- 3 Ağustos 2012
- 5.181
- 15.049
-
- Konu Sahibi Pisipatisii
Beş ay dünyanın en güzel besinini almış bu da sevindiriciBenim kızım sadece 5 ay emdi maalesef en masum mama olarak hip i bulduk , mecbur kalırsa diye önerdim yoksa hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz , biz suanda ek gıdaya geçtik o yüzden eskisi kadar mama fobim kalmadı, çorbalar çeşitli tarifler yapıyorum, dilerim ki hiçbir bebek sütsüz kalmasın ama maalesef her annenin sütü bol olmayabiliyor...
İnşallah mamaya gerek kalmaz , teşekkür ederimBeş ay dünyanın en güzel besinini almış bu da sevindiricibu konudaki bebişin de kilo alımı iyiyse meme krizlerine devam
Selam görünce başlığı yazayım dedim,7. Aydan bildiriyorum hepsi geçiyor rahat olMerhaba. 2 buçuk aylık bebeğim var. Zaman zaman o kadar zorluyor ki emme konusu. Elbette büyüdükçe uyanık kalma sürelerinin uzadığını biliyorum. Sürekli uyusun da istemiyorum. Ancak bu süre bazen 2 hatta 3 saati aşıyor. Uyuması ve aç olduğu için emzirmekle işe başlıyorum. Emiyor emiyor ve emiyor. Ama asla gözünü kapatmadan. Bu emme süresi de uzuyor bu durumda. Mesela saat 1'de emzirmeye başladım. Memeyi kendi bıraktığında emzirmeyi bitirdim. 5-10 dk geçtikten sonra tekrar elini yumruk yapıp ağzına götürüp ağlamaya başladı. Tekrar emzirdim. Bu döngü aynı Aralıklarla devam etti. Saat 1 de başladığım emzirmeye tabiri caizse krize girdiğinden acaba sütüm mü az düşüncesiyle sağdığım sütlerden de verdim biberonla. Ardından tekrar aynı tepkiyi alınca tekrar emzirdim ve şuan saat 3.40. Evet bebeğimin beni emzik olarak kullanmasını istemiyorum. Ama emzik verdiğimde çok kısa Bi süre emip bırakıyor ağzından. Bu olay sürekli yaşanmıyor. Ama yaşandığı zaman süre uzadıkça beni çok zorluyor. Bu bir zaman zaman gelen büyüme atağı mıdır aklıma bu geliyor sadece. Aynı durumu yaşayan annelerim varsa tavsiye alırım. Şuan rahatlaması için kundak yaptım zorla da olsa uyumaya çalışıyor. Bir de bu işin yatağına bırakma kısmı var muhtemelen tekrar uyanacak. Hal böyle olunca buzlukta bulunsun diye süt sağmaya kalkınca gıdım gıdım süt çıkıyo
Her neyse tavsiyesi olan var mıdır
Tavsiye istemişsin , bebeğin 2,5 aylık henüz çok küçük oldugu için meme sadace açlık için değil,her sıkıntısında bir sığınak,gaz sancı vb her durum için ,süt miktarını tam anlayamıyoruz ancak kilo alımı normalse herşey yolundadır,emzirdikten sonra kalanınk sağabilirsin sağdıkça miktar artıyor ve emdikçe tabiki,bol su içmeni tavsiye ederim en az 3lt tüketiyorum hala,ama emmesine izin ver inan geçiyor hepsi zaman ve sabır tek ihtiyacımız olan bu birde muhakkak destek almalı bir anne,eşinden annesinden kardeş arkadaş bir yakını mutlaja destek olmalıSelam görünce başlığı yazayım dedim,7. Aydan bildiriyorum hepsi geçiyor rahat olah bebe kucağımda emzirirken burda forum gezerdim vakit geçsin diye emzik olarak fln kalmayacaksın kesinlikle bırak emsin
Evet herkes aynı şeyi söyleyince demek öyle olması gerekiyor dedim istedikçe veriyorumSelam görünce başlığı yazayım dedim,7. Aydan bildiriyorum hepsi geçiyor rahat olah bebe kucağımda emzirirken burda forum gezerdim vakit geçsin diye emzik olarak fln kalmayacaksın kesinlikle bırak emsin
Merhaba. 2 buçuk aylık bebeğim var. Zaman zaman o kadar zorluyor ki emme konusu. Elbette büyüdükçe uyanık kalma sürelerinin uzadığını biliyorum. Sürekli uyusun da istemiyorum. Ancak bu süre bazen 2 hatta 3 saati aşıyor. Uyuması ve aç olduğu için emzirmekle işe başlıyorum. Emiyor emiyor ve emiyor. Ama asla gözünü kapatmadan. Bu emme süresi de uzuyor bu durumda. Mesela saat 1'de emzirmeye başladım. Memeyi kendi bıraktığında emzirmeyi bitirdim. 5-10 dk geçtikten sonra tekrar elini yumruk yapıp ağzına götürüp ağlamaya başladı. Tekrar emzirdim. Bu döngü aynı Aralıklarla devam etti. Saat 1 de başladığım emzirmeye tabiri caizse krize girdiğinden acaba sütüm mü az düşüncesiyle sağdığım sütlerden de verdim biberonla. Ardından tekrar aynı tepkiyi alınca tekrar emzirdim ve şuan saat 3.40. Evet bebeğimin beni emzik olarak kullanmasını istemiyorum. Ama emzik verdiğimde çok kısa Bi süre emip bırakıyor ağzından. Bu olay sürekli yaşanmıyor. Ama yaşandığı zaman süre uzadıkça beni çok zorluyor. Bu bir zaman zaman gelen büyüme atağı mıdır aklıma bu geliyor sadece. Aynı durumu yaşayan annelerim varsa tavsiye alırım. Şuan rahatlaması için kundak yaptım zorla da olsa uyumaya çalışıyor. Bir de bu işin yatağına bırakma kısmı var muhtemelen tekrar uyanacak. Hal böyle olunca buzlukta bulunsun diye süt sağmaya kalkınca gıdım gıdım süt çıkıyo
Her neyse tavsiyesi olan va.
1 yasinda oğlum. O günleri bir özledim.Evet herkes aynı şeyi söyleyince demek öyle olması gerekiyor dedim istedikçe veriyorumsağlıklı büyümeler olsun
Süt sağmak yerine taze süt emzirme örtüsü daha mantıklıMerhaba. 2 buçuk aylık bebeğim var. Zaman zaman o kadar zorluyor ki emme konusu. Elbette büyüdükçe uyanık kalma sürelerinin uzadığını biliyorum. Sürekli uyusun da istemiyorum. Ancak bu süre bazen 2 hatta 3 saati aşıyor. Uyuması ve aç olduğu için emzirmekle işe başlıyorum. Emiyor emiyor ve emiyor. Ama asla gözünü kapatmadan. Bu emme süresi de uzuyor bu durumda. Mesela saat 1'de emzirmeye başladım. Memeyi kendi bıraktığında emzirmeyi bitirdim. 5-10 dk geçtikten sonra tekrar elini yumruk yapıp ağzına götürüp ağlamaya başladı. Tekrar emzirdim. Bu döngü aynı Aralıklarla devam etti. Saat 1 de başladığım emzirmeye tabiri caizse krize girdiğinden acaba sütüm mü az düşüncesiyle sağdığım sütlerden de verdim biberonla. Ardından tekrar aynı tepkiyi alınca tekrar emzirdim ve şuan saat 3.40. Evet bebeğimin beni emzik olarak kullanmasını istemiyorum. Ama emzik verdiğimde çok kısa Bi süre emip bırakıyor ağzından. Bu olay sürekli yaşanmıyor. Ama yaşandığı zaman süre uzadıkça beni çok zorluyor. Bu bir zaman zaman gelen büyüme atağı mıdır aklıma bu geliyor sadece. Aynı durumu yaşayan annelerim varsa tavsiye alırım. Şuan rahatlaması için kundak yaptım zorla da olsa uyumaya çalışıyor. Bir de bu işin yatağına bırakma kısmı var muhtemelen tekrar uyanacak. Hal böyle olunca buzlukta bulunsun diye süt sağmaya kalkınca gıdım gıdım süt çıkıyo
Hiç dışarı çıkmadık henüz mesela. Haftasonu start verelim diyoruz. Dediğiniz gibi kime sorsam sağıma hi. Gerek yok emzirme örtüsü diyorlar. Bebek küvezdeyken süt sağıp götürdüm bir buçuk ay belki ordan kalan bir alışkanlık oldu da görev mi edindim bilmiyorum ama zaten sağım yapsam da şuan bebek emzirdiğim için çok gelmiyor. Hatta hiç gelmiyor sağımda. Emzirme örtüsü denicem. Buraya yazdığım zamandan bu zamana başka bir kriz anımız olmadı neyse kiSüt sağmak yerine taze süt emzirme örtüsü daha mantıklı
Her elini ağzına götürmesi aç olduğu manasına gelmiyor oral döneme geçiyor her şeyi ağzına alacak yakında. Tükürük bezleri salgılanıyor artık ağzını kaşımak ister, güvende hissetmek için ağzına götürür, sıkılır götürür, mutlu olur götürür, sinirlenir götürür. Sadece aç olduğu için yapmaz.
Biraz dikkatini dağıt oyala kalk gez şarkı türkü oku masaj yap tummy time yap kafası dağılsın. Memede oynuyor dinleniyordur o kadar saat emdiğini sanmam kusar çünkü ne kadar midesi var kaldı ki biriken süt bitince azar azar geldiği için süt çok mantıklı değil
Geceleri özellikle karanlık odaya git, en azından loş olsun hep aynı yere yatır. Genelde üç aşağı beş yukarı bir rutin oluştur illa kayar ama yapmaya çalış.
Memeden süt gelirken biberon vermene gerek yok. Bence süt sağmana da gerek yok. Ben işe başlayacağım ben bile biriktirmeye başlamadım benimki de 3 aylık. Gündüz uykusu bizde de sıcaktan dolayı pek yok. Her gün duş aldır ılık su ile şampuansız. Rahatlayınca emerken bayılır zaten
Bebiş küçük sana yapışık olmak istemesi normal
Her anının ayrı bir güzelliği var demek ki biraz sakin olmam gerekiyor demek1 yasinda oğlum. O günleri bir özledim.şu an oturamıyorum bile
Biz fıldır fıldır akşam geziyoruzHiç dışarı çıkmadık henüz mesela. Haftasonu start verelim diyoruz. Dediğiniz gibi kime sorsam sağıma hi. Gerek yok emzirme örtüsü diyorlar. Bebek küvezdeyken süt sağıp götürdüm bir buçuk ay belki ordan kalan bir alışkanlık oldu da görev mi edindim bilmiyorum ama zaten sağım yapsam da şuan bebek emzirdiğim için çok gelmiyor. Hatta hiç gelmiyor sağımda. Emzirme örtüsü denicem. Buraya yazdığım zamandan bu zamana başka bir kriz anımız olmadı neyse kibahsettiğiniz etkinliklerin hepsini de yapıyoruz acemiliği izi atıyoruz yavaş yavaş ama her şey tam tamına dediğiniz gibi kral döneme başladığı için oluyormuş. Ve zamanla bu da geçiyormuş Teşekkür ederim detaylı bir şekilde bilgilendirmişsiniz
MerhabaMerhaba. 2 buçuk aylık bebeğim var. Zaman zaman o kadar zorluyor ki emme konusu. Elbette büyüdükçe uyanık kalma sürelerinin uzadığını biliyorum. Sürekli uyusun da istemiyorum. Ancak bu süre bazen 2 hatta 3 saati aşıyor. Uyuması ve aç olduğu için emzirmekle işe başlıyorum. Emiyor emiyor ve emiyor. Ama asla gözünü kapatmadan. Bu emme süresi de uzuyor bu durumda. Mesela saat 1'de emzirmeye başladım. Memeyi kendi bıraktığında emzirmeyi bitirdim. 5-10 dk geçtikten sonra tekrar elini yumruk yapıp ağzına götürüp ağlamaya başladı. Tekrar emzirdim. Bu döngü aynı Aralıklarla devam etti. Saat 1 de başladığım emzirmeye tabiri caizse krize girdiğinden acaba sütüm mü az düşüncesiyle sağdığım sütlerden de verdim biberonla. Ardından tekrar aynı tepkiyi alınca tekrar emzirdim ve şuan saat 3.40. Evet bebeğimin beni emzik olarak kullanmasını istemiyorum. Ama emzik verdiğimde çok kısa Bi süre emip bırakıyor ağzından. Bu olay sürekli yaşanmıyor. Ama yaşandığı zaman süre uzadıkça beni çok zorluyor. Bu bir zaman zaman gelen büyüme atağı mıdır aklıma bu geliyor sadece. Aynı durumu yaşayan annelerim varsa tavsiye alırım. Şuan rahatlaması için kundak yaptım zorla da olsa uyumaya çalışıyor. Bir de bu işin yatağına bırakma kısmı var muhtemelen tekrar uyanacak. Hal böyle olunca buzlukta bulunsun diye süt sağmaya kalkınca gıdım gıdım süt çıkıyo
Merhaba maşallah. Biz 5. Aya geldik. Yukarıdaki yorumları incelediyseniz çoğu aynı şeyi söylüyor. Bana soracak olursanız hiçbir şey yapmadımMerhabaAynı durumu yaşıyorum şuan 40 günlük olcaz sürekli memede saatlerce ayrılmak istemiyor kilo alımı da iyi ama saatlerimi alıyor sabah bi başlıyoruz 3 4 e kadar 10- 20 dk aralıklarla süt emiyor uyuyor tekrar geceye kadar böyle. Wc gidecek zaman bulamıyorum artık. Ben de ilk zamanlar attığım sütlerden veriyorum bazen. Ama onlar da bitecek. Sizin şuan ne durumda çözüm bulabildiniz mi