BEBEĞIMİN KALBİ DURDU

Cicegim34_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2022
346
123
33
27
Gebeliğimin 10. Haftasında bebeğimin ilk kalp atışı için dün doktora gittim ve kalp atışının durması sebebi ile kürtaj oldum :(
Bu durumu ilk gebelikte yaşayan var mı nası atlatılır bilemiyorum çok acı bi durum Allahım sabır versin bana :(

Ben 12. Haftada ikili teste gittiğimde öğrendim ve kürtaj olmak zorunda kaldım insanın kalbini delen bir acı Rabbim beterinden korusun şu an tekrar hamileyim 18 haftalık oldu çok şükür ama diğerini asla unutmuyorum buzdolabının üstünde ulturasyon fotoğrafi var her gün konuşuyorum kardeşin olacak diye dogmasa da evlat evlattir

Gebeliğimin 10. Haftasında bebeğimin ilk kalp atışı için dün doktora gittim ve kalp atışının durması sebebi ile kürtaj oldum :KK43:
Bu durumu ilk gebelikte yaşayan var mı nası atlatılır bilemiyorum çok acı bi durum Allahım sabır versin bana :KK43:
Ben de 7. Haftadayken bebeğimin ilk kalp atışını duydum. 9. Hafta başında kontrole diye gittiğimde bir anda bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve ertesi gün kürtaj oldum. İlk düşük olduğu için cok gerekli görmüyor doktorlar ama biz genetiğe gönderdik nedenini öğrenmek için. Bir hafta geçmedi bile hala kendime gelemedim. Tarif edilemez bir duygu seni çok iyi anlıyorum. Nasıl atlatıcam bilmiyorum.

Ben 12. Haftada ikili teste gittiğimde öğrendim ve kürtaj olmak zorunda kaldım insanın kalbini delen bir acı Rabbim beterinden korusun şu an tekrar hamileyim 18 haftalık oldu çok şükür ama diğerini asla unutmuyorum buzdolabının üstünde ulturasyon fotoğrafi var her gün konuşuyorum kardeşin olacak diye dogmasa da evlat evlattir
Aynen öyle bende aynı şekilde sürekli konuşuyorum ultroson resmi ile, ona zıbın almıştım dedim kardeşine kısmet olacak :(

Ben de 7. Haftadayken bebeğimin ilk kalp atışını duydum. 9. Hafta başında kontrole diye gittiğimde bir anda bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve ertesi gün kürtaj oldum. İlk düşük olduğu için cok gerekli görmüyor doktorlar ama biz genetiğe gönderdik nedenini öğrenmek için. Bir hafta geçmedi bile hala kendime gelemedim. Tarif edilemez bir duygu seni çok iyi anlıyorum. Nasıl atlatıcam bilmiyorum.
Benimde bir haftayı geçti şimdi her ne kadar dışarıya normal gözüksemde içimde fırtınalar kopuyor ne zaman bebek resmi görsem ağlıyorum çok büyük bir acı. Ama bizi cennette bekleyen bi evladımız var çok şanslıyız böyle düşünün sizde Allahım yine evlat sahibi olmamızı nasip etsin.

Öncelikle geçmiş olsun herkese, benim de 8 haftalık kalbi durdu, yarın kürtaj olacağım. Kan sulandırıcı aspirin kullanıyordum ancak iğne kullanmadım ve pişmanım , ancak doktor önermemişti. ( genetik test yapılmıstı) ilk gebeliğimi de dıs gebelikten kaybettim. Genetiğe göndermek için nasıl bir yöntem izleniyor bilgi alabilir miyim sizden?

Geçmiş olsun sana da bitanem. Ben gerçekten doktorun çok önemli olduğunu düşünüyorum gebelik takibinde ne yazık ki onların bazı şeyleri önemsemeyip kontrol etmemesi bizi bu durumlara sokabiliyor bence. O da şans işte şimdiden yeni bir doktor aramaya başladım. Biz hastaneyle gidip konuştuk Acıbadem kozyatağında oldu benim kürtajım. Olmadan önce genetiğe göndermek istediğimizi söyledik sebebini öğrenmek için. Ona göre bize bir fiyat söylediler karşılamıyor özel sağlık sigortası da. Embriyoyu aldıklarında ona göre direk genetiğe gönderiyorlar. Mutlaka öncesinde hastaneyle konuşup böyle bir şey istediğinizi belirtin. 3-4 hafta buluyormuş sonucun gelmesi. Hala bekliyoruz biz de

Geçmiş olsun en kısa zamanda tekrar sağlıklı bir gebelik dilerim sizin için. Benim de başıma aynı şey geldi 10.haftada kalp atışı durdu meğerse 8.haftada gelişimi durdu bebeğimin ama 5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şimdi minik mucizem 3 aylık oldu bile. Hamilelik boyunca önlem amaçlı kan sulandırıcı kullandım sadece.

Herkese merhaba
Bende 2 senelik evliyim amh çok düşük iki defa yumurta topladıktan sonra 29 Mayıs'ta çift embriyo transferi oldum. Kese görmeye gittik tek kese dedi doktorum. Neyse ilaçlara devam ediyordum zaten . Kalp atışı için gittiğimde 8 haftalıktı. Doktor muayene edince apar topar alttan muayene edelim bir kese daha gördüm dedi. Neyse alttan muayene sonucu iki kesenin de kalp atışı yoktu. Başımdan kaynar sular döküldü. Önce sevindirdi ikiz diye beş 10 dakika sonra muayene alıp. Ölmüşler dedi. Çok fazla ilaçtan mı oldu bilmiyorum. Beş gündür karnımda ölmüşlerdi . Beş gün sonra yine gel dediler gittim kanama falan da yoktu. Devlet hastanesinde önce parça düşürdüler sonra kürtaja aldılar. Doğum yapmış gibi oldum. Sebebini hep merak edeceğim acaba ne oldu diye .

Çok geçmiş olsun bende Aralık ayında transfer olmuştum 3. Transferimdi ilk defa pozitif olmuştu 7 sene sonra gelmişti bebeğim kalp atışını iki kere dinledik maalesef 3 . Kontrolde 8+2 de kalp atışı durmuş ilk başlarda birşey anlamadım ama bir ay sonra kafama dank etmeye başladı acısı çok üzülüyorum biz genetige gönderdik ve çok sağlıklı olduğunu kız bebek olduğunu ama kız olduğu için benim dnamla karışmış olabileceğini tam bilemediklerini söylediler tekrar normal transferle gebe kalabilirsin dediler ama ben tekrar bir transferi düşünemiyorum maddi olarak ta bittik malesef kan sulandırıcı iğne coraspirin estrofem proluteks iğne günde 3 fitil kullanmama ayaklarımı belimden itibaren yükseğe uzatıp bütün gününü uzanarak geçirmeme rağmen olmadı yaşayamadı siz Allah'ın izniyle kendi kendinize tekrar gebe kalabilirsiniz inşallah benim tekrar olması için bir sürü islemlden geçmem lazım Rabbim kalbinizi ferahlatsin inşallah sağlıkla nasip etsin size

Çok geçmiş olsun bende Aralık ayında transfer olmuştum 3. Transferimdi ilk defa pozitif olmuştu 7 sene sonra gelmişti bebeğim kalp atışını iki kere dinledik maalesef 3 . Kontrolde 8+2 de kalp atışı durmuş ilk başlarda birşey anlamadım ama bir ay sonra kafama dank etmeye başladı acısı çok üzülüyorum biz genetige gönderdik ve çok sağlıklı olduğunu kız bebek olduğunu ama kız olduğu için benim dnamla karışmış olabileceğini tam bilemediklerini söylediler tekrar normal transferle gebe kalabilirsin dediler ama ben tekrar bir transferi düşünemiyorum maddi olarak ta bittik malesef kan sulandırıcı iğne coraspirin estrofem proluteks iğne günde 3 fitil kullanmama ayaklarımı belimden itibaren yükseğe uzatıp bütün gününü uzanarak geçirmeme rağmen olmadı yaşayamadı siz Allah'ın izniyle kendi kendinize tekrar gebe kalabilirsiniz inşallah benim tekrar olması için bir sürü islemlden geçmem lazım Rabbim kalbinizi ferahlatsin inşallah sağlıkla nasip etsin size
Siz kanınıza baktınız mı ? Acaba kan sulandırıcı mı fazla geldi. Öyle olsa kanama yapmaz mı? Kesem bir hafta büyüktü diğerinden ayrı ayrı kese olmasına rağmen niye ikisinin kalbi aynı anda durdu . Kafamda hep bunlar olacak . İnşallah en yakın zamanda nasip olur bize de

Çok geçmiş olsun bende Aralık ayında transfer olmuştum 3. Transferimdi ilk defa pozitif olmuştu 7 sene sonra gelmişti bebeğim kalp atışını iki kere dinledik maalesef 3 . Kontrolde 8+2 de kalp atışı durmuş ilk başlarda birşey anlamadım ama bir ay sonra kafama dank etmeye başladı acısı çok üzülüyorum biz genetige gönderdik ve çok sağlıklı olduğunu kız bebek olduğunu ama kız olduğu için benim dnamla karışmış olabileceğini tam bilemediklerini söylediler tekrar normal transferle gebe kalabilirsin dediler
Geçmiş olsun en kısa zamanda tekrar sağlıklı bir gebelik dilerim sizin için. Benim de başıma aynı şey geldi 10.haftada kalp atışı durdu meğerse 8.haftada gelişimi durdu bebeğimin ama 5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve şimdi minik mucizem 3 aylık oldu bile. Hamilelik boyunca önlem amaçlı kan sulandırıcı kullandım sadece.

Sizin ilki ve ikincisi tüp bebek miydi ? Yoksa normal yolla mı oldu

Benim de 9. Haftada durmuştu.
Kürtaj olduğumun ertesi gün normale döndüm, bir kere bile gözyaşı dökmedim ama gel bir de bana sor; düşünmediğim tek bir gün yok 2020 yılından beri. ☹️

Gebeliğimin 10. Haftasında bebeğimin ilk kalp atışı için dün doktora gittim ve kalp atışının durması sebebi ile kürtaj oldum :KK43:
Bu durumu ilk gebelikte yaşayan var mı nası atlatılır bilemiyorum çok acı bi durum Allahım sabır versin bana :KK43:
Bende Aralık'ta ilk bebeğimi kaybettim kalp atışını duyduk kisa bir sure sonra tam 8. Haftaya girdigimiz gün kaybettim kürtaj oldum o acıyı anlatamam kimse de anlamıyordu zaten eşim bile bebegi hissetmemisti ki anlasın gerçekçidir o benim kendimi üzmeme kızardı içimde yaşadım gizli ağladım. Simdi yeniden hamileyim 6bucuk haftalık ama o kadar korkuyorum ki her gece uyanıyorum düşmedi dmi diye.. oncekinde gece kanamam gelmişti aniden uyanmıştım. Hareket ederken oturup kalkarken arabada vs. sanki pamuk ipligine bağlı da dusecek gibi geliyor sevinemiyorum bile bebeğime.. hani olumsuzu cagirmamak için düşünmek istemiyorum doktorum bile dedi oyle düşünürsen öyle olur düşünme diye bu sefer böyle düşündüğüm için korkuyorum elimde değil ne yapacağım bilmiyorum.. Rabb'im kimseye yaşatmasın o acıyı Rabb'im sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize 🤲🏻

Hemen kan testi yaptırın benim hafif pihtilasma çıktı kan verdigim dr o kadar yok sebep olmaz dedi ama özel doktorum sebep olabilir kullanalım dedi teste kadar coraspin kullandim kesinlesince iğneye geçtik. Hap kanama yapabilir dedi.

Siz kanınıza baktınız mı ? Acaba kan sulandırıcı mı fazla geldi. Öyle olsa kanama yapmaz mı? Kesem bir hafta büyüktü diğerinden ayrı ayrı kese olmasına rağmen niye ikisinin kalbi aynı anda durdu . Kafamda hep bunlar olacak . İnşallah en yakın zamanda nasip olur bize de
Evet benim kan pıhtılaşmam var ama çok düşük dediler ona rağmen bebeğin kesesi küçükmüş olması gerekenden belirli bir boyuta gelince kalbi duruyormuş zaten hiç yaşayan görmedim okuduklarimda takibini yapan doktor düşük tehliken var demişti banada ama bu kadar kesin kalbinin duracağını bilmiyordum genetiği de temiz geldi ama bilmiyorum nasip bazı şeyler

Tekrar hamile kalmak için tedavi mi gördünüz

Ilk hamileligim 9+4 günlükken sonlandı kalbi atmadıgı icin ayni gün talihsizlik bu ya canım dedemi de kaybettim dehset bir travma idi benim icin bir daha hamile kalip bebegimi kaybedersem ailemden birini daha kaybedecekmisim gibi geldi.3 ay sonra kızıma hamile kaldım kan sulandirici igne kullandım 9 ay önlem amaclı.Tekrar bebis istedigimizde trombofili paneli testi yaptıracağım ailemde kan pihtılasma durumu var muhtemelen bende de var

Evet benim kan pıhtılaşmam var ama çok düşük dediler ona rağmen bebeğin kesesi küçükmüş olması gerekenden belirli bir boyuta gelince kalbi duruyormuş zaten hiç yaşayan görmedim okuduklarimda takibini yapan doktor düşük tehliken var demişti banada ama bu kadar kesin kalbinin duracağını bilmiyordum genetiği de temiz geldi ama bilmiyorum nasip bazı şeyler
Size kese küçük demiş. Benim öyle bişey de değildi . Kese gördük güzel dedi. Hatta boş gebelikten korkuyordum. Ama ikiside boş değildi. Doktor hastalıklı olabilir genetikte sıkıntı olabilir yada dawn sendromlu olabilir. Bu gibi ihtimalleri sıraladı. Üstelik kullandığım ilaçlar
progestan iğne hergün birtane
estrofem günde üç . Hab
kan sulandırıcı iğne günde bir
progestan fitil günde 3
folik asit d vitamini falan
Bunları düzenli kullanıyordum üstelik kanamam da olmadı hiç .

Back
X