• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cildi

Casper25

Sanma şahım herkesi sen sadıkane yâr olur‼
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
4.874
13.805
208
Kızlar iyi geceler.
Kızımın vucudunda neredeyse15 gundur gecmeyen bir dokuntu var.
Eczaci bir arkadasima danistim. Egzamaya benziyor dedi.
Malum virusten oturu hastaneye gitmeye korkar olduk cogumuz. Ama sanirim artik dayanamayip onlem alip gidecegim.
Fotograflari ekleyecegim.
Gobeginde ve bacaklarinda var, sadece cektigim yerler.
Sizce ne olabilir?
Kizim 16 aylik bu arada.

Eklentiler

• 20200421_040159.jpg
    20200421_040159.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 449
  • 20200421_040142.jpg
    20200421_040142.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 343
  • 20200421_040121.jpg
    20200421_040121.jpg
    28,5 KB · Görüntüleme: 247
Geçmiş olsun, acaba kullandığınız deterjan falan mı yaptı? Bu dönemde belki çocuklarımız da evde sıkılıp stres oluyorlar onun da etkisi olabilir:(

Geçmiş olsun, acaba kullandığınız deterjan falan mı yaptı? Bu dönemde belki çocuklarımız da evde sıkılıp stres oluyorlar onun da etkisi olabilir:KK43:
Deterjan degistirmedim.
Yani degistirdim ama cildindekini gorunce.
Hani belki kullandigim deterjan yapmistir dedim. Farkli deterjan aldim. Azalma olmadi.
Bahceye cikiyoruz aslinda. Evde bunaldi desem sanmiyorum onu da 😔

Deterjan degistirmedim.
Yani degistirdim ama cildindekini gorunce.
Hani belki kullandigim deterjan yapmistir dedim. Farkli deterjan aldim. Azalma olmadi.
Bahceye cikiyoruz aslinda. Evde bunaldi desem sanmiyorum onu da 😔
Son zamanlarda doğan çocukların çoğu alerjik artık maalesef, benim kızımda da bu tip döküntüler oldu gıda alerjisi kaynaklıymış dikkat edince düzeldi ama sizin bebeğiniz de 16 aylık olmuş hani bu dönemde gıda alerjisi çıkar mı bilemedim. Bol bol nemlendirmeye çalışın inşallah gerileme gösterir

şampuandan da olabilir değiştirin isterseniz. Yumuşatıcı kullanmayın. Cildini nemlendirin. Benim kızımında oldu bir süre sonra geçti

Casper,
sürekli yediği şeyler vardır, önce onları teker teker vermeyi bırakıp hangisinde vücudu tepki veriyor ona bakmalısın ablacım, ayrıca kullandığın bezin markasını değiştirdin mi hiç?
Belki bezin dış naylonumsu kısmına alerji geliştirmiş olabilir, kızımın cildi çok hassastı içeriğinde naylon karışımı olan hiçbir şey kullanamazdık hemen kaşıntı ve kızarıklık olurdu, ben de ince çorap giyemem naylon karışım olduğundan kabarıyorum hemen.

Ben egzama çok sık yaşıyorum ama benim egzamama benzetemedim. Cildi hassas olabilir mi? Ph 5.5 olan bi şampuan kullanıp denesen mi bi yeğenimde daha küçük döküntüler olmuştu böyle sebamed önermişti geçmişti

Kızlar iyi geceler.
Kızımın vucudunda neredeyse15 gundur gecmeyen bir dokuntu var.
Eczaci bir arkadasima danistim. Egzamaya benziyor dedi.
Malum virusten oturu hastaneye gitmeye korkar olduk cogumuz. Ama sanirim artik dayanamayip onlem alip gidecegim.
Fotograflari ekleyecegim.
Gobeginde ve bacaklarinda var, sadece cektigim yerler.
Sizce ne olabilir?
Kizim 16 aylik bu arada.
Çocuğun kıyafetleri hep ayrı yıkanmalı ve yumuşatıcısı da deterjanı da hipoalerjenik olmalı. Kıyafetleri tozlu alanda bulundurulmamalı ve nemlendirici kremler var bebekler için onlardan kullanmalısın tüm vücuduna. Banyodan sonra bebek yağı veya zeytin yağı sürmelisin. Vücudu kuru kalmamalı. Bi de yedilerine dikkat et bişeylere alerjisi olabilir.

Benim kızımda 16 aylık, aynı durum söz konusu malesef bizde de. Doktorumuzla görüştük, alerji ilacı verdi, geçti bıraktık ilacı. Tekrar çıktı hemen.

Hiç farklı bir şey yemiyoruz o da ben de, her zamanki yedikleri zaten iştahsızlığı da var. Deterjan değişmedik filan, alerji yapabilecek bir faktör yok. Ben stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum, anneme gitmiyoruz vs çok özledi onu.

Sizde de böyle bir durum olabilir mi? Doktorunuza fotoğraf gönderme şansınız varsa bir yollayın, belki vereceği bir ilaç, krem vs olur. Kaşıntısı var mı mesela, kaşınıyorsa rahatlaması için bir krem verir doktor.

Ben egzama çok sık yaşıyorum ama benim egzamama benzetemedim. Cildi hassas olabilir mi? Ph 5.5 olan bi şampuan kullanıp denesen mi bi yeğenimde daha küçük döküntüler olmuştu böyle sebamed önermişti geçmişti
Sampuani uni baby.
Ne kullanmaliyim?
Bir de deterjanimiz dalin granul sabun.
Onu da mi degistireyim?

Çocuğun kıyafetleri hep ayrı yıkanmalı ve yumuşatıcısı da deterjanı da hipoalerjenik olmalı. Kıyafetleri tozlu alanda bulundurulmamalı ve nemlendirici kremler var bebekler için onlardan kullanmalısın tüm vücuduna. Banyodan sonra bebek yağı veya zeytin yağı sürmelisin. Vücudu kuru kalmamalı. Bi de yedilerine dikkat et bişeylere alerjisi olabilir.
Ayri yikiyorum.
Yumusatici kullanmiyorum.
Deterjani dalin granul sabun.
Ona da yeni gectim.
Onceden dalin sivisini kullaniyordum.

Sudocrem suruyorum.
Mesela ne surebilurim baska?
Yedikleri de domates cok yedi su siralar.
Bir de helva.
Helvayi keseli 10 gun oldu.
Domates de 5 6 gundur yemiyor.
Digerleri hep yedigi seyler.

Bızımde var ama ılerı sevıye egzama canm ben sudan oldugunu düşünüyorum arıtmadan yıkıyorum ama buranın suyu acayp kotu ondan oluyor. Suan baslangıc gıbı guzel kortızonsuz kremle gecırebılırsın bızımde bıynunda boyle tam belırgın degıl.

Benim kızımda 16 aylık, aynı durum söz konusu malesef bizde de. Doktorumuzla görüştük, alerji ilacı verdi, geçti bıraktık ilacı. Tekrar çıktı hemen.

Hiç farklı bir şey yemiyoruz o da ben de, her zamanki yedikleri zaten iştahsızlığı da var. Deterjan değişmedik filan, alerji yapabilecek bir faktör yok. Ben stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum, anneme gitmiyoruz vs çok özledi onu.

Sizde de böyle bir durum olabilir mi? Doktorunuza fotoğraf gönderme şansınız varsa bir yollayın, belki vereceği bir ilaç, krem vs olur. Kaşıntısı var mı mesela, kaşınıyorsa rahatlaması için bir krem verir doktor.
Kasindigina denk gelmedim. Gun icinde hic huzursuz degil gibi.
Stres yapacagi bisey yok sanirim. Gayet bahcemize iniyoruz hava guzelken.
Zaten aile bjreylerimizi yazdan yaza goruyor. En son subatta gordu. Unutmustur.
Calisirken bakici bakiyordu. Tatil olunca benimle tum gun.

Bızımde var ama ılerı sevıye egzama canm ben sudan oldugunu düşünüyorum arıtmadan yıkıyorum ama buranın suyu acayp kotu ondan oluyor. Suan baslangıc gıbı guzel kortızonsuz kremle gecırebılırsın bızımde bıynunda boyle tam belırgın degıl.
Mesela hangi krem?
Sudocrem kullaniyorum.
Kurulugu azaltti ama dokuntu hala duruyor

Casper,
sürekli yediği şeyler vardır, önce onları teker teker vermeyi bırakıp hangisinde vücudu tepki veriyor ona bakmalısın ablacım, ayrıca kullandığın bezin markasını değiştirdin mi hiç?
Belki bezin dış naylonumsu kısmına alerji geliştirmiş olabilir, kızımın cildi çok hassastı içeriğinde naylon karışımı olan hiçbir şey kullanamazdık hemen kaşıntı ve kızarıklık olurdu, ben de ince çorap giyemem naylon karışım olduğundan kabarıyorum hemen.
Valla abla copluk gibi. Ek gidadan beri ne versen yiyor.
Sık yedigi yumurta ,peynir,recel,bal , tahin pekmez. Corrbalarin cogunu yerr.

Domatese cok alismisti

Kahvaltida 5 6 dilim yiyordu. Vermezsek agliyordu.
Bir de helva yedi.
Ikisini de kestik.10 gundur hekva yemiyor
5 6 guundur de domates yemiyor.
Zten dis cikariyor su an. Huysuz ve atesli.
Yemiyor hicbisey.
😔

Back