Bebeğimin isim değişikliği?

Bence isim çok güzel. Farklı bir isim. Siz söylenmesi ve dalga geçilmesi konusunda endişelisiniz sanırım ama cevrenizdekileri bilinclendirirsiniz öyle okunmuyor uzatarak okunuyor diye. Onun dışında ikinizinde içine sinmiş bence de güzel isim

Lütfen yanlış anlamayın, lohusasınız üzülmenizi istemem.Neden böyle egzantirik isimleri koyuyorsunuz. .Tamam Şûra sure ismi olarak, yazılış olarak güzel duruyor,anlam olarak ta manasız bence istişare etmek ne yani..
Mahkeme olaylarına girmek istemiyorsanız da Üste arkadaşın dediği gibi İsim Ekleyebilirsiniz.
Ayşeler, fatmalar, Türkanlar ,Zeynepler ne güzel isimlerdi. .Şimdi gittikçe azaldılar. .
Çocuğun yetiskinligini de düşünmek lazım.

Berkecan - Berkecan amca demek komik olur.

Dalga gecmek isteyen 'ora degil şura' diye dalga gecenilir. Ama isteyen her isimle dalga gecer ki. Bunun önü nasil alinir? Bizim yagiz var mesela, yağsiz diye dalga gecen olmuştu. Oya'ya boya derler, olgun dersen dolgun derler :))
Benim adim cok bilindik bir isim. Herkesin sulalesinde vardir mutlaka bir iki bu isimden. O yuzden kucukken bir dalga gecme yasamadim. Ama bir büyüdüm ki arapca hayvan anlamina geldigini öğrendim. Ustelik benim zarif ismim norvec dilinde iri yari- koca koca adamlara yakisan bir erkek ismiymis mesela. Yillar sonra norvecli tarafindan dalga gecildim :)))
Ayni sekilde turkiyedeki havali burak adi da ruscada durak- yani aptal anlamina feliyor. Barkin koyuyor aileler cocuklarinin adini. Ingilizcede bark bark kopek havlamasini tanimlamak icin yazilan bir kelime grubu :)) daha neler neler.
Ben meksikali yakisikli bir cocukla tanismistim. Adim hiyarto dedi, şok oldum. Gerardo diye yaziliyor hiyarto diye okunuyor😂😂😂
Hic kasmayın yani. Elbet her isimle gunun birinde dalga gecilir. Onune geçemezsiniz
Evet düşününce insanlar illaki dalga geçicek birşey buluyor öyle yada böyle

İnanın yapan var dalga geçer gibi direk şura diyorlar
Her isimle dalga geçiyorlar okula başlayınca zaten
İSimle geçmeseler soyisimle
Onla geçmeseler lakap takıyolar

Şura son zamnlarda popüler oldu

Benim aklıma milli eğitim şuraları geliyor :) ama dert ettiğiniz kadar değil bence

Oğluma çok beğenerek ve içime sinerek iki isim koyduk birini eşim diğerini ben seçtim. Biraz garip ikiside ismini soranlara tekrar etmekten niye koydunuz ki diyenlere biz sevdik demekten sıkıldım acaba yanlış mı yaptık der oldum.

Boşverin ilk zamanlar bende sizin gibiydim ama şuan oğlum 8. buçk aylık ve kimseyi takmıyorum.

Bu arada ismi şûra olan kişileri son dönemde çok duyduğum oldu. Ismiyle büyüsün gayet güzel. Allah analı babalı büyütsün.

Guzel Turkcemin gozunu seveyim. Neden boyle alengirli seyler koyuyorsunuz ki cocuklarinizin ismini? Sapkali harfleri gecmiste kaldirdilar bir ara. Sonra geri geldi,bildigim kadariyla sonra yine kaldirdilar. Yazi dilinde yani. Okunusunu herkes beceremeyebiliyor. Normal dumduz konusamiyor insanlar edat,baglac,unlem yazamiyor Şûra’yi kim soylesin? Normal bir isimle degistirin.

Evet var bu ismi koyanlar hata bebek şuan 2 ~3 aylık.. Komşumuzun kız kardeşi koydu gayete cok güzel bir isim.. Ona bakarsan okadar güzel isimler var ki ben bile bazen "şunu mu koysaydım" dedigim oluyor..

Değişecekseniz ufakken yapin bence,ilerde zor.
Benim de ilk kızımın adı icime sinmiyor çünkü çok ağır hastaliklar yaşadık,insallah geçip gitmiştir. Değiştirmeyi düşündük mahkeme gerekiyor,mahkemeyle ugrasilir ama kızım 6bucuk yaşında,bu saatten sonra etraftan vazgeçtim, kendi nasıl alışacak.Ismin agir gelmesiyle ilgili de dini yonden arastirdim(adi Hira Nur),oyle bir durumun olmadigi soylendi oyledir insallah

Merhaba güzel bayanlar ben 1 aylık bir anneyim. Bir kızım var ikinci kızımı aldım kucağıma bir ay önce. Başlıktan da anlaşılacağı gibi isim konusunda bir kafa karışıklığım var.Şu lohusalık döneminde bu konuda sizden yardım fikir istiyorum.İsim konusu resmen kabusum oldu lohusalıkta.Eşimle çok isim baktık ama en sonunda Şura isminde (Şûra diyede yazılıyor)karar kıldık.Eşim çok beğendi içine sindi. Anlamı istişare etmek ayrıca sure adı.Doğumdan önce kapı süsü hastane için dağıtmaya süs yaptım bende beğendim yani ismi.Ama şuan çok kötü hissediyorum kendimi.İsim şura diye seslenirken uzatılıyor ama yazarken şura diye yazılıyor yada bu şekilde Şûra olarak kullanıcaz. Bir kaç kişi dalga geçerler falan dedi.Kimlikte çıkardık ama içime sinmiyor artık sanki isim. Az önce 199 nüfus hattını aradım isim değişikliği için bilgi aldım.Mahkeme yoluna gitmek gerekiyormuş.Eşim değiştirmek istemiyor çok beğendi ismi ama ben kötü hissediyorum. Nolur bana fikir verin varmı bu ismi kullanan yakınınız falan.Çokta bilinmedik bir isim değil ama ben niye böyle hissediyorum.İlk kızımda ne güzel içime sinmisti ismi.Herkes lohusalıktandır diyor çok üzülüyorum.Fikirlerinize ihtiyacm var.

Çok guzel bir isim gercekten onemli olan yazilişi degil okunuşu.
Hayâl de hayal diye yaziliyor ama telafuz ederken asil guzelligi ismin ortaya cikiyor. Sizinki de oyle.

Egzantirik, değişik isimler koyacağız diye çocuklara ne biçim isimler koyuyorsunuz. Gerçekten kötü bir isim, anlamı da bişey değil. İstişare etmek ne Alllah aşkına. Kur’an’da geçiyor diye, kapı ismini, onu bunu herşeyi çocuklara isim diye veriyorlar. Arap arkadaşlarıma söylediğimde gülüyorlardı, biz bunları isim diye koymayız, bu ne diye. Türkçe isimlerin köküne kıran mı girdi?