Bebek Beslenmesi Bebeğimin doyduğunu nasıl anlayabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

biq_smile

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
2.124
842
123
Kızlar, bebeğimi emziriyorum. Emzirirken uyuyup kalıyor, yatırdığım zaman ise tekrar uyanıyor ve emmek istiyor. Kızımın doyup doymadığını bir türlü anlayamıyorum? Bunu anlamanın yöntemleri vardır herhalde?

Deneyimli Anneler veya bilenler yardımcı olabilir misiniz?

Kilosundan anlaşılır,fazla emdiyse peynir kesigi gibi kusar,doyduysa gazını cıkarır cıkaramazsa huysuzlanır,uyuyamaz huzursuz olur uyanır,ağlar benim gozlemlediklerim

Üc cocugum var inan hepsinin tepkileri farklıydi simdi kucugum 5 bucuk aylık bende bazen anlamıyorum kilosu iyi gelisimi, etrafiyla iletisimi iyi ama bazen doymuyor diye mama yediriyorum yinede üstüne beni emiyor

Bebegini emzirdikten sonra eger sut pompasi varsa kalan sutunu sagip biberonle vermeyi deneyrbilirsin doydugunda dili ile itecektir..emzirirken uyursa uyandirmaya calis acsa devam eder yoksa emmez zaten canim

Gündüz 3-4 kere değiştiririm. Geceleri de 2 kez değiştiriyorum
Her beslenmeden once altini degistirirsen hem uykusu acilir hem pisik ve enfeksiyon riskini ortadan kaldirirsin 3 saatte bir beslenme duzeni getirmelisin yada bebegin durumuna gore 2 saatte bir yarim saatte bir beslenme yaparsan hem daha cok gaz sorunu yasarsiniz hemde reflu olisabilir tabi doktorunuzun tavsiyesi size nedir bilemem canim saglicakla buyut bebegini insallah

Amin canım çok teşekkür ederim:)

Bebegini emzirdikten sonra eger sut pompasi varsa kalan sutunu sagip biberonle vermeyi deneyrbilirsin doydugunda dili ile itecektir..emzirirken uyursa uyandirmaya calis acsa devam eder yoksa emmez zaten canim

Süt pompası yok malesef uykusunda da ağzını kapatıyor ufaklık :) doyduğunu zannediyorum, ama yatağına yatırdım mı yine ağzını açıyor meme ister gibi :?

2 saatte bir cok iyi uyurken kalanini emzirebilirdin pompa olsaydi benim bebegim 1 kilo dogmustu simdi 9 kilo masallah

2 saatte bir cok iyi uyurken kalanini emzirebilirdin pompa olsaydi benim bebegim 1 kilo dogmustu simdi 9 kilo masallah

Uyurken hiç almıyor ufaklık, ağzını kapatıveriyor. Altı kuru değilken de hiç emmez.

2 haftalık bebekte kaka çişten daha iyi bir göstergedir. Günlük 6-7 kakalı bez 2-3 çişli bez beklenir. Ayrıca emerken yutkunma sesi kulaklarında oynama gözlemlemelisiniz. Bunlar varsa Bebeğin her ağlaması açlıktan değildir sizden ayrılmak istemez. Ben 4 aylık olana kadar çoğu zaman kucağımda uyuttum..

Uyurken hiç almıyor ufaklık, ağzını kapatıveriyor. Altı kuru değilken de hiç emmez.
Benim bebegim premature oldugu icin emzirme buberon verme seklim farkliydi agzini biberon ucu ile acip dilini kontrol edip ileri geri biberonu hareket ettirerek besliyordum kucuk oldugu icin yoruluyordu emzirme egitiminde gostermislerdi canim dedigim givi doktorun seni daha guzel yonlendirir cis ve kakadan anlayanlar var mesela biz oyle anlayamiyorduk cunku 3 gunde bir kaka yapiyordu ve cani isterse 8 saat bile cisini tutuyordu doktor tutabilir demisti ama arkadaslarin dedigi gibide olabilir ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…