Bebeğimin isim değişikliği?

İsim koyulmus artik, bu saatten sonra kotu düşünüp kafanizi bulandırmayın.Herkesin begenme anlayisi farkli. Fena bir isim degil bence.Yani insanlarda zaten nasil söylendiğini bilirler diye dusunuyorum.Ne tuhaf isimler var sizinki onlarin yaninda gayet iyi.Benim de ismim tuğba olarak yazilmasina ve okunmasina ragmen tuba diyende cok oluyor.Olabilecek seyler buyutmeyin.

Bence kulağa güzel gelen bir isim.
Öyle abidik gubidik isimler çıktı ki piyasaya, yeminle bazı çocukların yerinde olmak istemezdim diyorum.
Sizinki duyulmamış ama zaten otomatikmen insan Şûra diye okuyor yani. Ben olsam değiştirmem.

Guzel Turkcemin gozunu seveyim. Neden boyle alengirli seyler koyuyorsunuz ki cocuklarinizin ismini? Sapkali harfleri gecmiste kaldirdilar bir ara. Sonra geri geldi,bildigim kadariyla sonra yine kaldirdilar. Yazi dilinde yani. Okunusunu herkes beceremeyebiliyor. Normal dumduz konusamiyor insanlar edat,baglac,unlem yazamiyor Şûra’yi kim soylesin? Normal bir isimle degistirin.

TDK başkanı açıklama yapmıştı bir ara "Şapka işareti hiçbir zaman kalkmadı, böyle bir şey yok" diye.
Bu açıklama doğru değilmiş gerçi ama yazı dilinde de kullanılıyor hala. Belli kuralları var ama çok detaylı. O kurallara göre dükkan, hikaye gibi kelimelerin bile şapkayla yazılması gerekiyor :KK51:

Şimdi baktım, "şura" kelimesinin iki yazılışı var, biri şapkalı biri şapkasız.
Konu sahibinin dediği anlama gelen şapkalı. Kimlikte şapkasızsa bildiğimiz "şu yer" anlamına gelen kelimeyi çocuğuna isim olarak vermiş.
Herkesin kalın u ile seslenmesi çok normal. Çocuğun bir yerde isim yazdırması gerekse okunuşundan dolayı u'yu ü yazan bile olur bu memlekette.

Değiştirebiliyorsanız değiştirin ya da 2. isim ekletin bence.

Bundan 25 sene sonrasını düşünerek isim koysaydınız keşke. 25 yaşında genç bir kız olduğunda, özellikle bizim jenerasyonumuzun neredeyse bittiği dönemde bu isimle pek rahat etmeyebilir. İsmi Kamuran olan bir arkadaşım var. Annesi ismi koyarken çok farklı ve modaymjs belki ama şu an o ismi kullanmıyor. Farklı isimle hitap ediyoruz. Keşke bir ismi daha olsa daha genel kullanılan. İlerde hangisini isterse onu tercih edebilir en azından.

Acele etme şimdi güzel Bi isim bul öyle seslen eşine de de içime sinmedi isim koymak annenin kakkıdır baba çokta şeytmemeli. Lohusalığı çocugunu skntılarını Bi atlat 1 yaşına gelmeden değiştirirsin canm.

Güzel isim..Ama bana sert söylenişli geldi.
Ben daha yumuşak söylenişli isimleri seviyorum.
Kızınız daha 1 aylık.
Değiştirebilirsiniz.
Ileride yurt dışına yerleşirse ismini zor söylerler ama burada sorun olacağını sanmıyorum.

Içinize sinmiyorsa değiştirin.

İsmi çok güzel bırakın kalsın. Yeğenimin ismi gayet bir kız için çok hoş hem küçükken hem büyüyünce rahatlıkla kullanabilir. Kimlikle Şuara olarak yazıldı ancak öyle kullanmıyor gayet bilinen şekilde iki U varmış gibi şuura diyoruz.
Endişelenmeyin içinize de sinsin derim ben 😊

Romence de şura ahır demek 🙈
Dalga gecmek isteyen 'ora degil şura' diye dalga gecenilir. Ama isteyen her isimle dalga gecer ki. Bunun önü nasil alinir? Bizim yagiz var mesela, yağsiz diye dalga gecen olmuştu. Oya'ya boya derler, olgun dersen dolgun derler :))
Benim adim cok bilindik bir isim. Herkesin sulalesinde vardir mutlaka bir iki bu isimden. O yuzden kucukken bir dalga gecme yasamadim. Ama bir büyüdüm ki arapca hayvan anlamina geldigini öğrendim. Ustelik benim zarif ismim norvec dilinde iri yari- koca koca adamlara yakisan bir erkek ismiymis mesela. Yillar sonra norvecli tarafindan dalga gecildim :)))
Ayni sekilde turkiyedeki havali burak adi da ruscada durak- yani aptal anlamina feliyor. Barkin koyuyor aileler cocuklarinin adini. Ingilizcede bark bark kopek havlamasini tanimlamak icin yazilan bir kelime grubu :)) daha neler neler.
Ben meksikali yakisikli bir cocukla tanismistim. Adim hiyarto dedi, şok oldum. Gerardo diye yaziliyor hiyarto diye okunuyor😂😂😂
Hic kasmayın yani. Elbet her isimle gunun birinde dalga gecilir. Onune geçemezsiniz
😁

Benimde dayimin kizi kendi kizina koydu.bende duydugumda cok begenmistim.onlar suraa diyor a harfini uzatarak,bizde onlar ole soyledigi icin ole diyoruz.yani siz nasil derseniz herkez ole soyler.adi gibi mubarek bir kiz olur inslh