genel anlamda hem bir özet geçeyim hemde gelişmelerle ilgili bir kaç şey yazayım istedim.
bu apartmana annem oturduğu için taşındık bir kaç ay önce. ben işe başladığımda oğlumu rahatlıkla bırakabileyim diye. evde kiracıyım ve tadilat yaptırdım,karşılığında kiradan düşüyorum. kira kontratı 1 yıl fakat tadilatımız o kadar cok tuttu ki kontrata not düşüldü üç yıl ... tl. diye. (ev sahibimiz yaşlı insanlar,ölürüz kalırız,çocuklarımız sorun çıkarmaz ama böyle not düşelim diyip imza attı,karşılıklı bir güven iliişkimiz var) bu sebeplerden ötürü 3 yıl bu evden çıkmak gibi bir düşüncemiz yok.
aralık ayında kapımız çaldı.bir cumartesi günü sabah 8 falan. alt komsu baş parmağını sallayarak sizi uyarıyorum,kendinize gelin,önleminizi alın bak dedi. zaten bu geliş şekli ve tavrı hiçte hoş değildi. uzatmadık. eşim çok söylendi arkasından ama ben sakindim.uslubu bozuktu adamın. ama en çok karısı takıntılı bir kadın. annem bu apartmanda 45 yıldır oturuyor. apartman 50 yıllık. düşünün en eski insanı. kimler geldi gitti. ne komşular. burada buyudum ben. bu insanlarda 13 yıldır burada oturuyor. beni tanıyorlar. bende onları. annem apartman yoneticisiydi. o dönem bir sürü kavgalar oldu. bir çok daire ile selamlaşmazlar bile. 3 yıldır ödemedikleri aidatları var. (annem yöneticiliği bıraktı bi kaç yıl önce)
ikinci gelişi bir hafta sonra bir pazar günü sabah saat 09. eşim market ve fırın için evden cıktı. 5 dk sonra alt dairenin kapısının hızla kapandığını işittim. bizim kapı çalmaya başladı. ama avuç içiyle vuruluyor ve yumruk anlıyosunuz yani bunu. anlamadım ne olduğunu beklemiyorum çünkü. keşle ilk geldiklerinde sert davransaydık. sakinliğimizden yüz buldular bence. neyse açtım kapıyı adam nasıl bağırıyor. hani karşınızdaki bişey der ama anlamazsınız bağırmasından. ne diyosun kardeşim dedim. kucağımda bebek vardı o esnada. sayıyor adam ben size demedim mi ne biçim insansınız haddinizi bilin kapıyı kapatmak istedim. kapıyı tuttu içeri doğru itti daha sözüm bitmedi diye bağırmaya devam ediyor. ben de imdat diye bağırmaya başladım. sonra bıraktı kapıyı. hemen eşimi aradım. tel. evde bırakmış sağ olsun. hemen polisi ardım.polis gelene kadar eşim geldi. eşime anlatınca aşşağı indi bi daha ben evde yokken karımı rahatsız etme bende seni uyarıyorum dedi. ardından polis geldi. uzalaşın önerisi sunuyorlar biliyorsunuz. ben şikayet etmek istedim ama eşim boşver daha bişey yapamazlar dedi. polis aşağı inip bunları uyardı. ve ardından tam bir hafta sonra bize polis geldi. gelen polisler oğlumu sevip gittiler genelde.onlarda bişey olmaz dedi hep. bi hafta sonra bi daha , 15 gün sonra bi daha... bu hep böyle gitti. e cocuk bu hasta oluyor gece ateşleniyor,diş çıkarıyor bunlar tavana vuruyor.
hata en son polis geldiğinde evde yoktuk. ben oğlanı alıp anneme gitmiştim. alışkanlık olmuş herhalde bunlar yine polis çağırmış. eşim evdeydi o da polise demiş ki evde kimse yok. memurda biraz sertmiş herhalde ceza yazarım diyince eşim sinirlenmiş. ben duydum sesleri çıktım. bu insanlarla apartman girişinde toplandık hepimiz. polis dedi ki benim 4 çocuğum var oturtacaksın. alt komşu dediki sabahları al bebeği annene götür. yani böyle manyakça şeyler. sütüm kesildi. sinirden stresten zona oldum zaten.
şimdi burada yazanlar var. köpeğim rahatsız etmesin diye müstakil eve çıktım diyor. o senin tercihin ve imkanın. köpeğin gibi çocugun olsun diyorum alınıyor. neden? ben yıllarca kedi besledim benimde bebeğim kedi gibi olsun isterim. biraz egoist biraz uysal. alınacak bişey yok bunda.
bi tanesi bebeği ağladığı için uçaktan inen kadını alkışlıyor. bir bebek hasta ise onun ağlamasını durduramazsınız. ama hasta değilse her anne bebeğini,çocuğunu sakinleştirir. bunun yöntemini bilir. bebeğiniz oldu diye hayatınız izole edemezsiniz. pek çok kadın kocaman şirketlerin yöneticiliğini yapıyor aynı zamanda çocuk büyütüyor. bebeğim var diye komşum rahatsız olacak diye müstakile gitmem mi gerek? yada uçaktan mı inmeliyim? siz anneliği hafife almayın o kadar. çocuk kadının hayattan vazgeçmesi anlamına gelmez. bu yüzden gideceğim yere gitmekten vazgecmem. belli dönemlerde ona göre yaşarsınız. sonra hayatınızdaki her kararı biraz ona biraz kendinize göre alırsınız. sonra ise tekrar kendinize adapte olursunuz. uçaktan inen anne elalem ne derciden başka birşey değil bence. bebeği hasta değilse her anne bebeğinin sakinleşeceği yolu bulur,bilir.
anlatmadığın bir şey var diyenler var. ve bunun eleştiri olduğunu savunuyor. bu bir eleştiri cümlesi değil. bu bir suçlama. ve ekliyor buraya yazıyorsan eleştirilmeyi göze alacaksın. ben buraya yazarken içimi döktüm, benzer olay yaşayan varsa tavsiye almak için yazdım,sakinleşmemi sağlayacak bir kaç şey okurum belki diye yazdım. ben buraya yaşadığım sıkıntıyı yazdım. siyasi bir fikir,toplumsal bir olay hakkında yorum yada bir köşe yazısı yazmadım. öyle olsa eleştir. hatta benim aldığım önlemlerle ilgili yetersiz gördüğün bir şey varsa onu eleştir mesela. ama anlatmadığın birşey var cümlesi bir suçlamadır.
biri de kavga ediyorsunuzdur,yada o malum ses yani sevişme sesidir demiş. sevişme olsa yazardım,neden yazmıyım ki ayıp mı,kötü mü günah mı? konuyu alt komşum sevişme sesimizden rahatsız olup bize dava açmış şeklinde neden açmayayım. biz eşimle her gece grinin 50 tonu kıvamındayız , ohhh , komşuda çatlıyo gitti dava açtı. bunları yazardım olay bu olsaydı.
çocuk sesinden rahatsız olanlar ; ben planlı bi şekilde hamile kalmadım. hayatımda çooook uzun süre sonra planladığım bir şeydi bebek sahibi olmak. neden mi? ağladıklarında yada herhangi bir gülütü çıkardıklarında hemen ordan uzaklaşırdım. bu seslerin rahatsız olan insan için ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. bu yüzden kendi bebeğim olduğunda ve alt komşu uyardığında çeşitli önlemler aldım. ama buna rağmen hala ses gidiyorsa yada onlar en ufak şeyde rahatsız oluyorlarsa inanın aklıma yapacak bir şey gelmiyor. varsa önerisi olan söylesin lütfen.
son gelişmeler ,
ev sahibimiz aramışlar , Allahtan adamcağız bizden yana.karakola ifade vermeye gittik. şahit olarak apartmanda oturmayan birini hemde kendi erkek kardeşlerini göstermişler. biz apartmandan ev sahibi üç şahit götürdük.
ben yaşadığım onca olayı biraz hukuk sitesi biraz ordan burdan derken güzel bi şekilde anlatan bir dilekçeyle savcılığa bir dilekçeyle verdim.
umarım açıklayıcı olmuştur.
güzel bir haber salı günü bir işe başlıyorum. belki kafam dağılır. ama aklıma ilk gelen şey sabah servise bineceğim. 7 civarı uyanmam gerekecek. oğlan ben uyanınca uyanabilir. eyvah alt kattakiler bu işi nereye vardırır. işte benim ruh halim,kafam...