Bebegimin gozleri, cok canim sıkkın

Gittiğiniz doktor uzman mı prof mu? Size tavsiyem lütfen mr falan çektirmeden bir profa gidin. Lütfen.
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin, umarım öyle bir şey yoktur.
Prof. Dr. Emrullah Tasindi goz doktorumuz. Cocuk doktormuz alanjn ve istanbulun en iyilerinden diye tavsiye etti. Bir isim daha vetmisti ve demistu ki istsnbulun yarisi bu iki gozcude. O yuzden guvendim

konu hakkinda bir fikrim yok cok gecmis olsun demeye geldim. icini rahat tut demicem. cünki o mr cekilene kadar dünya kac kere basina yikilcak biliyorum.

benim oglanda yasitlarina göre cok kücük. doktor bana pek caktirmadan altdan altdan bi hastaneye gidin suna buna bakilsin. birseyi yok ama yinede baktiralim demisti. sonra kagitlari okumustum iste agir bi hastaliktan süpheyle yollamisti bizi hastaneye o randevu gelene kadar her gün aglamamak icin zor tuttum kendimi. sonuclar temiz. oda bizim gibi boysuz olcak sanirim :). annesi umarim en yakin zamanda randevunuz olur sonuclar temiz gelir sende derin bi nefes alirsin dualarim bebisle.
Cook tesekkur ederim

Double elevator palsy (çift elevatör felci) sizin dediğiniz. İki gözün aynı noktaya bakamaması durumu diye biliyorum. Yani bakıyor da dışarıdan iki göz iki ayrı yere bakıyormuş gibi görünüyor. Şimdi doktormuş gibi kesin bilgi vermeyeyim. O gözdeki kayma durumu bende de var hafif. Özellikle yukarı baktığımda iki gözüm farklı yerlere bakıyormuş gibi olur ama halbuki ben normal görürüm. Siz MR çektirin, inşallah beyinsel bir sorun çıkmaz. Sorun sadece gözlerdeyse ameliyatta halledilir o, endişelenmeyin.
Şaşılık gibi birsey mi acaba

Geçmiş olsun demeye geldim. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun. Anne olmak çok zormuş 4 ay önce ve 4 ay boyunca anladım bunu. Konu hakkında bir bilgim yok ama korkup bebeğinize bunu hissettirmeyin olur mu hissediyorlar çünkü ve huzursuz oluyorlar. Ben en son bebeğimin başı büyük diye korktum etraf korkttu hastaneye gidene kadar öldüm bittim doktorumuzda tatildeydi ve bebeğim bunu hissetti çok ama çok mutsuz oldu. İnşallah bir şey çıkmaz böyle bir şeyi de cidden ilk kez duyuyorum ya yukarı çok bakamayınca ne olur hiç düşünemedim şuanda. İnşallah bir şey yoktur.
Cok sagolun, gercekten cok zor annelik. Ins hersey yolunds gidecek :KK43:

Dünya gözde profesör sıtkı samet ermiş hoca var porofesörlüğünü şaşılık alanından tamamlamış bebekler için özel aletleri falansa var çok memnun kaldık. Çocuk nöroloğuda mega medipolde bi tane profesör var ona götürmüştük. Bayrampaşa göz vakfında yine şaşılık uzmanı melek hanım ve devlet hastanesi beyoğlunda birsen hanım var doçent kendisi ameliyat şefi

çok geçmiş olsun öncelikle.
hangi hastaneye gittiniz bilmiyorum ama lütfen işlemlerden önce bir üniversite hastanesinden hocadan doç veya prof randevu alıp gösterin bebeğinizi.
kardeşimde 1 buçuk yaşında sol gözün sola gitmemesi durumunu yaşadık, özel bir hastanede çekilen tomografi+ilaçlı tomografi sonuçlarına göre hidrosefali teşhisi kondu ve beyin ameliyatı olacaktı, tabi orayı tercih etseydik, o gece yaşadıklarımızı asla unutamam. daha sonra bir üniversite hastanesine gidildi çekilen tomografi, mr lar sonucunda sadece beyinden göze gelen sinirlerin birinde tıkanıklık olduğu ve kendiliğinden geçeceği söylendi geçti de.
bu arada biz de gözü kayıyor diye gitmiştik çünkü gözde felç olunca görüşünü düzeltmek için fazla kaydırıyormuş diğer gözünü.

Gecmis olsun. Tabi ki yazarim. Mrin bir zarari yokmus, kesin tani icin ben de cekilsin istiyorum.
Söyleki bebekler hareksiz durmayacaklari için anestezi ile mr çekiliyor. Ancak çok küçük bebekler seslerden etkilenmeden uyuyabiliyorlar. Mesela benim oğlum 3 günlükken mr a girmişti. Uyanık girdi o gürültüde kendi kendine uydu. Sorunsuz çekilebildi. O zaman hiç bir problem çıkmamıştı. Şimdi 15 aylık ve sebebi belirsiz gelişim geriliği var. Bence tekrar mr çekilse iyi olur.

Yani sizin bebeğiniz 3 aylık belki anesteziye gerek kalmadan mr çekilebilir. O sebeple çok beklemeyin derim ben.

hangi hastaneye gittiniz bilmiyorum ama lütfen işlemlerden önce bir üniversite hastanesinden hocadan doç veya prof randevu alıp gösterin bebeğinizi.
kardeşimde 1 buçuk yaşında sol gözün sola gitmemesi durumunu yaşadık, özel bir hastanede çekilen tomografi+ilaçlı tomografi sonuçlarına göre hidrosefali teşhisi kondu ve beyin ameliyatı olacaktı, tabi orayı tercih etseydik, o gece yaşadıklarımızı asla unutamam. daha sonra bir üniversite hastanesine gidildi çekilen tomografi, mr lar sonucunda sadece beyinden göze gelen sinirlerin birinde tıkanıklık olduğu ve kendiliğinden geçeceği söylendi geçti de.
bu arada biz de gözü kayıyor diye gitmiştik çünkü gözde felç olunca görüşünü düzeltmek için fazla kaydırıyormuş diğer gözünü.

Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm böyle bir şey yaşamanıza. Allah korumuş yavruyu. İnsan endişe ediyor. Bende doktorlara gözü kapalı güveniyorum ama başka doktor ve hastaneden 2. Görüş almak çok önemliymiş tekrar fark ettim. Tabi bu noktada ameliyat diyen biri diğer yanda kendiliğinden geçer diyen başka biri. Anne baba olmak çok zor gerçekten. Yavruyu boşu boşuna ameliyat edeceklerdi demek.

Allah şifalar versin.
Tek doktora bakmayın. Gittiğiniz doktor kim bilmiyorum ama tanidiklarima yanlış teşhis koyan doktorlar da görüyoruz.
Kötü düşünmeyin ve cocugunuza alıştırma yapın bi fark olacak mı diyerek.
Daha minicik Allah sağlıkla gönlünüzce büyütmeyi nasip etsin ve cok evham yapmayın şu an en güçlü olduğu döneminde bebeğiniz.

Söyleki bebekler hareksiz durmayacaklari için anestezi ile mr çekiliyor. Ancak çok küçük bebekler seslerden etkilenmeden uyuyabiliyorlar. Mesela benim oğlum 3 günlükken mr a girmişti. Uyanık girdi o gürültüde kendi kendine uydu. Sorunsuz çekilebildi. O zaman hiç bir problem çıkmamıştı. Şimdi 15 aylık ve sebebi belirsiz gelişim geriliği var. Bence tekrar mr çekilse iyi olur.

Yani sizin bebeğiniz 3 aylık belki anesteziye gerek kalmadan mr çekilebilir. O sebeple çok beklemeyin derim ben.
Cok cok gecmis olsun, insallah onemli birsey cikmaz sizin de,, ve gelisimi normale doner. Icimiz rahat etsin diye cektirecegiz sanirim mr. Anestezi de almasi gerekiyorsa alacak el mahkum :KK43: sonucu iyi ciksin da yeter ki

Cok gecmis olsun. Noroloji doktoru da gorsun gerekirse birkac doktora daha gotururuz. Off cok zor. Icim daraliyor

Allah şifalar versin.
Tek doktora bakmayın. Gittiğiniz doktor kim bilmiyorum ama tanidiklarima yanlış teşhis koyan doktorlar da görüyoruz.
Kötü düşünmeyin ve cocugunuza alıştırma yapın bi fark olacak mı diyerek.
Daha minicik Allah sağlıkla gönlünüzce büyütmeyi nasip etsin ve cok evham yapmayın şu an en güçlü olduğu döneminde bebeğiniz.
Evet cok kucuk, insallah bosuna evham yapiyoruzdur.

Dünya gözde profesör sıtkı samet ermiş hoca var porofesörlüğünü şaşılık alanından tamamlamış bebekler için özel aletleri falansa var çok memnun kaldık. Çocuk nöroloğuda mega medipolde bi tane profesör var ona götürmüştük. Bayrampaşa göz vakfında yine şaşılık uzmanı melek hanım ve devlet hastanesi beyoğlunda birsen hanım var doçent kendisi ameliyat şefi
Cok cok sagolun. Allah sizlere de sifa versin

Çok çok çok geçmiş olsun. Minik bebeğinizin inşallah bir şeyi yoktur, varsa bile inşallah bir an önce iyileşir. Yalnız kesinlikle tek doktor ile kalmayın derim ben. Benim doğuştan göz tembelliğim ve ileri derecede göz kayması varmış gözlerimde. 2 doktor ameliyatsız asla düzelmez derken, 3.doktor ameliyatsız tedavi biraz zor olur ama olur demiş. Sonuş; 4 yaş ile 11 yaş arası süren uzun, yorucu ve masraflı tedaviler sonucu göz kayması %100 düzeldi:) goz tembelliği ise sağ gözümde tamamen düzeldi, sol gözümde hala biraz bulanıklık var. Ama hayatımi etkileyen ve dışardan görünen hiçbir şey yok. Bin şükür.
Sizin evladınız da hemen sağlığına kavuşur inşallah

X