• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kalbi durdu

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

JES

Nirvana
Pro Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.798
598
31
Bugün normal kontrole gittim 8+4 olmam gerekiyordu fakat bebeğimin kalbi durmuş. Gelişimi de 7 haftada kalmış dedi doktor. 1 hafta önce bulantım azaldı göğüslerim normale döndü ben başka belirti fark etmedim kanamam olmadı ağrım da yok. Şimdi kafam durmuş durumda hiçbirşey bilmiyorum bana bilgi verebilir misiniz ?
⏰ doktor Salı günü gel radyoloji karar verecek öğleden sonra da kürtaj yapalım dedi. Bunun dışında birşey demedi.
⏰ bu süreç nasıl işler ben neler yapmalıyım acaba ?
⏰ ilk gebelikte kürtaj zararlı diyorlar doğru mu ?
⏰ kürtaja giderken ne yapmam ne götürmem gerek acaba ?

Bu konularda veya aklıma gelmeyen önemli konularda bana akıl verirseniz çok mutlu olurum çünkü gerçekten hiçbirşey bilmiyorum Sudan çıkmış balık gibiyim maalesef 😔

Bugün normal kontrole gittim 8+4 olmam gerekiyordu fakat bebeğimin kalbi durmuş. Gelişimi de 7 haftada kalmış dedi doktor. 1 hafta önce bulantım azaldı göğüslerim normale döndü ben başka belirti fark etmedim kanamam olmadı ağrım da yok. Şimdi kafam durmuş durumda hiçbirşey bilmiyorum bana bilgi verebilir misiniz ?
⏰ doktor Salı günü gel radyoloji karar verecek öğleden sonra da kürtaj yapalım dedi. Bunun dışında birşey demedi.

Bu konularda veya aklıma gelmeyen önemli konularda bana akıl verirseniz çok mutlu olurum çünkü gerçekten hiçbirşey bilmiyorum Sudan çıkmış balık gibiyim maalesef 😔
Senin yapacak bişeyn yok canım yanında ped götür gerçi ordada veriyorlardır bi ihtimal götür sen yemek yeme aç git yengeminde böyle bi durum başına gelmişti çok üzücü ilk gebelikte aman aman bi zararı yok yani öyle tahmin ediyorum yengem 5 ay sonra tekrar hamile kalmıtı

• Muhteşem
Reactions: JES

Geçmiş olsun cnm kürtaj için anestezi ile yapacaksa aç gitmen gerekir yanına ped al başka bir şeye gerek yok

Gecmis olsun kurtaj 5 10 dk bisey anestezi ile yapiliyor
Ilk gebilikte zarali diye bisey dumadim benimde ilk gebelikte 4 aylik bebegimin kalbi durdu kurtaj oldum tam hatirlamiyorum 3 ay yada 6 ay sonra hamile kaldim
Benim ilkte bebek buyuk oldugu icin kanamam oldu gecen ayda bos gebelik gecirdim onda hic kanamam yinede sen ped al yanina
Gece 12 den sonra hic birsey yemeyeceksin icmeyeceksin kurtaj saatine kadar birde ben ne olur olmaz diye ic camasiri yedek kiyafet ped almistim
Sormak istedigin birsey olursa sorabilirsi

• Muhteşem
Çok çok geçmiş olsun öncelikle Aynı şeyi yaşadım ilk gebeliğimde geçiyor emin ol üzülme 🙏

Aksine ilkinden daha kolay hamile kaldım şimdi 3 evladım var 🙏

Çok geçmiş olsun. Çok küçük aslında.
Kürtaj şart mı bilemedim.
Adet ile kanama olarak değeri sıfırlamıştı bir arkadaşımın kürtaja gerek kalmamıştı ama onun daha küçüktü belki de..

Ped ve iç çamaşırı yedeği alsanız yeterli olur sanırım.

• Muhteşem
Geçmiş olsun zor bir süreç Allah kolaylık versin inşallah. Benim de ilk bebeğimin kalbi aniden durdu 13 haftalıktı. Hastaneye pijama, iç çamaşırı ped götürmekte fayda var. Bana dört farklı doktor bakmıştı bebek haftasına göre çok büyük demişti. İlk başta alttan hap verdiler iki defa doğal kendi düşsün diye olmadı. Genel anestezi yaptılar kürtaj oldum. Ben de sizin gibi bir daha bebeğim olmazsa diye korktum ama çok şükür Rabbim iki evlat verdi. Kalbini ferah tut Rabbim yardımcın olsun.

Çok geçmiş olsun. Çok küçük aslında.
Kürtaj şart mı bilemedim.
Adet ile kanama olarak değeri sıfırlamıştı bir arkadaşımın kürtaja gerek kalmamıştı ama onun daha küçüktü belki de..

Ped ve iç çamaşırı yedeği alsanız yeterli olur sanırım.
kalp atımı alınmış bir gebelik kendi düşecek kadar küçük değil malesef doktorlar bunu beklemezler kürtaj gerekli

Bende bu sabah 7 haftalık bebeğimi düşürdüm 3 gündür kanamam vardı ama dün gece çok ciddetli oldu bu sabah saat 7 gibi düşürdüm bayılmışım birden banyoda eşim beni kaldırmış 2. Düşüğüm ama böyle bir ağrı yok 19 temmuzda da 4 haftalık bebeğim düşmüştü. Bu kadar ağrı cekmemistim bunun kalp atışlarını felan hepsini duyduk doktor düşmesin die hap ve iğne vermişti onlarıda oluyordum. Sabah 10 gibi gittiğim zaman evet malesf düşmüş kan parçaları kalmış onlar için ilaç vericem dedi 5 gün sonra yine gel dedi. Ama çok ağrım var dayanamıyorum. Yatış vereyim sana dedi imkanım yoktu. Elimizde hiç para kalmadı eşimin maaşına da çok var daha devlete sevk vereyim dedi ama onlarda kabul etmezler dedi yapacak birşeyim yoktu mecburen eve geldik 2 gün için sadece 2 bin lira verdim hastaneye maddi durum olmaması çok kötü 7 yaşında kızım var devlete gitsem refakatçi olacak kimse yok eşimi kabul etmezlerdi kızım nerede kimle kalacaktı kimsemiz yok burda. Çok kötüyüm nasıl geçer bu agrilar

Bende ilk gebelikte kurtaj oldum oyle bi sakincasi yok canim kurtajsiz kendi kendine dusmesini beklemek ruhen ve bedenen daha zor 😔
Rahat kiyafetlerle git yanina ped bulundur belki kanaman olur onun haricinde ben bisey goturmemistim ihyiyac duymadim 3 saat hastanede dinlendikten sonra eve gelmistik.
Gecmis olsun rabbim bidaha yasatmasin🤲

Benim de o haftalarda hemen hemen kese boş çıktı doktor kürtaj dedi ama kaynım doktor bekleyelim kendisi düşsün kürtaj istemiyorum eğer rahmin sağlıklıysa kendi kendine atacaktır vücut demişti. Gerçekten de o şekilde düşük yaptım. 3-4 gün kanamam sürdü. Düşük yaparken hastaneye gittim ilaç verdiler antibyotik 1 ay sonra da adet gördüm. Eğer bekleyebilirsen bekle derim kürtajın da riskleri var tabiki canım.

Uzuldum ya cok gecmis olsun :(
Bende 7 haftalik gebeyken bebegimin kalbi az attigi icin dusuk yapmistim. Kurtaj cok acili bisey degil. Bebek duserken cok sancim olmustu kalintilari mecbur kurtajla temizlemislerdi. Cok uzulmustum ama biraz ara verdik demedik simdi gebeyim. Sende kurtajdan sonra bir iki ay dinlen sonra dusun. Umarim saglikli bir sekilde bebek sahibi olursun.

• Muhteşem
Bu arada çok geçmiş olsun yazmayı unutmuşum ALLAH inşallah sabır verir ve yeniden sağlıklı bir bebeğin olur

• Muhteşem
Gecmis olsun kurtaj 5 10 dk bisey anestezi ile yapiliyor
Ilk gebilikte zarali diye bisey dumadim benimde ilk gebelikte 4 aylik bebegimin kalbi durdu kurtaj oldum tam hatirlamiyorum 3 ay yada 6 ay sonra hamile kaldim
Benim ilkte bebek buyuk oldugu icin kanamam oldu gecen ayda bos gebelik gecirdim onda hic kanamam yinede sen ped al yanina
Gece 12 den sonra hic birsey yemeyeceksin icmeyeceksin kurtaj saatine kadar birde ben ne olur olmaz diye ic camasiri yedek kiyafet ped almistim
Sormak istedigin birsey olursa sorabilirsi
Çok teşekkür ederim. Şuan gerçekten aklıma birşey gelmiyor cidden kafam durdu yazdığın şeylere dikkat edeceğim 🙏🏻💐

Back