, (çocuğum için canım feda o ayrı bir konu elbette,bir odanın lafı mı olur),gün içindeki yorgunluğu üzerimden atamadan bir sonraki güne başlamak olur...bu durumda çocuğumla sağlıklı bir iletişim kurabilir miyim bilemiyorum...

inceleyeceğim canım...sağol...ben de şu an bana mantıklı gelen her şeyi deniyorum...

inşallah bulurum canım..Allah kolaylık versin sana da...

sizin fikirlerinizi almak benim için çok önemli...Adem Güneş'i hiç duymadım...dinledikten sonra karar vereceğim....

valla kızlar ben bebeğimin odasını 4 aylıktı ayırdım, iyi ki de ayırmışım. eşim denizci , çoğu zaman görevlere gider ben asla yanıma dahi yatırmadım kızımı. anında alışıyor. ben karşıyım, yani küçükken oturtmak gerekiyor. kızım 14 aylık hiç de zorluk çekmedim. tek sıkıntımız gece çok kalkıyoruz, onda rağmen yanıma almadım düşünün yani.her seferinde odasına gitmeyi göze aldım ama odamıza almadım.odasına bir de yatak koydum orada emziriyorum, onun odasında dahi yatmıyorum alışmasın diye.
konu sahibi arkadaşım oturma odasını çocuk odası yap bence, salonda otur kalk.en mantıklısı bu geldi bana

oturma odamız çok küçük..2 kanepe ve 2 tekli koltukları var..bir de tv...adım atacak yer yok yani...kafam çok karışık...biraz büyük bir oda olsaydı keşke...

valla canım eşyaları azalt orda, ya salona takviye et, yada kaldır. başka bir fikir gelmiyor aklıma.

bebeğim 14 aylık. 6 aylıkken odasını ayırdım.odası küçücük ama olsun.bence böylesi daha doğru.10 yaşında olup hala annesinin koynunda yatan çocukları duyunca inanamıyorum.
hasta olduğu zaman bile yatağının başında sabahlıyorum ama onu yanımıza almıyorum.
bu konuda farklı görüşler var ama 3 yaşına dek ayırmama fikri bana uymadı.önemli olan bebeğe yanında olduğunu hissettirmek ve en kısa zamanda kendi başına uyumasını sağlamak.
biz bebek yüzünden tv den vazgeçtik.haftada bir gün 2 saat tv. izliyoruz. oturma odasını bebeğe göre ayarladık. rahatça emekleyebiliyor.
geçenlerde bebekli bir eve gittim. onlarında bebek odası yoktu.oturma odasına bebek yatağını koymuşlar.tv de vardı ama sanırım açmıyorlardı.ya da misafir odasında izliyorlar.
bence bebeğin konforu her şeyden önemli. onun düzeni iyi olursa siz de rahat edersiniz.

oturma odası da ancak vakit bulup oturduğumuz ve eşimle zaman geçirdiğimiz,tv izlediğimiz tek mekan...oradan feragat etmek, (çocuğum için canım feda o ayrı bir konu elbette,bir odanın lafı mı olur),gün içindeki yorgunluğu üzerimden atamadan bir sonraki güne başlamak olur...bu durumda çocuğumla sağlıklı bir iletişim kurabilir miyim bilemiyorum...

işte burası çok güldürdü beni.canım zaten çocuğun olduğunda istersen 5 tane oturma odan olsun yine de günün yorgunluğunu atamadan bir sonraki güne başlıyorsun.

valla canım eşyaları azalt orda, ya salona takviye et, yada kaldır. başka bir fikir gelmiyor aklıma.

fikrin için sağol canım...tekli koltuklardan birini odadan çıkarsak bile onu koyacak yer yok...evde tek geniş yer giriş..oraya da bırakınca kötü bir görüntü yaratır sanırım...:44:

oturma odasını bebek odası yapsak sanırım biz de tv ye veda edeceğiz....

[
işte burası çok güldürdü beni.canım zaten çocuğun olduğunda istersen 5 tane oturma odan olsun yine de günün yorgunluğunu atamadan bir sonraki güne başlıyorsun.

canım...benim bebeğim zaten 6 aylık olmak üzere..yani bir bebek sahibiyim ..odasını ayırmak için odam yok uygun olan...onu soruyorum...şu konuda haklısın bebek olunca istersen 5 odan olsun dinlenemeden diğer güne başlıyorsun...yine de akşamları oturmak istiyorum ..kanepe karşısında biraz uzanıp kestirmek istiyorum tv karşısında...böyle dar bir evde çok zor olacak yaaaaa...:84:

Kırmızı Minder: Yaşam Alanlarındaki Bebek Yatakları

burada bazı örnekler var gerçi bizim evlere bunları uygulamak zor ama belki ucundan kıyısından fikir verir.benim aklıma araya perde çekmek geliyor.eğer yatak odan buna musait ise tabi.sizin yatak bölümü ile beşik arasına bir perde çekebilirsin.perdenin arkası onun mekanı gibi olur.ama dediğim gibi oda musait genişlikte ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…