Bebek Beslenmesi Bebeğimin çok sevdiğ , son derece besleyici ve basit bir yemek tarifi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
arkadaşlar ne zaman yapsam yedi, tarifi paylaşayım dedim. bir tencereye yeşil kabak, havuç, patates,soğan doğruyorum. içine kıyma ekliyorum. ayrıca pirinç , biraz yeşil ve kırmızı mercimek katıyorum.(pirinç fazla ama mercimek az katıyorum, ama kıyma eklemiyceksem mercimeği biraz artırıyorum). bunlar tencerede haşlanıyor. Lapa gibi pekte güzel olmayan bir görüntüye sahip oluyor. neyse robatta biraz ufaltıyorum(kaşıklada olur ama ben robotta püreye yakın hale getiriyorum. sonra yoğurdunun içine katıyorum. afiyetle yiyor. Bu arada bebeği 11 aylık.
Çok besleyici içinde hem sebze hem tahıl hemde kıyma olmuş oluyor. Soğanda zaten çok faydalı. Ama sanrım yoğurt olmasa yemez.
Yoğurdumuda genellikle keçi sütünden mayalıyorum.

canım yoğurt yerine balık ekle istersen birde o zamanda yiyorlar ben balıklada veriyorum bazen

canım yoğurt yerine balık ekle istersen birde o zamanda yiyorlar ben balıklada veriyorum bazen

Canım lapa gibi oluyor yoğurdu aslında sulandırıp kaşıkla vereyim diye koyuyorum. belki balık ekleyince su koysam yemeyebilir. ama bi deniycem. az bişey eklerin suda eklerim, bakayım yerse iyi olur.

aysun senin tarifini ben 6. ayından beri veriyorum. yoğurdu ayrı veriyorum ama. görüntüsü hoş olmayabilir, çorbanın tadı mükemmel:) ben tuz ve yağ da koyuyorum. normal benim ağız zevkime göre.
ben et koyduğum zaman yeşil mercimek koymazdım çünkü yeşil mercimeğin değerleri et kadar. ağır olmasın diye koymazdım. bir de yeşil mercimek çok su emiyor lapa lapa oluyor ben çorba kıvamında yediriryorum.
etli yahut tavuklu çorbaya balık koymanı tavsiye etmiyorum çok ağır olur yemez çocuk. balığı ben ayrı veriyorum ve çok güzel yiyor maşallah.
geçenlerde kemik iliğini alıp çorba yaptım içine de tavuk koydum yemedi mesela ağır oldu.

1 yaşından kücükse tuz yasak ama.

benimkide cok severek yedi tarifini bugun uyguladim canim,benimki 1 yasina yeni girdi,gerci ben tuz katmiyorum bugune dek tuzsuz yedigi icin tuzlu belki hosuna gitmez die,ama yogurtsuz denedim yedi,bidahakine yogurtla denerim artik insallah sever,birde ben soganlari ve 1 tanede sarimsagi yagda kavurdum basda öyle sekil yapdim tesekkur tarif icin

cnm çok besleyici bir tarif ölçüleriyle yazarmısın ?birde bu yemeği kaçıncı aydan itibaren vermeye başladın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…