bebeğimin kalbi karnımda durursa...

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ancak belkide çok fazla araştırdığım için bir korkuya kapıldım,ya bebişimin kalbi durursa,burada birkaç yazı okudum,bebeğin kalbi anne karnında durursa bunu farkedemiyormuşuz,tek belirti belki hamilelik belirtilerinin kaybolmasıymış ama benim baştan beri doğru düzgün ne mide bulantım nede başka birşeyim olmadığı için bundanda farkedemem,doktora gideyim,kalp atışlarını duyayım diyorum ama eşim kızıyor,sık sık ultrasona girilmez diyor,10 günce baktırmıştım ama içimde bir korku var,başından böyle birşey geçen varmı ve bebeğin kalbinin durmasının sebebi nedir acaba?Allah'ım onu bana bağışlasın.AMİN.bilmiyorumkismile

aynen bende o yazıları okuyunca çok korktum ya anlatamam psikolojim bozuldu her 10 güne bir dr gitmek istiyorum eşim zor frenliyor
sonra diyorumki rabbim isterse olur elden ne gelir çıkarıp kalp masajı yapacak halimiz yok rabbime emanet kuzularımız hepimizinki

arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ancak belkide çok fazla araştırdığım için bir korkuya kapıldım,ya bebişimin kalbi durursa,burada birkaç yazı okudum,bebeğin kalbi anne karnında durursa bunu farkedemiyormuşuz,tek belirti belki hamilelik belirtilerinin kaybolmasıymış ama benim baştan beri doğru düzgün ne mide bulantım nede başka birşeyim olmadığı için bundanda farkedemem,doktora gideyim,kalp atışlarını duyayım diyorum ama eşim kızıyor,sık sık ultrasona girilmez diyor,10 günce baktırmıştım ama içimde bir korku var,başından böyle birşey geçen varmı ve bebeğin kalbinin durmasının sebebi nedir acaba?Allah'ım onu bana bağışlasın.AMİN.bilmiyorumkismile

bısey olmaz merak etme canım okuma cok fazla arastırma yoksa benım gıbı olursunkı tavsıye etmem.Ultrasona neden sık sık gırılmıyormuskı .Ben bı ara hafta 2 kere falan gırıyordum.Bu haftada 3 defa gırdım.

Canım Allah isterse onu sana bağışlar. Boşuna evhama kapılma. Benim de ne aşerme ne bulantı hiçbir belirtim olmamıştı ta ki ilk hareketleri başlayana kadar acaba yaşıyor mu diye çok korkuyordum. Ama şimdi bebişim 33 haftalık ve karnımda kıpır kıpır. Rahat ol ve hiç stres yapma.

Merhaba..ben maalesef ilk gebeliğimde 10 haftalık iken bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim :(( o hafta ikili test için gitmiştim ama ultrasonda maalesef bebeğimin kalp atışını alamamıştık..o anki duygularımı anlatamam kalbim duracak gibiydi hiç bi ses gelmiyodu ve dr sürekli makineye bakıp düğmelere basıp sessiz bi şekilde bakıyodu ekrana defalarca..zaten hemen eşimle anlamıştık kötü bişey olduğunu..ve ardından maalesef kürtaj..o günler çok üzülmüştük allah kimseye yaşatmasın..
Ama kendini manevi yönden güçlü tutarsan yani istersen hergün ultrasona gir, dr un odasından hiç çıkmasanda kimsenin elinde olan şeyler değil bunlar canım.o yüzden kendini yiyip bitirmene ve gereksiz stresler yaşamana gerek yok..sonuçta bazılarımızın başına gelen seninde başına gelecek diye bişey yok biliyorsun..yani herşey allahımızın takdiri, o neyi nasıl isterse öyle olur.aklına kötü şeyler geldiğinde; hayırlısı, rabbim bilir deyip rahatla..tabiiki bol bol dualarını et.kötü şeyler düşünme.pozitif ol ki bebişinde stresli olmasın.
Ben şuan tekrar hamileyim şükürler olsun..12.haftamdayım..ve ben hep pozitif olmaya çalışıyorum.tek bi korkum oluyor istemeden.her ultrasona girdiğimde kalbim hızlanıyor.ilk bebeğimizi ultrasonda kalbini duyamadığımız için ister istemez korku basıyor içimi.ama çabuk toparlıyorum yani biliyorumki herşey rabbimizden..ne olursa olsun..sende rahat ol boşuna kendini üzme ve gebeliğinin tadını çıkar olurmu..nacizane tavsiyelerim..yerimseniben

Merhaba..ben maalesef ilk gebeliğimde 10 haftalık iken bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim :(( o hafta ikili test için gitmiştim ama ultrasonda maalesef bebeğimin kalp atışını alamamıştık..o anki duygularımı anlatamam kalbim duracak gibiydi hiç bi ses gelmiyodu ve dr sürekli makineye bakıp düğmelere basıp sessiz bi şekilde bakıyodu ekrana defalarca..zaten hemen eşimle anlamıştık kötü bişey olduğunu..ve ardından maalesef kürtaj..o günler çok üzülmüştük allah kimseye yaşatmasın..
Ama kendini manevi yönden güçlü tutarsan yani istersen hergün ultrasona gir, dr un odasından hiç çıkmasanda kimsenin elinde olan şeyler değil bunlar canım.o yüzden kendini yiyip bitirmene ve gereksiz stresler yaşamana gerek yok..sonuçta bazılarımızın başına gelen seninde başına gelecek diye bişey yok biliyorsun..yani herşey allahımızın takdiri, o neyi nasıl isterse öyle olur.aklına kötü şeyler geldiğinde; hayırlısı, rabbim bilir deyip rahatla..tabiiki bol bol dualarını et.kötü şeyler düşünme.pozitif ol ki bebişinde stresli olmasın.
Ben şuan tekrar hamileyim şükürler olsun..12.haftamdayım..ve ben hep pozitif olmaya çalışıyorum.tek bi korkum oluyor istemeden.her ultrasona girdiğimde kalbim hızlanıyor.ilk bebeğimizi ultrasonda kalbini duyamadığımız için ister istemez korku basıyor içimi.ama çabuk toparlıyorum yani biliyorumki herşey rabbimizden..ne olursa olsun..sende rahat ol boşuna kendini üzme ve gebeliğinin tadını çıkar olurmu..nacizane tavsiyelerim..yerimseniben[/QUOT

bana moral vermek adına yazdıkların için çok teşekkürederim canım ama senin yaşadıkların içinse çok üzüldüm,İnşaallah bu sefer sağlıkla doğurursun kuzunu.mecburiyetten biraz fazla iş yapsam yada yorulsam bu sefer endişeye kapılıyorum acaba bebeğime birşey olmuşmudur diye,kendime kızmaya başlıyorum,doktora hergün gidemem,zaten doktor fobim başladı,adımımı doktor muayehanesine atar atmaz kalbim küt küt atıyor,hamileliğimin ilk zamanlarındada olumsuz şeyler yaşamıştım çünki,of of mafoldumben

çok vesvese yapıyorsun.böyle birşeyi nasıl ve nerden cıkardın anlayamadım.ne demek bebeğimin kalbi durursa ne olur..iyi düşün ki iyi olsun.sen kendini karamsarlığa ittikçe daha çok problem yaşarsın.şükret ki bu haftaya gelmişsin.benide huylandıyordun nerdeyse.senin yazını okuyunca tekrardan aynı duyguları yaşamaya başlıcam sandım.bende senin gibiydim.sanki ultrasyona hergün girsem bıkmayacaktım ki ben ne kanamalar atlattım 10.haftama kadar.sanki içimde hep bir his bebeğime birşey oldu diyordu.ama ne oldu,her gittiğimde bebeğim ordaydı ve ben boşuna endişeleniyordum.şimdi kızıyorum kendime.o günleri kendime zehir ettim diye...

bana moral vermek adına yazdıkların için çok teşekkürederim canım ama senin yaşadıkların içinse çok üzüldüm,ınşaallah bu sefer sağlıkla doğurursun kuzunu.mecburiyetten biraz fazla iş yapsam yada yorulsam bu sefer endişeye kapılıyorum acaba bebeğime birşey olmuşmudur diye,kendime kızmaya başlıyorum,doktora hergün gidemem,zaten doktor fobim başladı,adımımı doktor muayehanesine atar atmaz kalbim küt küt atıyor,hamileliğimin ilk zamanlarındada olumsuz şeyler yaşamıştım çünki,of of mafoldumben[/QUOTE]

Seni çok çok iyi anlıyorum..ahh ahhh ben ilk bebeğimin kürtajından sonra neler neler yaşadım bi bilsen!! hiç bilmediğimiz şeyler çıktı 2 kez ameliyat oldum.tam düzeldim derken adetlerim düzensizleşmeye başladı.dr um 31 yaşımda olmama rağmen erken menopoz risklerimin olmaya başladığından bahsetmeye başladı çünkü fsh değerlerimde normal çıkmıyordu ara ara..çeşitli ilaçlar vs derken kürtajımdan 1,5 sene geçti halen herşey yoluna giremiyordu.psikolojimi ve fiziksel durumumu bi düşün..sonra dr um yumurta geliştirici iğne ve çatlatma iğnesi yaptı ilk kez ve o ay şükürki hamile kaldım.ama dr um bu tip tedavisel durumlarda düşük riskinin çok yüksek olabildiğini söyledi.yani tam sevinelim derken daha hamileliğimin başında yine bizde büyük bi moral bozukluğu..önce kalp atımını bekledik büyük bi heyecanla..o haftaya kadar öldük öldük dirildik.sonra 3 ayı atlatırsak riskimin azalacağını belirtti.(tabi buarada düşük riskine karşı 3 günde 1 iğnem var halen devam ediyo) allahıma şükürki şu an dediğim gibi 12.haftaya düşe kalka geldik(buarada hamileliğimin ilk ayından beri çok şiddetli bulantı ve kusma yaşıyorum)
yani canım ben bunca şeylerden sonra güçlendiğimi düşünüyorum.bana deselerdiki bunları bunları yaşıyacaksın diye inanmazdım heralde..bu yaşıma kadar hastane kapısı görmeyen ben son 2 senedir yaşamadığım şey kalmamıştı resmen..ben artık bu tecrübelere dayanarak sana rahat ol sakın negatif olma diyorum.biraz uzun yazdım kusura bakma..ona kalırsa hamilelik 9 ay ve hatta doğum anında bile bir sürü rsik ve zor durumları içerebiliyor ama tabiiki yüzde olarak çok az bi durum bunlar..yani eğer takacak olursak 9 ay boyunca takacak o kadar çok şey buluruzki değilmi.? ben hep kendimi telkin ederek bu hale geldim sende öyle yap.merak etme allahın izniyle herşey yolunda gider umarım .

offffffffff ya bende aynı dertten muzdaribim burdaki yazıları okuyunca acayip endiş ediyorum.aslında okumamam lazım çünkü olumlu düşünemiyorum acaba bişey olurmu diye.acayip evham yapmış durumdayım öyleki bu takıntılarım yüzünden derin derin düşüncelere dalıyorum.millet sen hamile kaldıktan sonra daha dalgın daha somurtkan oldu diyo bana.hiç iyi bişey yapmıyorum kendime çok kzıyorum.şimdi aklıma geldikçe kuran falan okuyorum tesbih çekiyorum biraz rahatşıyorum ozaman.Allah yardımcımız olsun ya

aynen siyahvemavi gibi düşünüyorum.Sürekli bebeğin minik kalbi duracakmış gibi geliyor. 10 gündür sürekli iç sıkıntısı, kalbim sürekli pır pır. Yerli yabancı ne kadar kaynak varsa taradım, okudum. Psikolojimin bozulmasını istemiyorum ama en duygusal olduğumuz zamanda bunu yaşamak çok zor.
Sürekli bunu düşünmekten ne çalışabiliyorum, ne de bir şeyden keyif alabiliyorum. sürekli somurtuk ve aksiyim.
Çarşamba günü kontrole kadar nasıl sabredeceğim bilemiyorum.
Allah bütün bebeklere sağlık versin, anneleri üzülmesin..

ben sizin yasadiginiz endiseleri bilhassa yasadim:((( 5 defa bebeklerimin kalbi durdu karnimda:( ama yapacak bisy yok

rahat ol tatlım benımde hamılelıkte hıc belırtım olmamıstı kı haftalıkmıs hamıle oldugumu ogrendıgımde dusun yanı ustunu bıle gormusum:)) bazen cok fazla arastırma yapmak ıyı degıl kendıne stres yapma bebege de stres hormonlarını salgılama sekerım:)).. relaxx relaxx :))
buarada esın ıstedıgını soylesın ılk zamanlar ayda bır sonraları zaten doktor 2haftadır bır son donemlerde haftada bır yada 10 gunde bır kontrole cagırıyor zaten doktor gelın dedıgınde mecbur gıdecektır esın:) ayrıca cok zararlı olsa neden son donemlerde dahacok cagırsınlarkı?? dımı ama:) hayırlı dogumlar ınsallah hepimize..

Bende 10 haftalik hamileyim ve aynı problemler bendede var ne yapicam bilmiyorum arrik belki hissedebilsek rahatlardik ama oda yok cildiricam nerdeyse ya bisey olduysa diye biraz iyi dusuniyim diyorum bi bakiyorum ki ohooo yine aynı yerdeyim bide benim bu haftaya kadar hic ama hic mide bulantim olmadi ama 2 3 gundur asiri derecede mide bulantısı çekiyorum buda tuz biber oluyo ya bisey olduysa hic boyle olmuyodum diyorum kesin bisey oldu napicaz ? :(

Back
X