• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin down oldugunu dogsuktan sonra öğrendim

esmercikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2025
1
0
1
28
3 hafta önce dogum yaptım dogumdan sonra bebegimin down sendromlu oldugunu öğrendim. Aklımı kaybetmek üzerwyim kabullenemiyorum bu olanları bundan önce hiç derdim olmamış bwnim kaçıp gitmeyi düşünüyorum herseyi bırakıp sonra gözlerinin içine bakıyorum bebegimin ne ona kıyabiliyorum ne kendim içün bişey yapamıyorum. Ben hamilelik sürecimde doktora gittiğimde ikili test için süremin gectiğini istersem üçlü test uapabilcegimi ama onunda cok güven vermediğini söyledi doktor ve cevreden hep oyle diyorlardı benimkine down dediler 9 ay üzüşdüm sonra biç bişeyi yoktu bebegimin diyen okadar coktuki bende korktum hamilelik boyu o düşünceyle yasamaktan ve olsada aldırmam düşüncesindeydim. İnsan basına gelmez gibi düşünüyor birde cok bilinçli degiliz bu sendrom konusunda.

Falar dogumdan sonra bunları yasayınca kendim basta olmak üzere tüm herkesi suçlar oldum ne doktor beni dogru dürüst yönlendirdi ne ben üzerine düşüp cok aramamısım ilk gebeliğim tecrübesizdim . Bebegimi kabullenemiyorum kafayı yemek üzereyim allahım canımı al diyorum artk o hale geldim. Bu durumu yasayan var mı nasıl aştınız?

Son düzenleme:
Allah bağışlasın. Hissettiklerinizi anlıyorum fakat bu saatten sonra onu bırakamazsınız düşünürsünüz ama yapamazsınız. Lütfen isyan etmeyin.

Siz kendinizde soylemissiniz oyle olsa bile aldirmayacagizi 🥺 o sizin bebeginiz caninizdan bi parca 💖

Lütfen kendinizi suçlamayın lohusalık dönemi zaten zor bir dönem birde siz bu şekilde kendinize yüklenirseniz çok daha zor geçer. Bebeğinizin bu dünyada nasibi varmış siz neyaparsınız yapın bazı şeyler olacağına varıyor. Test yaptırsanızda belkide yine bebeğinizden vazgeçemiyecektiniz. Yada test sonucu doğru çıkmayacaktı bilemeyiz. O sizin canınızın parçası ne durumda olursa olsun siz onu çok seveceksiniz ve ona alışacaksınız buda zamanla ve durumu kabullenerek olacak ve yıllar sonra bugün böyle düşündüğünüz için kendinize kızıp üzüleceksiniz. Şimdi onun down sendromlu olduğunu unutun ve bebeğinize odaklanın. 🌸

Yaşadıgınız duygu durumuna üzüldüm. Down sendromlu bebeklerin diger bebeklerden gercekten bir farkı yok. Zamanında özel bireylerle calısma fırsatı buldugum icin söylüyorum tek fark kromozom fazlalıgı. Duygusal, sevecen sevgi dolu bireyler oluyorlar. Özel egitimle birlikte çalışan okuyan bireyler de var. Cocugunuzu farklı bir bebek gibi görmeyin lütfen. Lohusa oldugunuz icin de bu durum sizi cok etkilemis. Cevrenizde size şu dönemde yardımcı olacak birileri var mı? Hem bakım konusunda hem ruhen ilgiye yardıma ihtiyacınız var. Şu an kabullenememe inkar dönemindesiniz psikolojik olarak ama zamanla gececek

Zaten teşhis konulsa da aldırmayacağınızı yazmışsınız belki detaylı ultrasonda söyleseler psikolojik olarak kendinizi hazırlardınız. Bu hassas zamanda kendinizi daha fazla üzmeyin zaten lohusasınız eğer alabilirseniz psikolojik destek alın ❤️

Birde daha önce okuduğum bir hikaye var Hollanda ya hoşgeldiniz internette arayıp buldum okumak isterseniz belki bakış açınız değişir aşağıya ekliyorum

"Hollanda'ya hoş geldiniz" (İlk bölüm)

Bir bebek sahibi olacağınızı anladığınızda yaşadığınız duygu, İtalya' ya güzel bir seyahat planı yapmaya benzer. İtalya hakkında bir sürü rehber kitap alırsınız ve harika planlar yapmaya başlarsınız. Coliseum, Mikalanjelo'nun David’i, Venedik’teki gondollar… İtalyanca birkaç sözcük bile öğrenirsiniz. Her şey çok heyecan vericidir.

Aylar süren beklemeden sonra, o gün gelir çatar. Bavullarınızı toplar, yola çıkarsınız. Birkaç saat süren yolculuktan sonra, uçağınız havaalanına iner. Hostes mikrofonu eline alır ve "Hollanda'ya hoş geldiniz" der. “Hollanda mı?” diye sorarsınız. "Ne demek istiyorsunuz? Ne Hollanda'sı? Ben İtalya'ya bilet almıştım. Benim İtalya’ ya gitmem gerek. Tüm yaşamım boyunca İtalya’ya gitmenin düşünü kurdum ben." Fakat uçuş rotasında bir değişiklik yapmışlardır. Hollanda’ya inmişsinizdir ve orada kalmanız gerekir. Önemli olan sizi korkunç, iğrenç ve pis bir yere, açlığın ve hastalıkların ortasına bırakmamışlardır. Sadece farklı bir yerdesinizdir. Bu yüzden çıkıp yeni kitaplar almanız ve yepyeni bir dil öğrenmeniz gerekmektedir. Ve daha önce hakkında hiçbir şey bilmediğiniz insanlar tanımak zorundasınızdır. Gittiğiniz yer sadece farklı bir yerdir. Oradaki yaşam, İtalya’dakinden daha yavaş tempoludur ve İtalya kadar gösterişli değildir.
Ancak bir süre orada kaldıktan sonra nefesinizi tutar ve çevrenize bir bakarsınız...

Ve Hollanda'nın değirmenlerini fark edersiniz... Ve lâlelerini…

Hollanda'nın Rembrandları bile vardır. Fakat tanıdığınız herkes İtalya'ya gidip gelmektedir... Sürekli orada geçirdikleri güzel günleri anlatmaktadır. Ve yaşamınız boyunca "Evet benim de gitmem gereken yer orasıydı. Ben de aynı planı yapmıştım." dersiniz. Bu nedenle duyduğunuz acı asla, asla dinmez... Çünkü yitirdiğiniz düş çok önemli bir düştür.

Ancak… Eğer tüm yaşamınızı İtalya' ya gidemediğiniz için üzülerek geçirirseniz, Hollanda'nın güzelliklerinin hiçbirinin tadını çıkaramazsınız…

Back
X