Bebeğimin meme krizi tutuyor saatlerce emiyor

Pisipatisii

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2023
651
765
28
Merhaba. 2 buçuk aylık bebeğim var. Zaman zaman o kadar zorluyor ki emme konusu. Elbette büyüdükçe uyanık kalma sürelerinin uzadığını biliyorum. Sürekli uyusun da istemiyorum. Ancak bu süre bazen 2 hatta 3 saati aşıyor. Uyuması ve aç olduğu için emzirmekle işe başlıyorum. Emiyor emiyor ve emiyor. Ama asla gözünü kapatmadan. Bu emme süresi de uzuyor bu durumda. Mesela saat 1'de emzirmeye başladım. Memeyi kendi bıraktığında emzirmeyi bitirdim. 5-10 dk geçtikten sonra tekrar elini yumruk yapıp ağzına götürüp ağlamaya başladı. Tekrar emzirdim. Bu döngü aynı Aralıklarla devam etti. Saat 1 de başladığım emzirmeye tabiri caizse krize girdiğinden acaba sütüm mü az düşüncesiyle sağdığım sütlerden de verdim biberonla. Ardından tekrar aynı tepkiyi alınca tekrar emzirdim ve şuan saat 3.40. Evet bebeğimin beni emzik olarak kullanmasını istemiyorum. Ama emzik verdiğimde çok kısa Bi süre emip bırakıyor ağzından. Bu olay sürekli yaşanmıyor. Ama yaşandığı zaman süre uzadıkça beni çok zorluyor. Bu bir zaman zaman gelen büyüme atağı mıdır aklıma bu geliyor sadece. Aynı durumu yaşayan annelerim varsa tavsiye alırım. Şuan rahatlaması için kundak yaptım zorla da olsa uyumaya çalışıyor. Bir de bu işin yatağına bırakma kısmı var muhtemelen tekrar uyanacak. Hal böyle olunca buzlukta bulunsun diye süt sağmaya kalkınca gıdım gıdım süt çıkıyo
Her neyse tavsiyesi olan var mıdır

Hem süt üretimini artırmak için hem de dışarı vs çıktığımda pratik olması için
Emzirme örtüsü taşıyıp anında emzirmek çok daha kolay emin olun. Yakın bir tarihte çalışmayacaksanız sağıma gerek yok. Boş yere biberon, biberon hijyeni, biberona alışması tantanalarıyla uğraşabilirsiniz. Ve süt ısısı ayarlamaya çalışma işi de var. Ben tam 26 ay emzirdim. Inanın iki yaşta bile yenidoğan gibi hiç ayrılası gelmiyodu bazen. Bence sadece sabırlı olun. Zamanla geçecek. Zamanla daha az isteyecek. Asla yerine bırakamazdım ben de. Hep üzerimde uyurdu. 4 ayda kanguruya başladım ama şimdiki aklım olsa sling alırdım. Emmese de koynunuzda olursa daha güvende hisseser ve huzurlu olur

Bebeğiniz sizi emzik olarak kullanmıyor. Bunu genelde büyükler, komşu teyzeler söyler anneler sinir olur ne münasebet diye. İlk defa bir anneden bunu duydum. Ya doymuyor ya da size ihtiyacı var ikisinden birisi. Bebecikken 40 dk ya kadar emiyorlar ve normal karşılanıyor aslında. Zamanla çenesi kuvvetlendikçe de süresi azalıyor. Sütünüz yeterliyse (çiş takibi) teninize ihtiyaç duyuyor demektir. Aktif emiyor mu? 2 saat 40 dk dull emiyor mu onu tam anlamadım.

Benim bebeğim 9 aylık gece emme krizi tutuyor biraktiramiyorum hem uyuyor hem emiyor , 2.5 ayliktaki daha normal çok hızlı boy uzama kafa büyümesi kilo alımı var emmesi hem çok iyi birşey biraz sabırlı olmak lazım ben nöbet tutuyordum saatin alarmını kuruyordum işim gücüm bebeğimin emmesiydi

Çok çok teşekkür ederim. Henüz hiç dışarıya çıkmadık. Çünkü prematüre doğduğu için kuvöz sürecimizden sonra normal haftasını tamamlamayı bekledik evde. emzirme örtüsü de aldım. Sling konusu bu sıcakta kat kat kumaş bizi bunaltır mı bilemiyorum ama ben de tam şuan kanguru araştırması içindeyim. Aklımı karıştıran her şeyi ben sormadan söylemişsiniz çok tatlı

Size de ne münasebet :) ondan kastım emzirme sırasında uyumak istemesi durumu. Yani memedeyken uyuma yukarıda bahsettiğim durumda onca uzun zaman emmesine rağmen uykuya geçmiyor olması. Yoksa zaten sürekli her an ya kucağımda benimle ya da üzerimde koynumda. Doymaması imkansız gibi bir şey. Çünkü dediğim gibi doyamadığını düşündüğümde sağılmış süt de veriyorum. doyduğundan emin olduğum için bir anlam veremeyerek buraya sordum zaten. Çişi de aktif bir sorun yok o konuda. 5 10 dk aralıklar veriyor sonra tekrar meme istiyor.

Demek büyüme sürecinde zaman zaman olan bir durum diye anladım söylediğinizden. Emmesi normale düzenli ve aktif. Uykusu da aynı şekilde. Bu durum sürekli olmuyor ayda bir belki. Ama olduğunda ne yapacağımı şaşırıyorum. Dediğiniz gibi normal ve sanırım bekleyerek geçecek bir süreç

Bebek doymuyor olabilir, baktın sütün artmıyor hipp organik mama verebilirsin, hip gaz yapmıyor ve güzel doğal bir mama ...

Bebeğin emzik olarak kullanması diye bir şey yok, bunu bebeği gece boyu memede durmak isteyen biri olarak söylüyorum. Hele ki 2 aylık bebeğin ihtiyacı annesinin memesidir. Sizi özler ister, sıkılır ister, canı sıkılır ister… ellerini ağzına götürmesi de sırf açlıktan olan bir durum değil. Biraz sabır, zamanla azalacak emmesi.

Ben buralardayım gördükçe yazarım sorun olursa

Evet büyüme atağı olabilir duygusal ihtiyaç olabilir kendini güvende hissetmek için olabilir hepsi olur,şuanda tekrar bebeğim olsa işim gücüm gece gündüz emzirmek olur

Çoğu bitmiş azı kalmış. Bütün bebekler böyledir . Sadece emen bebeklerin annesinde acaba aç mı diye soru gelir ama gelmesin. O sizin kokunuza yapıyor güvende hissetmek bu dünyada bildiği güvendiği tek şeyi memenizi istiyor. Az sabır benimde gecem gündüzüm karışmıştı sürekli emmek istiyordu. Bende sağım yapiyordum emzirme sonrası sağım yaparsanız daha iyi olur. Biberonla vermeyin redde neden olur. Kaşık biberonla verin . Şuanda bebeğim 19 aylık. Yemek yediriyorum içeriye gidiyor meme diye bana yapışıp meme emiyor . Bunu el kadar bebenin yapması kadar doğal ne olabilir ki? Bol bol da tummytime yapın sizin oyun saatiniz olsun. Sabır o yüzden annesi geçecek bu günler. Oyuzden en güzel günlerini strese girmeden sakın ses tonuyla geçirmeye bakın. Bir daha hiç bu kadar küçük olmayacak

Daha 2.5 aylık. Yaşadığınız şey çok normal. Çalışmayacaksanız süt sağmanıza gerek yok. Çalışacaksanız da stok yapmaya gerek yok. Günlük sağıp verebilirsiniz. Uzun uzun emmesi sizi çok yoruyor biliyorum ama sabredin geçecek büyüdükçe

Bebekler bir yeri agridiginda da çok emmek isteyebiyorlar. Ya da büyüdüğü için süt yetmiyor olabilir .ya da gaz sancısı olabilir.ben bu durumu 3 ay 1 hafta yaşadım gündüzleri full emerdi.O ara biraz delirdim sanırım Sabredin geçecek

Çok haklısınız ya teşekkür ederim

Hiçbir mama doğal değil maalesef. Bebeğin kilo artışı ve çişli bez sayısı yeterliyse hiçbir bebeğe mama önermek doğru değil
Benim kızım sadece 5 ay emdi maalesef en masum mama olarak hip i bulduk , mecbur kalırsa diye önerdim yoksa hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz , biz suanda ek gıdaya geçtik o yüzden eskisi kadar mama fobim kalmadı, çorbalar çeşitli tarifler yapıyorum, dilerim ki hiçbir bebek sütsüz kalmasın ama maalesef her annenin sütü bol olmayabiliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…