• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebegimin Disleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
E

EU1

Ziyaretçi
Arkadaslar cogu arkadasinda bildigi gibi benim 8 aylik bir bebegim var.Ve bebegimin suan tam tamina 5 tane disi var.Ve insanlar buna sevinmemi soyluyo ama uzuluyorum. Yani neden bu kadar erken cikti ve erken ciktigi icin erken yastada dokulurmu diye korkuyorum.

Sizce cokmu fazla 8 aylik bir bebek icin 5 dis?Bu kadar erken ve cok cikmasinin sebebi ne olabilir?Ve erken ciktigi icin erken dusermis?

Tecrubeli anneler yada bununla ilgisi bilgisi olanlar yardim edermisiniz???

ben hurafe olduğuna inanıyorum. benim bebeğim 4,5 aylıkken alt kesicileri, 5 aylıkken üst kesicileri çıkardı. şimdi 4 dişimiz var. seninkinden de erken. her bebeğin yapısı farklı. kiminin erken kiminin geç çıkar, kiminin kesicileri çıkar kiminin köpek dişleri. bence öyle düşünme. sadece emerken başıma geleceklerden korkuyorum, erken dökülmesinden değil. :)

aslında 7.aydan sonra cıkmaya baslaması normalmiş benimde 13 aylık bi oluşum var ama onun dişleri çok gec cıktı su anda 6 tane dişi var onunda 2 tanesi patlak durumda tam anlamıyla cıkmadı.bence dişinin 8 aylıkken 5 tane olması normal ben 6 aylıkken 6 tane dişi olan bi bebk tanıyorum.bencee endişelenme.bu arada kardeşim 3 aylıkken diş çıkarmaya baslamıs ve dişleri su anda sorunlu biraz.sanıırm bu durumlar biraz erken oluyor.seninkinin dişleri normal canımm.sevgiyle kal..

Benim kizimin ilk disleri 4 bucuk aylikken cikti.Sonra ust disler ve simdide yan dis.Cok pespese cikti ve dis cikarirken cok kotu oluyo kizim butun belirtileri sikintilari yasiyo yavrum.8 aylik bir bebegin 5 disi olmasi demek normal.Ama neden o zaman sorduklarinda 5 disi var dedigimde millet sasiriyo erken cikarmis diyorlar.Nisan bebeklerinin icinde en erken benim kizim dis cikardi ve tahminim hic birinin henuz 5 disi yok.Onlara kiyaslayinca ve etraftanda erken denilince bende biraz kafaya taktim.Tabi birde malum hurafeler erken gelen erken duser diye.

Baska bilgisi ve yorumu olan varmi?

biraz erken çıkarmış canım
ben de nisan annesiyim kızımın sadece altta 2 dişi var
6. ayın sonuna doğru çıktı
5 diş öyle çok da fazla değil, kafana takma bence
hem yapacak birşey de yok sonuçta, çıkmışlar artık
dişlerin sağlıklı olması ve çürümemesi için aspirine benzer minicik bir hap var, suda eritip bebeklere veriliyormuş
ben kullanmıyorum ama arkadaşım 9 aylık kızına 2 aydır falan kullanıyor, doktorları vermiş
sen de bir araştır istersen canım

bız 9.aydayız ama su ana kadar bır dısımız patladı.oda daha buyumedı.erken cıkınca nasıl oluyor bılemem ama cok zor cıkarıyor oglum dısını.ıkı haftadır cok ve sulu kaka yapıyor gecelerıde cok huzursuz sureklı uyanıyor.ayrıca bu dısler zaten gecıcı saglam olmasının pek onemı yok erken cıkınca dokulur dıye korkma bence

canım benim bebeğiminde dişleri erken çıktı 5 aylıkken altlar 7,5 aylıkken de üstler çıktı vede iki dişi daha çıkmak üzere.yalnız ben öyle hurafelere inanmıyorum dişler kalıtsal olarak ailede sağlamsa bebeğinkide sağlam oluyor.
tatlım hiç kafana takma o kadar çok hurafe varki kafa yormana bile değmez.

Benimki de 5.5 aylıkken ilk dişini çıkardı her bebeğin yapısı farklı kesinlikle bebekleri kıyaslamamak gerekiyor. Bana da çok erken diyor herkes. Şu an 6,5 ayımızı doldurduk 2 dişimiz var. Erken çıkan erken dökülürmüş diye ben de bir çok kişiden duydum.
Bence takma kafana sonuçta bizim elimizde olan bir durum değil. Zaten eninde sonunda bu dişler dökülecek. Allah onlara sağlık sıhhat versin.. Gerisi boş.....

Benim bebeğimin şuan yedi tane dişi var üzülmek bir yana çok seviniyorum çünkü herşeyi yiyebiliyor eline alıyor bir bisküvi kıtır kıtır yiyor.Ben erken çıkarsa sorun olura inanmam üç beş ay erken çıktı diye niye kaç yıl erken dökülecek.Hem aldıkları vitaminler beslenme şekilleri onların her konuda sağlıklı olmalarını sağlıyacak.Dişleri ileride kolay çürümesin diye altıncı ayından beri ilaç kullanıyoruz onunda bir faydası olur.Bence üzüleceğine sevinmelisin.Bir yaşına gelip hala hiç dişi olmayan bebekler var,onlarında sağlıklarında sorun yoktur ama yemek yemede sıkıntı çekebilirler herşey püre halinde olmalı.

benim oğlum da 4,5 aylıkken çıkardı dişlerini.şimdi de üstler çıkacak gibi.ben de 4 aylıkken çıkarmışım dişlerimi.dişlerim sapasağlam tek dolgum bile yok.şimdiye benim dişlerimin dökülmesi gerekirdi:)o yüzden ben takmıyorum kafama.bana da aaa ne kadar erken çıkmış dişleri diyolar.sen de o kadar üzülme derim...

oğlum 7 aylık ama kabartı bile yok.sanırım geç çıkacak.

Arkadaslar cogu arkadasinda bildigi gibi benim 8 aylik bir bebegim var.Ve bebegimin suan tam tamina 5 tane disi var.Ve insanlar buna sevinmemi soyluyo ama uzuluyorum. Yani neden bu kadar erken cikti ve erken ciktigi icin erken yastada dokulurmu diye korkuyorum.

Sizce cokmu fazla 8 aylik bir bebek icin 5 dis?Bu kadar erken ve cok cikmasinin sebebi ne olabilir?Ve erken ciktigi icin erken dusermis?

Tecrubeli anneler yada bununla ilgisi bilgisi olanlar yardim edermisiniz???

bu kalıtımla alakalı birşey sizin ya da eşinizin erken çıkmış olabilir.
erken dökülecek diye birşey yok neden öyle olsun ki eğer çok şeker yerse tabi çürür dişeri geç çıkan bebeğinde çürür o zaman.
bence hiç dert etmeyin ha birde florid ler var dişlerin çürümemesi için onlardan kullanabilirsiniz.birde bakımını yaparsanız sorun olmaz yatacağı zaman silerseniz yani..

bizde 7. ayımıza kadar 8 dişi tamamladık sonra durdu dişler 9 aylığız 8 diş banada biraz hızlı gibi geldi ama nasıl olsa bunlar süt dişleri dökülecek o yüzden fazla sorun etmiyorum çok şükür hiç anlamadık dişlerin nasıl çıktığını umarım bundan sonrada sorunsuz çıkarlar

canım bence takma böyle şeyleri
benim kızım 6 aylık bizimde 5 dişimiz var ilk dişleri 4aylıkken çıktı
işallah inci gibi dişleri olcak bebişlerimizin
sorunsuz çıkarsınlarda...

Benim oğlumda 8 aylık 6 dişi var şimdi güzel birşey sonuçta gelişimine göre büyüyor.her bebeğin gelişimi farklı oğlumun dişleri çok tatlı duruyor ağzında tek kötü tarafı fena ısırıyor :)

Back