- 16 Mayıs 2014
- 659
- 678
-
- Konu Sahibi paraleller
İlginç. Valla pek de katılmıyorum fıldır fıldır gözlere. Ben ilk göz temasını 3 ün sonu 4 ün başında kurdum o yüzden herkes aynı olacak diye birşey yok.Merhabalar herkese
3 aylik bir bebegim var. Gecen ay cocuk doktorumuzun onerisiyle goz doktoruna gittik bugun. Doktor pek iyi seyler soylemedi.
Gozlerinde ozellikle sag gozde yukari dogru takip edememe sorunu var. Saga sola asagiya isigi takip etti, ama yukari dogru etmedi. Evde de parlak bir oyuncagi ile denedim. Kafasinin yukarisina oyuncagi hareket ettirince yani alnini gecince oyuncak gozleriyle takibi birakiyor. Cocuk nörologu gorsun dedi, durum gozle ilgili olmayabilirmis sadece. Carsamba gunu gorecek ve buyuk ihtimal beyin mr'i cekilecekmis. Sadece kayma var ve bu aylarda olur boyle diyecegini dusunurken durum cok ciddilesti. Levator palsy ihtimali dedi ama internette hic oyle birsey bulamadim. Palsy felc demek ama onu duymak cok can sikici zaten.
Lafi cok uzattim ama soyle dusunun kafasi sabit, sag sol asagi takip var ama yukari tam takip edemiyor gozuyle bi yerde birakiyor. Tam yukari gidemedigi icin renkli kisimin altindaki beyazo hic goremiyoruz. Bu aylarda gozlerin fildir fildir olmasi lazimmis. Bizim oyle degil. Hic boyle birsey yasayan oldu mu?
Internetteb bakinca ben de yazdiginiz ismi gordum ancak doktorun notlarinda yazan levator palsy sadece. Ve sorun gozlerim iki ayri noktaya bakmasi degil. Anlattigim gibi yukariya bakamamasi. Gorunurde bir sikinti yok, doktor demese asla anlamazdim bir sorun oldugunu. Mr sonucuna gore hareket edicez sanirim. Sagolun mesajiniz icinDouble elevator palsy (çift elevatör felci) sizin dediğiniz. İki gözün aynı noktaya bakamaması durumu diye biliyorum. Yani bakıyor da dışarıdan iki göz iki ayrı yere bakıyormuş gibi görünüyor. Şimdi doktormuş gibi kesin bilgi vermeyeyim. O gözdeki kayma durumu bende de var hafif. Özellikle yukarı baktığımda iki gözüm farklı yerlere bakıyormuş gibi olur ama halbuki ben normal görürüm. Siz MR çektirin, inşallah beyinsel bir sorun çıkmaz. Sorun sadece gözlerdeyse ameliyatta halledilir o, endişelenmeyin.
Cok cok sagolun. Insallah sadece kaslariyla ilgili bir sikintidir ve zamanla egzersiz, gozluk vs ile gecer. Sinirle ilgili bir durumsa sanirim is ciddilesecek. Bakalim carsamba mr sonucuna gore doktor yonlendirir insallh biziÇok geçmiş olsun öncelikle, umarım kolay tedavi edilebilir bir şey çıkar ve çabucak şifaya kavuşursunuz.
Kardeşimin doğuştan tek gözünde hafif şehlalık vardı, göz yapısı hafif çekiktir, bunun bir etkisi olduğunu düşündük ki ben de öyleymişim, düzelmiş, göz takibi yerindeydi. Bir bir buçuk yaşlarındaydı sanırım, kardeşimi oynatırken kafa üstü düşürdüm. Tek gözü resmen burnuna doğru gitti bunun etkisiyle; o zaman koştur koştur doktora gittiğimizi hatırlıyorum, baya felaket ihtimaller üzerinde durulmuştu ve hepsinden temiz çıktı.
Doğuştan göz kaslarında sorun olduğu, çarpmanın etkisiyle kasılma yaşandığını filan söylemişlerdi sanırım. Geçmiş gün, yalan olmasın; ben de 10 yaşlarındayım; bu tarz bir sorundan bahsedildi ve operasyonsuz mümkün değil toparlanamaz dendi.
Annemler belki bir 10 doktor gezdiler, kapı kapı... Ameliyatsız bir çözümü var mıdır, bıçak yemeden bu durumdan kurtulabilir mi çocuğumuz diye. 2 doktor, kas egzersizi ve gözlük ile tamamen normal hale gelebilir, ne kadar erken başlarsak o kadar iyi ama kesinlikle gün bile aksatmadan üzerine düşeceksiniz filan dediler.
Kardeşim şu an 23 yaşında, hala daha gözlük kullanır ve fakat gözündeki kayma sıfır. Hafif bir şehlalık bile kalmadı.
İnşallah sizin de o felaket senaryoları boş çıkar, sağlığına kavuşur yavrunuz. İçinizi karartmayın; devir teknoloji devri, tıp çok ileri, her şeyin bir çözümü bulunuyor.
Tekrar geçmiş olsun.
Aslinda 4. Aya kadar gelisim devam ediyor dedi doktor ama nolur nolmaz diye bizi norolojiye yonlendirdi. Insallah bir ay icinde biz de normale doneriz.İlginç. Valla pek de katılmıyorum fıldır fıldır gözlere. Ben ilk göz temasını 3 ün sonu 4 ün başında kurdum o yüzden herkes aynı olacak diye birşey yok.
Çocuk nörolojisi mutlaka görsün ama erken yaşta tedavi ile çözülür umarım
Gecmis olsun. Tabi ki yazarim. Mrin bir zarari yokmus, kesin tani icin ben de cekilsin istiyorum.Çok geçmiş olsun. Bize de göz doktoru gözlerde kayma var. Nörolojiye gidin dedi. Biz zaten takipli nöroloji hastasıyız. Norolog hiç sallamadi bile gözlerdeki kaymayı. Bizde de bir sürü sıkıntı var. Bakalım yeni bir Norologa gideceğim. O neler diyecek merakla bekliyorum. Ben de artık mr çekilsin istiyorum.
Tekrar geçmiş olsun.Sonucu da buraya yazar mısınız.