• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimin kanı :(

Talasemi ise başka kan değerleri de sıkıntılı çıkabilir ama kesin tanı elektroforezle konuyor

Kan ilaçlarını c vitamini içeren yiyeceklerle beraber verin (portakal, mandalina vs)
Kan ilaçlarıyla kalsiyum içeren yiyecekleri beraber vermeyin, emilimi azaltır (peynir, süt, yoğurt)

32 yaşındayım yaklaşık 7 yıl bende kullanım damlayı damla dediysem küçük tüp şekline damlayı verdiğinde süt ve süt ürünlerini az yedir yemeğinin içinede verebilirsin çorba içinde yinede dra sor

canim ben medine hurmasi vermistim sabah bir yerden duymustum hurmayi dut pekmezi ve kirmizi pancar puresi ver haslanmis kirmizi pancari pure yap yedir kan degerleri cok katlaniyor

Kızlar merhaba bebeğim bir yaşında bugüne kadar yapılan tahlillerinde demiri hep düşük çıktı depoları boş dedi dr pekmez annem kendi yaptığı dut pekmezini veriyorum bi tatlı kaşığı sonra kan damlasini düzenli veriyorum 3 ay sonra tekrar bakalım değer yükselmezse talasemi için yönlendiririm dedi çok korktum bi kan hastalığımıs ilk defa duydum anne ve babadan geçermiş kalıtsal olarak ama eşimle bendede yok sukurler olsun kızlar başka ne yapabilirim ne yedirmeliyim lütfen konum bi süre taşınmasın çok üzgünüm

pekmezi verdikten sonra üsütne 1 dilim elma verin demiş ablama dr prof,

Toz olanı bilmiyorum ki doktora hep kusturuyor dedim ama içirmeye gayret et dedi
Aslında bulunduğum ilddde pek bı iyi doktor yok bı gidemedim de fakülteye
Tekrar sorayım doktora toz olanını teşekkür ediyorum
Toz olan,nutrigen ferromixin diye bir sey var. Yiyecegine katip veriyorsunuz. Dis boyama mide bulandirma vs olmuyor . Bi deneyin isterseniz..

Benim kızımın demiri sınırda çıktı 4. Ayda ilaç yazılmıştı vermedim kanina bakılmadan verildiği için. 2 hafta kullandık bıraktık şimdi 8 aylıkken kanina bakıldı 4 değeri düşük 2si yüksek demir sınırda trombosit 400 sınır bizimki 700lerde. Bu da demirle ilgiliymiş t3krar ilaca başladık bide vitamin veriyorum. Şuan 9 aylık 10 kilo günde 10 damla kullanıyorum ac karna. Arada bi pekmez

Zaten o kan damlası eziyet bebeklere. Ben de vermeye uğraşıyorum ama içilecek gibi değil tadı. Yok mudur daha içilebilir formülü? Meyve suyu da pek içmiyor ki C vitaminiyle versem. Ancak yarısını içer..

Toz olanı bilmiyorum ki doktora hep kusturuyor dedim ama içirmeye gayret et dedi
Aslında bulunduğum ilddde pek bı iyi doktor yok bı gidemedim de fakülteye
Tekrar sorayım doktora toz olanını teşekkür ediyorum

evet toz olanı var
kan damlası bebeklerin dişi çıktıktan sonra dişlerine leke yapabiliyor
damla verdikten sonra dişlerini silmek gerekiyor
onun yerine bir de toz veriyorlar. bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama püresinin üstüne serpiştirerek veriyorsunuz.

Canım boo bol et yumurta ve c vitamini içeren gıdalar doktor bize biber yedirin demişti demir alması kadar demir emilimini artıran c vitamini alması da gerekliymiş kansızlık icin benim bebeğinde 1 yaşında çarşamba günü gideceğiz bakalım bizim kanasizligimiz ne durumda. Bir de 1 yaşına kadar bütün bebekler kansız olurmuş asıl bundan sonrası önemli yani

ilaç ismi yasak öncelikle onu belirteyim ama bahsedilen ilacı bizim drumuz asla önermiyor kendisi üreticiyi arayarak içindeki demir oranını sormuş onlar cevap bile verememiş ki hiç bir demir ilacı yemekle sindirilmezmiş, yine de denemek. size kalmış ben de denedim dra sormadan 3 ay ,internetten aldım hatta daha uygun fiyata güvenilir sitelerden tabiiki. dr öyle diyince bıraktım

evet toz olanı var
kan damlası bebeklerin dişi çıktıktan sonra dişlerine leke yapabiliyor
damla verdikten sonra dişlerini silmek gerekiyor
onun yerine bir de toz veriyorlar. bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama püresinin üstüne serpiştirerek veriyorsunuz.
1 yaşlarındalar şimdi Alcam inşallah eczaneden
1 senedir hiç demediler bana ya başka var diye
Hep bana denk gelir zaten böyle olumsuzluklar

Pekmez in kan yaptığı bilgisi yanlış boşuna fazla verip şeker yüklemeyin. Doktor ne önerdiyse onu kullanın. Zaten geçmezse ve bir sıkıntı varsa tedavi görmesi gerekir. Üzülmeyin hemen talasemi çıkacak diye birşey yok. Daha basit bile olabilir önemli olan sorunun ne olduğunun bulunması ve tedavisinin olmasi. İnşallah artar demir seviyesi.

Back
X