- 1 Temmuz 2022
- 11
- 11
- 28
- Konu Sahibi cikobusra21
Herkese selam. 11+2 günlük gebeyim. 4 cm miyomla gebe kaldım. İlk doktor ziyaretimden beri ağrılı ve kanamalı bir gebelik geçirebileceğim ayrıca düşük ve erken doğum riskim olduğunu öğrendim. Progestan 200 mg sabah ve akşam fitil olarak alıyorum. 9.haftama kadar her şey normaldi ara sıra karın ağrım olurdu o kadar. 9.haftamda kahverengi lekelenmelerim başladı ve doktorum 1 hafta rapor + progestan iğne verdi. Tam 10.haftamda çok yoğun bir kanama yaşadım. Düşük yapıyorum sandım çünkü pıhtılı ve yoğun bir kanamaydı. Direkt acile gidip kontrole girdim bebek ve kalp atışı iyiydi. Kanama alanı oluşmuş kesenin önünde ama doktor bebeği etkileyecek bir konumda değil dedi. Bu sırada hala yoğun kanamam vardı ve çok büyük parçalar düşmeye başladığı için doktor tekrar baktı ve kanama alanının küçüldüğünü o parçaların ordan geldiğini söyledi. Ekstra hiçbir ilaç vs veremeyiz çünkü hepsini zaten kullanıyorsun, şu an düşük yapmıyorsun ama düşük riskin devam ediyor dedi. Eve geldim istirahate devam ediyorum fakat 4 gündür hala koyu kahve ve koyu kırmızı kanamalarım devam ediyor. Herhangi bir ağrım yok şikayetim de yo ama bebeğim iyi mi değil mi kalbi hala atıyor mu bunu düşünüp merak etmeden duramıyorum. Kontrolüm pazartesi ama 3 gün daha nasıl beklerim inanın bilmiyorum. Olumsuz herhangi bir şey olsa bunu nasıl anlarım tecrübe edenleriniz varsa nolur bana cevap verin