Çocuk Hastalıkları Bebeğimin işitme cihazı kullanması gerekecek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
🤍

son durumunuz nedir bilgilendirir misiniz? Bizimde sağ kulak geçti ama sol kulak geçmiyor. Araştırma hastanesine yönlendirildik. 2 kez abr testi yapıldı. Ekim ayında tekrar randevu verildi 3. Kez yapılacak eğer geçmezse sebebine bakılacak bir üst tarama ile dendi. İnanın ne yapacağımı bilemiyorum. Ama duymasında sorun yok gibi yani tepkileri gayet güzel sizde de böyle miydi anlam veremiyorum bir türlü.
evet bizdede sese tepkisi gayet iyiydi. ani seslerde irkiloyordu fakar sol kulak 85 desibel ışitme kaybı varmış. en son ağustos ayında gittik doktora.değerler aynı cıktı. tekrar ekim ayına randevu verildi. son kez test yapıp işitme cihazını ona göre kesin bir şekilde verecekler. bizde son durum bu. bebegimde neredeyse 7 aylik oldu.

evet bizdede sese tepkisi gayet iyiydi. ani seslerde irkiloyordu fakar sol kulak 85 desibel ışitme kaybı varmış. en son ağustos ayında gittik doktora.değerler aynı cıktı. tekrar ekim ayına randevu verildi. son kez test yapıp işitme cihazını ona göre kesin bir şekilde verecekler. bizde son durum bu. bebegimde neredeyse 7 aylik oldu.

Anladım. Biz de bugün tekrar teste gittik ve yine kaldı 5 aylık olunca tekrar test yapalım dendi. Dış kulak gelişimi 4 buçuk aylıkken tamamlanıyormuş. 5 aylıkken yine kalırsa ileri test 7-8 aylıkken yapalım dendi. Bebeklerimiz sağlıkla büyüsün inşallah tek dileğim. Elimden gelmiyor bişey.

Merhabalar,
Başladınız mı cihaza?
Biz çok yeni başladık, phonak aldık biz de. çok kolayca çıkıyor kızımın kulaklarından, sizde de benzet sorun var mı?
İşitme rehabilitasyonu önerdiler mi size de?
Merhaba biz de 8 aylık olduk 5 aydan beri de phonak naida kullanıyoruz. Eğer kulaktan kolayca çıkıyorsa kalıplarda sıkıntı vardır. Biz iki aydır da rehabilitasyona gidiyoruz implant adayız ama çok iyi durumdayız her sese tepkimiz var bir iki anlamlı ses de çıktı ameliyat için kesin sonuç da 28 inde bir abr testi daha var o zaman kesin karar verilecek.

Sağ 100 DB üstü sol 90 DB biz de

Anladım. Biz de bugün tekrar teste gittik ve yine kaldı 5 aylık olunca tekrar test yapalım dendi. Dış kulak gelişimi 4 buçuk aylıkken tamamlanıyormuş. 5 aylıkken yine kalırsa ileri test 7-8 aylıkken yapalım dendi. Bebeklerimiz sağlıkla büyüsün inşallah tek dileğim. Elimden gelmiyor bişey.
Açıkçası bizi de bir ay bu şekilde oyaladılar diyebilirim. Kulak kanalları açılır diye ama sonra başka bir uzman odyolog kanallar dar bile olsa kayıp en fazla yüzde 30 olur yine belki başlı seslere tepki verir demişti

Merhaba,
Bebeğim 1,5 aylık ve İşitme kaybı teşhisi kondu. Doğum sonrası ilk hafta hastanede yapılan işitme testinden 2 kez geçemedi ve bera testine yönlendirildik. Bera da 70 desibel altı sesler duymadığı söylendi. 1 ay sonra tekrar edelim dediler ama biz dayanamayıp KBB ye gittik ve orta kulak enfeksiyonu çıktı. Minik bebeğim 15 gün antibiyotik kullandı ve enfeksiyon sorunu çözüldü. Tekrar işitme testi yaptırdık ve yine geçemedi maalesef:KK43: yeniden bera yaptıracağız ama testi yapan odyolog kesinlikle işitme kaybı olduğunu ve bera ile bunun seviyesinin netleşeceğini söyledi. Sonra işitme cihazı için süreç başlayacak. Çok üzgünüm, sürekli düşünme halindeyim.
Bu durumu yaşamış, bebeği işitme cihazı kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi?
  • bera testini 2. Kez yaptırıp olumlu sonuç alan var mı?
  • Ankara’da güven hastanesini tercih edeceğiz 2. Bera için, burası hakkında yorumu olan var mı?
  • bebeği işitme cihazı kullanan arkadaşlar sürecin nasıl başladığı, ne kadar sürdüğü ve bebeklerinin şimdiki durumu hakkında bilgi verebilirlerse çok sevinirim.
Merhaba, benim bebeğim 56 günlük oldu. Doğduğu gün işitme testi yapıldı geçemedi, sezeryan doğum kulağına sıvı kaçmıştır bekleyelim çok kçük dediler. 10 gün sonra gittik yine geçemedi, sorum etmediler normal dediler. Ama bize hep şöyle diyorlar, sinyal alıyoruz, belli bir yere kadar, sonrasında bir sıkıntı bar dediler. O ara zatürre oldu ve 10 gün yoğun bakımda yattı. Antibiyotik tedavisi gördük . Hastane çıkışta işitme testi yaptırmamızı istedi yine aynı şey söylendi. Belli bir yere kadar sinyal alıyoruz dediler. Ama beni asıl endişelendiren şu oluyor. Evdeki gözlemlerim, sese asla tepki vermiyor. Çok güzel izliyor, takip ediyor, gülmeye başladı. Hatta bazen agu tarzı sesler çıkarıyor ama kulağına bile ses tutsam tepki vwemitor , irkilmiyor. Bizi de sevk ettiler geçen ay, daha çok küçük 2 ayında tarama abr yapalım dediler. Ben bekleyemedim özel hastanede tarama abr yi yine yaptırdım, sonuç aynı. Orta kulakta sıvı var mı bunun testini de yaptırdık, sıkıntı yok orta kulakta. Şimdi üst test için yani klinik bera için randevu aldık. Çok mu küçük yoksa gerçekten sıkıntı mı var bilemiyoruz. Kendimi her şeye hazırlamaya çalışıyorum, ama dua editorum her şey nprmal olsun diye.

🤍

son durumunuz nedir bilgilendirir misiniz? Bizimde sağ kulak geçti ama sol kulak geçmiyor. Araştırma hastanesine yönlendirildik. 2 kez abr testi yapıldı. Ekim ayında tekrar randevu verildi 3. Kez yapılacak eğer geçmezse sebebine bakılacak bir üst tarama ile dendi. İnanın ne yapacağımı bilemiyorum. Ama duymasında sorun yok gibi yani tepkileri gayet güzel sizde de böyle miydi anlam veremiyorum bir türlü.
Merhaba birimde aynı durumda bebegımız klinik betaya yönlendirildik doğduktan ıkı hafta sonra dağ dan geçti soldan kaldı dıger ıkı test içinde ikisinde de kaldı su an 55 günlük bugün hastane de bi kadının cocugu beş defa kalmıs altıncı ayda gecmıs onu gördum umutlandım siz de durumlar nedir

Anladım. Biz de bugün tekrar teste gittik ve yine kaldı 5 aylık olunca tekrar test yapalım dendi. Dış kulak gelişimi 4 buçuk aylıkken tamamlanıyormuş. 5 aylıkken yine kalırsa ileri test 7-8 aylıkken yapalım dendi. Bebeklerimiz sağlıkla büyüsün
Merhaba durumunuz nedir dün bir bebek altı aylık oldu testi geçti umutlandımbizim bebegımız 55 günlük sağdan gectı soldan kaldı sonrakı ıkı testte te ıkısınden de kaldı klınık bera yapılıcak mahvolduk evde sese tepkı verıyor ırkılıyor hatta artık sese ağlamaya da başladı uyurken masaya vuruyorum kalkıyor dolap vuruyorum irkiliyor emerken ses yapıyorum gözünü açıp bakınıyor mahvoldum Ya aile de de yok genetik dediler ılac da kullanmadım onların dedıgı gıbı bilmiyorum iyi değilin

Merhaba durumunu nedir

Merhaba durumunuz nenolur gecmıs olsun oncelıkle bizim de durum hemen hemen aynı da bera ya giricek bır ay sonra altı aylık bebek gectı dün testten

Merhaba , benim bebegimde de cok ileri derecede isitme kaybi var,isitsel nöropati teshisi koyuldu.su an phonak isitme cihazi kullaniyor ama pek faydasını gordugumuz söylenemez.implant takilacak 14 aylik oldugunda.su an 10 aylik.rehabilitasyona da gidiyoruz.bebegimin durumuyla ilgili araştırma yaparken karsilastim sizinle son durumunuz nedir acaba? İnşallah her şey yolundadir.

Merhaba , benim bebegimde de cok ileri derecede isitme kaybi var,isitsel nöropati teshisi koyuldu.su an phonak isitme cihazi kullaniyor ama pek faydasını gordugumuz söylenemez.implant takilacak 14 aylik oldugunda.su an 10 aylik.rehabilitasyona da gidiyoruz.bebegimin durumuyla ilgili araştırma yaparken karsilastim sizinle son durumunuz nedir acaba? İnşallah her şey yolundadir.
Bizede aynı teşhis koyuldu ama kızımın duyduğunu düşünüyoruz size kaç aylıkken teşhis koyuldu bebeğiniz tepki veriyormuydu süreç nasıl ilerledi yazabilirmisiniz. Bir duyuyor bir duymuyor deniliyor bide anlam veremiyoruz

Zaten işitme ve anlamlandırma aynı şey degılmıs ses olduğu için dönüyor ama anlamıyormuş mesela benım bebegım hafıf oldugu ıcın bizde herseyi duyuyor demıstık teşhis konulunca şok olduk üç aylıkken klinik bera ıle teshıs konuldu ilk taramalardan kalmıştı su an phonak kullanıyoruz ilerleyen süreçte Cem devgenın tedavısını yaptırmayı istiyoruz Allahın ıznı ile sizlerde bir araştırın bakın dil gelişimi için eğitim de alması gerekıyormus ama burda henüz o ımkanı bulamadık sız de araştırın özel egıtım ıcın rapor çıkarttırın mutlaka

Mesela harf kaçırıyormuş ses frekanslarında harflerin frekansları da farklı olduğu ıcın kelımeyı yanlış söyleyebiliyormuş

X