Bebeğimin kilo alımı

tubats

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2025
38
10
3
24
Yeni kayıt oldum ve ilk defa soru soruyorum lütfen cevaplayın 3 gün sonra 4 aylık olacak bir oğlum var ilk 2 ay ayda 1300 gr kilo aldı. Sonra 3. Ay 900 gr aldı hemşire hareketlendi normaldir dedi. Tabi ben yine de tedirgin oldum. Bugün soğuk aldığı için hastaneye götürdüm orda kilosunu tarttılar ve sadece 400 gr almış böyle bişey başına gelen var mı ne yapmalıyım sütüm yetmiyor mu? Ben sütümün yettiğine inanıyorum çünkü görüyorum ve oğlum gayet rahat saatlerce uyuyor doyduğu zaman emmek istemiyor . Peki neden kilo almamış o zaman?

4. Ayda maksimum 500 gr alması gerekmiyor mu zaten? Gittikçe düşecek kilo alım hızı.

Hemşire normal demiş, çocuk doktoru ne diyor doktorun dediğine göre yorum yapmak lazım kilo almış kısmı sana göre bana göre olmaz ki

Hemşire normal demiş, çocuk doktoru ne diyor doktorun dediğine göre yorum yapmak lazım kilo almış kısmı sana göre bana göre olmaz ki
Bizim doktorumuz yoktu başkasına gittim ona da sormadım. Birden bu kadar düşmesi normal gelmedi tedirgin oldum

bu kadar kendinize yüklenmeyin, aşağı yukarı oynamalar muhakkak olacaktır çocuk sağlıklı düzenli besleniyorsa sorun yok

Öyle diyorlar ama birden bu kadar çok düşmesi bana normal gelmedi
Biliyormuşsunuz işte. Aylık alımları fazla iyiymiş. İnsan alışıyor o sayılara. Takmayın. Maşallah sütünüz yaramış.
Daha böyle aylık 250 gr falan alacak yakında. Uyum sağlamamız lazım.

Bizim 7100 şu an ebemiz bir tık fazla dedi seninki normal olan, ay analar hep evham ya kız çok güzel çocuğun kilosu
Açıkçası ben şuan kaç kilo olduğuna değil ayda kaç gr aldığına odaklanmış durumdayım. O taraftan bakınca da çok az geliyor

Bide açıkçası arkadaşlarımın öyle tombik bebişleri olunca benimki de böyle düşünce ondan da etkilendim sanırım

Şuan boğazı iltihaplanmış pek emmek istemiyor inşallah daha fazla zayıflamaz offf bin tane şey düşünüyorum yaa

Şuan boğazı iltihaplanmış pek emmek istemiyor inşallah daha fazla zayıflamaz offf bin tane şey düşünüyorum yaa
Aşkım bana göre de oğlan çok kilolu
Ama biz doktorun dediğine göre hareket etmek zorundayız, bir doktora git bakalım ne diyecek

Açıkçası ben şuan kaç kilo olduğuna değil ayda kaç gr aldığına odaklanmış durumdayım. O taraftan bakınca da çok az geliyor

Biraz mantık ya. Arkadaşların bebekleri mi bir de?

Bide bazen 3-4 saat kesintisiz gündüz uykuları oluyor büyüdüğünü acıkınca uyanacağını düşündüğüm için uyandırmıyorum aç kalmıyordur değil mi

Bide bazen 3-4 saat kesintisiz gündüz uykuları oluyor büyüdüğünü acıkınca uyanacağını düşündüğüm için uyandırmıyorum aç kalmıyordur değil mi
3.aydan sonra bebek kesintisiz 8 saat bile uyuyabilirmiş zaten acıksa uyanır yani aç kalıyodur diye düşünmeyin bence, ayrıca kilo alımı da gayet normal geldi bana, hasta olunca da kilo veriliyor yani başka bebeklerle kıyaslamaya yapmayın bence, benim oğlum 18 aylık 11 kilo, o kadar hareketli ki çok güzel yemek yemesine rağmen kilo almıyor aylardır aynı yerdeyiz.

Bebeginiz kac gram dogduysa 6.ayda onun iki kati olmali. Kilo alimi zaman zaman degisiklik gosterebilir. Kendi doktorunuza goturun iciniz rahat etmediyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…