ben de 2 yıl önce birden oluştu, ağlamaklı bir haldeyken kastım ağlamadım üst göz kapaklarım şişti, 1 ay şişti indi sürekli. dr a gittim artık, damla ve özel şampuan verdi. 6 ay dr a gittim geldim geçmedi tamamen. bununla yaşayacaksın dedi. şişmeler sabah kalktığımda ödemli gibi devam ediyor, gözlerimde büyük zaten, pörtlek gibi oluyor, 1-2 saatte iniyor, canı sıkılınca gün içinde tekrar şişiyor, bazen tek göz şişiyor, çok rahatsız edici.
araştırmalarıma göre tedavisi yok, kronikmiş. kirpik dibi tıkanıyormuş. bir kere ayarı bozulan kirpik dibi bir daha düzelmiyormuş ordaki hücreler bezler filan. yağlı ciltlerde yağ salgısı nedeniyle, makyaj silmeme filan hijyen nedeniyle oluyormuş.
ben yakalandığım günden 2 gün önce 20 tane göz kalemi denemiştim renkleri denemek için. acımıştı artık hatta abartmışım üst göz kapağım. sonra tıkandı herhalde kirpik dibi, doktora dedim ameliyatla temizleyin, iltihabı alın, öyle alınan bişi değil dedi, ben şırıngayla çekilir falan sanıyordum, şişlik öyle iner tamamen diye düşünmüştüm.
insanlar acillik oluyormuş bu rahatsızlık yüzünden, herkeste farklı semptomlar gösteriyormuş, bende şişlik oluyor işte genelde sabahları göz üst kapakta, malesef görsel olarak çok kötü