Bebegimin gozleri, cok canim sıkkın

paraleller

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
659
678
Merhabalar herkese

3 aylik bir bebegim var. Gecen ay cocuk doktorumuzun onerisiyle goz doktoruna gittik bugun. Doktor pek iyi seyler soylemedi.

Gozlerinde ozellikle sag gozde yukari dogru takip edememe sorunu var. Saga sola asagiya isigi takip etti, ama yukari dogru etmedi. Evde de parlak bir oyuncagi ile denedim. Kafasinin yukarisina oyuncagi hareket ettirince yani alnini gecince oyuncak gozleriyle takibi birakiyor. Cocuk nörologu gorsun dedi, durum gozle ilgili olmayabilirmis sadece. Carsamba gunu gorecek ve buyuk ihtimal beyin mr'i cekilecekmis. Sadece kayma var ve bu aylarda olur boyle diyecegini dusunurken durum cok ciddilesti. Levator palsy ihtimali dedi ama internette hic oyle birsey bulamadim. Palsy felc demek ama onu duymak cok can sikici zaten.

Lafi cok uzattim ama soyle dusunun kafasi sabit, sag sol asagi takip var ama yukari tam takip edemiyor gozuyle bi yerde birakiyor. Tam yukari gidemedigi icin renkli kisimin altindaki beyazo hic goremiyoruz. Bu aylarda gozlerin fildir fildir olmasi lazimmis. Bizim oyle degil. Hic boyle birsey yasayan oldu mu?

İlginç. Valla pek de katılmıyorum fıldır fıldır gözlere. Ben ilk göz temasını 3 ün sonu 4 ün başında kurdum o yüzden herkes aynı olacak diye birşey yok.
Çocuk nörolojisi mutlaka görsün ama erken yaşta tedavi ile çözülür umarım

Double elevator palsy (çift elevatör felci) sizin dediğiniz. İki gözün aynı noktaya bakamaması durumu diye biliyorum. Yani bakıyor da dışarıdan iki göz iki ayrı yere bakıyormuş gibi görünüyor. Şimdi doktormuş gibi kesin bilgi vermeyeyim. O gözdeki kayma durumu bende de var hafif. Özellikle yukarı baktığımda iki gözüm farklı yerlere bakıyormuş gibi olur ama halbuki ben normal görürüm. Siz MR çektirin, inşallah beyinsel bir sorun çıkmaz. Sorun sadece gözlerdeyse ameliyatta halledilir o, endişelenmeyin.

Çok geçmiş olsun öncelikle, umarım kolay tedavi edilebilir bir şey çıkar ve çabucak şifaya kavuşursunuz.
Kardeşimin doğuştan tek gözünde hafif şehlalık vardı, göz yapısı hafif çekiktir, bunun bir etkisi olduğunu düşündük ki ben de öyleymişim, düzelmiş, göz takibi yerindeydi. Bir bir buçuk yaşlarındaydı sanırım, kardeşimi oynatırken kafa üstü düşürdüm. Tek gözü resmen burnuna doğru gitti bunun etkisiyle; o zaman koştur koştur doktora gittiğimizi hatırlıyorum, baya felaket ihtimaller üzerinde durulmuştu ve hepsinden temiz çıktı.

Doğuştan göz kaslarında sorun olduğu, çarpmanın etkisiyle kasılma yaşandığını filan söylemişlerdi sanırım. Geçmiş gün, yalan olmasın; ben de 10 yaşlarındayım; bu tarz bir sorundan bahsedildi ve operasyonsuz mümkün değil toparlanamaz dendi.

Annemler belki bir 10 doktor gezdiler, kapı kapı... Ameliyatsız bir çözümü var mıdır, bıçak yemeden bu durumdan kurtulabilir mi çocuğumuz diye. 2 doktor, kas egzersizi ve gözlük ile tamamen normal hale gelebilir, ne kadar erken başlarsak o kadar iyi ama kesinlikle gün bile aksatmadan üzerine düşeceksiniz filan dediler.

Kardeşim şu an 23 yaşında, hala daha gözlük kullanır ve fakat gözündeki kayma sıfır. Hafif bir şehlalık bile kalmadı.
İnşallah sizin de o felaket senaryoları boş çıkar, sağlığına kavuşur yavrunuz. İçinizi karartmayın; devir teknoloji devri, tıp çok ileri, her şeyin bir çözümü bulunuyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun konu ile ilgili bir fikrim yok fakat forumun sağlık kategorilerinden göz ile ilgili bu konular mevcutsa bir göz gezdirin derim.

Internetteb bakinca ben de yazdiginiz ismi gordum ancak doktorun notlarinda yazan levator palsy sadece. Ve sorun gozlerim iki ayri noktaya bakmasi degil. Anlattigim gibi yukariya bakamamasi. Gorunurde bir sikinti yok, doktor demese asla anlamazdim bir sorun oldugunu. Mr sonucuna gore hareket edicez sanirim. Sagolun mesajiniz icin

Cok cok sagolun. Insallah sadece kaslariyla ilgili bir sikintidir ve zamanla egzersiz, gozluk vs ile gecer. Sinirle ilgili bir durumsa sanirim is ciddilesecek. Bakalim carsamba mr sonucuna gore doktor yonlendirir insallh bizi

Aslinda 4. Aya kadar gelisim devam ediyor dedi doktor ama nolur nolmaz diye bizi norolojiye yonlendirdi. Insallah bir ay icinde biz de normale doneriz.

konu hakkinda bir fikrim yok cok gecmis olsun demeye geldim. icini rahat tut demicem. cünki o mr cekilene kadar dünya kac kere basina yikilcak biliyorum.

benim oglanda yasitlarina göre cok kücük. doktor bana pek caktirmadan altdan altdan bi hastaneye gidin suna buna bakilsin. birseyi yok ama yinede baktiralim demisti. sonra kagitlari okumustum iste agir bi hastaliktan süpheyle yollamisti bizi hastaneye o randevu gelene kadar her gün aglamamak icin zor tuttum kendimi. sonuclar temiz. oda bizim gibi boysuz olcak sanirim :). annesi umarim en yakin zamanda randevunuz olur sonuclar temiz gelir sende derin bi nefes alirsin dualarim bebisle.

Geçmiş olsun demeye geldim. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun. Anne olmak çok zormuş 4 ay önce ve 4 ay boyunca anladım bunu. Konu hakkında bir bilgim yok ama korkup bebeğinize bunu hissettirmeyin olur mu hissediyorlar çünkü ve huzursuz oluyorlar. Ben en son bebeğimin başı büyük diye korktum etraf korkttu hastaneye gidene kadar öldüm bittim doktorumuzda tatildeydi ve bebeğim bunu hissetti çok ama çok mutsuz oldu. İnşallah bir şey çıkmaz böyle bir şeyi de cidden ilk kez duyuyorum ya yukarı çok bakamayınca ne olur hiç düşünemedim şuanda. İnşallah bir şey yoktur.

Hayır doktorunuzun söylediği Levator palsy kas ismi. Kafatasinin çöktüğü yerdeki kasın kaldırılmaması demek size söylediği olay bu. Bunu da en iyi beyin mr'ından anlayabilirler.
Çok geçmiş olsun, içinizi rahat tutmaya çalışın..

Oğlum 2 aylıkken çocuk doktorunun önerisi ile gittik göz doktoruna iki gözündede ileri derece kayma var. Profesör bir çocuk nöroloğuna gittik muayene etti ve MR a gerek olmadığını söyledi nörolojik ni durum değilmiş. İnanın tam 7 göz doktoru değiştirdik eşim ile. Şuan 9 aylık göZlük kullanıyor hipermetrop ve astigmatıda var. Ekstra kapatma tedavisi uyguluyoruz günde 3 saat. Doğumdan hemen sonra olan göz sorunlarunda nörolıjik olabilir diyo doktorlar ama hemen kötü düşünmeyin iyi bi göz doktoruna aylık takiplere götürün. Bizim nörolojik muayenemiz temiz göz arkası da temiz 2 yaşında ameliyat olacak.. dediğim gibi alanında uzman doktorlara götürün tek doktora bağlı kalmayın

Gittiğiniz doktor uzman mı prof mu? Size tavsiyem lütfen mr falan çektirmeden bir profa gidin. Lütfen.
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin, umarım öyle bir şey yoktur.

Kolay kolat MR istemiyor nöroloji doktoru muayene sonucuna göre gerekli görürse ister. Göz kaslarında eğer tembellik varsa ya içe kayar göz ya dışa sinirler beyinden geldiği için emin okmak adına nöroloğa yolluyolar kötüyü düşünmeyin herşeyin çözümü var. Kaslarla alakalı ise zaten ameliyat ile düzeliyor

Mutlaka ama mutlaka başka bir doktora daha gidin. Tek doktorla mr çektirmeyin bebişe. Diğer doktora da bu doktorun yorumunu muayeneden sonra söyleyin ki etkilenmesin. Ayrıca ben bakmazmışım mesela. 5. aya kadar doğru düzgün takip etmemişim, annem daha bugün anlattı. Ama kızım 2. ayın ortasındam beri cin gibi maşallah. Yani her bebek farklı, annenin bebeği bile farklı bu konuda. Konu evlat olunca nefessiz kalıyoruz en ufak şeyde ama panik yapmadan bir doktora daha gidin.

Çok geçmiş olsun. Bize de göz doktoru gözlerde kayma var. Nörolojiye gidin dedi. Biz zaten takipli nöroloji hastasıyız. Norolog hiç sallamadi bile gözlerdeki kaymayı. Bizde de bir sürü sıkıntı var. Bakalım yeni bir Norologa gideceğim. O neler diyecek merakla bekliyorum. Ben de artık mr çekilsin istiyorum.

Tekrar geçmiş olsun.Sonucu da buraya yazar mısınız.

Gecmis olsun. Tabi ki yazarim. Mrin bir zarari yokmus, kesin tani icin ben de cekilsin istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…