Bebegimin gozunde kirpik dibi iltihabi varmis

Yesilgozlereyandim

iki böcek bir çiçek :))
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
138
119
39
Merhaba kızlar benim 8 aylik kizim var yaklaşık 3 ay önce sağ gözünün altında kızarıklık vardı çocuk doktoruna goturdum alerjik dedi damla verdi fakat geçmedi aradan biraz geçince göz doktoruna goturdum göz kapağının içinde arpacik çıkmış kistlesmis dedi damla verdi kullan gecmezse gel o kustu alalım dedi bana pek inandırıcı gelmedi çünkü cocugumu sadece kucagimda uzaktan bakarak bunları şöyle neyse o damlayida kullandım ama yine bir fark yok güzel bir göz doktoruna goturdum iyice muayene etti ve kirpik dibi iltihabi olduğunu söyledi yaşı küçük olduğu için ağızdan ilaç veremem dedi ve bir krem verdi çok zorlanmadığı sürece sürme dedi sadece bir kere surdum
Her sabah gözlerini bebek sampuaniyla temizliyorum bir iki gün Geciyo fakat yine kızarıklık oluyo
Hele birde dışarı çıkarsak resmen gözlerinden yas akiyo yavrumun renkli gozlu ve beyaz tenli bir bebek
Acaba aranizda böyle bir durum yasayaniniz varmı
Tecrubelerinizi merak ediyorum....
Tesekkurler

Benim kızımin 2 sene önce altı yasindayken birden gözleri kizardi ve kaşıntı başladı.Bir tane de kirpik dibinde kabariklik farkettim.3/4 gün içinde kirpiklerinin hepsi döküldü.Yasadigim yer kucuk bir ilce tum goz ve cildiye doktorlarina gittik.Kirpigini kendi koparıyor dur diyen(takip ettiğim kadarıyla böyle birşey yoktu),saç kıran gibi birşey olduğunu söyleyen/bunu tıpla aciklayamiyorum? diyen....çocuk doktorumuz ile fotoğrafını gönderebildigim bir göz doktoru "kirpik dibi iltihabı " dedi.Kortizon içerikli krem,zaditen göz damlası,kirpik dibi şampuanı kullandık.O zamandan beri 2/3 kez kısım kısım tekrarladı.Elini gözüne götürdüğü an kirpik dibi sampuanina ve alerji göre damlasına başlıyorum.

Bizde kirpik kopması olmuyo sadece sağ göz kapağı altında kırmızı çizgi var dışarı çıktığımız zaman dahada belirgin hale geliyo bizede krem verdi doktor fakat kortizonlu olduğu için çok mecbur kalmadığı sürece sürme dedi ama bazen mecbur kalıyorum sürmeye çünkü eli hep gözünde oluyo sürekli ovaliyo sanki hiç gecmicekmis gibi geliyo daha çok küçük kizim çok üzülüyorum gecmezse diye

X