• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin odasını ayırıcam....

despin_a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
28
0
36
İzmir
merhaba arkadaşlar oğlum artık büyüyor 2 hafta sonra 1 yaşına girecek..eşim ısrarla artık odasını ayırmamız gerektiğini söylüyor ama ben henüz buna hazır olmadığını düşünüyorum.çok araştırdım dr a sordum ama birde bu konuda deneyimleri olanları dinlemek istiyorum lütfen bana yardımcı olun...eşim sana kalsa okula başlayana kadar ayırmazsın diyor ama ben onun daha küçük ve bana ihtiyacı olduğunu söylüyorum...bana yardım edinnnnnnn!!!!

Bence henuz erken 1,5 - 2 ys gibi ayrılmalı dıye dusunuyorum,,,ızın için de zor olacaktır ayırdıgınız zaman,,bebegınız emıyor ya da mama verılecek,ayrı oda sıze zor,,

2 yaşına gırcek oglum, 6 aylıkken ayırmıstım, odası soguk oluyo dıye tekrar yanımıza aldık,
bızımle yatıyo, gece bazen yanımızada alıyoruz, ortamıza alıp uyuyoruz:69: cok guzel oluyo
alt komsum çocuk psikolojisi mezunu, 2 yasından sonra ayırın dedı
bende alşıstırcam artık odasına yavas yavas
bana göre hıc bı sakıncası yok

ablamda 1 yaşında sonra ayırmıştı. hatta ona çok güzel bir oda hazırlamıştı ve oyunlarını orada oynattırmamıştı sadece akşamları uykuya yatırırken odaya götürmüştü ki oraya girdiriğinde uyuması geretiğini anlaması için çokta çabuk alıştı. şu an alıştırmaya kalksa (2 yaşında) sanırım cıngar çıkarırdı artık iyice ayaklanmış konuşuru bdır bıdır istediği olmayınca sinirleniyo kızıyo valla çileden çıkarırdı annesini :52:

Benim oğlum 27 aylık ilk 9 aylıkken yalnız yatırmaya başalmıştım sonra soğuk,hastalık gibi bahanelerle bu zamana kadar yanımda uyudu bende çok huzurluydum onun kokusuyla uyumaya uyanmaya. 1 haftadır yine odasında yatıyor sabah erken uyanıp babasıyla aramıza giriyor kendisi de alıştı odasına tekrar. Sen kendini ne zaman hazır hissedersen yatır odasında biraz daha yatsın annesiyle ne olmuş sanki.

Son düzenleme:
ben daha 1 aylıktı odasında yatırmaya başladım ikimizde çok alışmadan rahatlığa:1:
zaten odamız yan yana ve bebefonlar var.bence hemen odasına alışmalı

ben daha 1 aylıktı odasında yatırmaya başladım ikimizde çok alışmadan rahatlığa:1:
zaten odamız yan yana ve bebefonlar var.bence hemen odasına alışmalı

bir aylıkmı:(( canım belki iyi yapmışsındır belkide en iyisi o,baştan ayırmak ama ben bir aylıkken ayırsaydım sanırım depresyona girerdim:(( şimdi bile düşünüyorken;bilmiyorum kafam çok karışıkkkkkkkk

ne kadar erken o kadar iyi bence
bende şimdi ayıramazdım zor gelirdi ama çocuk odasını bilir büyüdükçe durum zorlaşır bence

ben bebeğimi 4,5 aylıkken odasında yatırmaya başlamıştım,psikologlar 4.ayını doldurduktan sonra odasında yatmaya başlamalı diyor,şimdi 8 aylık yatağında uyuması gerektiğini biliyor ve hiç zorluk yaşamadı,bende tereddüt etmiştim ama oğlum rahat etti...

3 yaşına kadar aynı oda vede hatta mümkünse anneyle aynı yatak ..... çocuk 5 duyu organıyla annesini hissetmek istermiş... tercih tabiki sizin... bol şans.

Bebeğim 6.ayına kadar bizimle aynı odada, yatağımızın kenarındaki beşikte yattı,6.ayında kendi odasında uyutmaya başladım, hafif bir gece ışığı yakıyordum ve bebefon vardı başucumda, ses çıkarmayıp kıpırdasa dahi ötüyordu zaten:) Şimdi gündüz yada gece uyku zamanı geldiğinde kucaklayıp yatağına bıraktığımda uykuya geçmesi sadece 5 dakika alıyor.
Bana da bazı akraba/arkadaşlarım "en az 3 yaşına kadar kendi odanda tutmalıymışsın "dediler ama ben yatağına bırakır bırakmaz uykuya dalması ve her gece kesintisiz 10 saat uyuması ve mutlu uyanması, sorun olmadığını düşündürüyor bana.

3 yaşına kadar aynı oda vede hatta mümkünse anneyle aynı yatak ..... çocuk 5 duyu organıyla annesini hissetmek istermiş... tercih tabiki sizin... bol şans.

arkadşım katılıyorum sana benim görümcem doktor kesinlikle en az2 buçuk 3 yaşına lkadr aynı oda da uyumalı diyor biz 1 buçuk yşaına kadar aynı oda beşikde yattık ama şimdi 3 yaşında yanımıza aldık çünkü çalışıyoruz bir akşam görüşüyoruz ilşkiyi güçlendiriyormuş ama yazın artık ayıracaz zor olacak bakalım ne yapacaz çünkü artık yatga sıgmıyoruz:)

bizde kızımla 2 sene emzirdim diye aynı yatakta 3 kişi yattık 2 yaşında eşime artık oda yapalım dedim oda yatmazsa sana kızarım dedi ben artık rahat edemiyordum birde çok dönüyordu ben sabah oşaf gibi oluyordum oturma odamı anneme verdim apar topar odasın aldım yavaş yavaş alıştırmaya başladım odayı boyadım bak burası senin odan dedim oyuncaklarını koydum perde halı falan derken bir kaç gün onunla orda boş odada oynadım sonra odası geldi o gece yatırdık gece sürekli kontrel ettik baktım çocuk mışıl mışıl uyudu oda rahat etti bizde hemde yatağı tek kişilik baza genç odası gibi yaptım ben daha önce küçük puseti vardı onda 6 ay yattı sonra hep yanımdaydı bence 2 yaşında alıştırmak lazım eltimin ve görümcemin oğlu 8 yaşında hala aynı odada yatmak istiyorlar benim tek sorunum üstünü çok açıyor onuda gece kalktığımda kapatıyorum

evet ya ben bunu yeni öğrendim 7 aylıktı ayırdığımda, gerçi benim oğlum yanımda da ayrıykende sık sık uyanan bir çocuk yanıma almayıda denedim ama uykusu düzene girmedi. şimdi eskiye göre biraz daha iyi ama kendi odasında uyuyor, arada anne diyor benim uykum çok hafif zaten hemen yanına koşup sırtına dokunuyorum uykusuna devam ediyor. odalarımızda yan yana 1 sn sürmüyor yanın gitmem
ama şimdiki aklım olsa en azından 1,5 yaşına kadar ayırmam (kocam duymasın, o hep yanımızda yatsın istedi :))

Back