• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin burnu genizi açılmıyor

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
246
125
23
31
Bugün ben iyi yapamıyorsam diye hemşireye serum fizyolojik yaptırdım akşam kendim yaptım dışta akıntı yok ama hala burnundan genizinden ses geliyor rahat nefes alamıyor. Tekrar yaptım yine aynı. Aspiratör ile de çekiyorum. Çekince biraz geliyor. Dışta görünürde burnunda bişey yok.
1+1 2 ml yapıyoruz daha küçük diye böyle önerdiler hemşire de 1,5 1,5 3 ml yaptı

Merhaba,ayni şeyleri yasiyiruz benim bebegim dogdugundan beri oyle vebsuan bes ayimiz bitti daha da kotulesti artik ne yaoacagimizi sasirdik
Sizin kac aylik

Cok kotu fokur fokur sesler geliyor burundan ama gorunurde hic bisey yok.Emerken de zorlaniyor artik.

Evinizin nem dengesi nasıl? Kışın ev içindeki hava ısıtma kullandığımız için kurur. Dolayısıyla burundaki sümükler de kurur. Varsa buhar makinesini açım gece yatarken. Nem oranını dengelemeye çalışın

Nebulizator varsa onla buhar vermeyi deneyin yumuşatır belki

Valla onunda yapiyiruz dedigim gibi arka kisim dolu ses arkadan geliyor cigerler temiz diyor doktor ,biz de anlamadik malesef ve cozum de bulamıyoruz

Çok kusan bir bebek mi? Bizimkinde reflü var kusunca baya hırıltısı oluyor

Merhaba,ayni şeyleri yasiyiruz benim bebegim dogdugundan beri oyle vebsuan bes ayimiz bitti daha da kotulesti artik ne yaoacagimizi sasirdik
Sizin kac aylik
Aynısını yasadım tam 6. Aya kadar defalarca tüm doktorlara bu cocuga hava lazım dedim inatlastolar en son baktılar ne antibiyotik ne Baska birsey işe yarıyor ventolin ve inflacort ilaçları buhar olarak verelim dediler ve cocuk tamamen tüm sıkıntısından kurtuldu kendimde acilde çalıstım zamanında ve hep bu ilaçlarla cocuklar düzelmişti doktorunuzla konusun ben aylarca ugrastım ne uyku ne Baska birsey kalmıs tı bebegşm 5 günlük kısa bir tedaviyle tamamen düzeldi Allahın izniyle. Kimseye dinletemedim kendimi eşim bile sen cok iyi biliyorsun herseyi gerek olsa doktorlar verir der cıkısırdı sonra herkes dediğime geldi bazı bebekler bronsit ol masada ona benzer duruma meyilli dogarmıs görünürde birsey yok bogazda balgam var gibi hırıl hırıl akcigere filmi hep temiz yok kusacak balgam atacak yok bilmemne dediler her defasında direndim en son beni bir doktor dinledi de tamamen hersey kesildi Allahın izniyle. Yemin ediyorum artık izotonik yapmaktan aspire etmekten o kadar yılmıştım ki çünkü sadece eziyet etmek gibi kendini kandırmak gibiydi beni dinleyin ısrarcı olun inanın bana rahat rahat nefes alıcak ne hırıltı ne bogulma ne balgam hiç birsey kalmıycak Allahın izniyle bu arada acil hemşiresi olarak görev yapmıstım zamanında yani buna ragmen kimseye kendimi dinletemedim herkes 6. Aya kadar normal bunlar dedi çünkü etrafımdaki herkes herseyi çok iyi bilir sağolsun lar. Bu arada o kadar sacma seyler cıkardı ki her doktor cıldırdım resmen. Yok odanın nemini ayarladım yok Soguk buhar aldım hepsi boş iş cıktı. Sadece o dediğim hava tedavisi ile tamamen kurtulduk Allahın izniyle

Bugün ben iyi yapamıyorsam diye hemşireye serum fizyolojik yaptırdım akşam kendim yaptım dışta akıntı yok ama hala burnundan genizinden ses geliyor rahat nefes alamıyor. Tekrar yaptım yine aynı. Aspiratör ile de çekiyorum. Çekince biraz geliyor. Dışta görünürde burnunda bişey yok.
1+1 2 ml yapıyoruz daha küçük diye böyle önerdiler hemşire de 1,5 1,5 3 ml yaptı
Aynısını yasadım tam 6. Aya kadar defalarca tüm doktorlara bu cocuga hava lazım dedim inatlastolar en son baktılar ne antibiyotik ne Baska birsey işe yarıyor ventolin ve inflacort ilaçları buhar olarak verelim dediler ve cocuk tamamen tüm sıkıntısından kurtuldu kendimde acilde çalıstım zamanında ve hep bu ilaçlarla cocuklar düzelmişti doktorunuzla konusun ben aylarca ugrastım ne uyku ne Baska birsey kalmıs tı bebegşm 5 günlük kısa bir tedaviyle tamamen düzeldi Allahın izniyle. Kimseye dinletemedim kendimi eşim bile sen cok iyi biliyorsun herseyi gerek olsa doktorlar verir der cıkısırdı sonra herkes dediğime geldi bazı bebekler bronsit ol masada ona benzer duruma meyilli dogarmıs görünürde birsey yok bogazda balgam var gibi hırıl hırıl akcigere filmi hep temiz yok kusacak balgam atacak yok bilmemne dediler her defasında direndim en son beni bir doktor dinledi de tamamen hersey kesildi Allahın izniyle. Yemin ediyorum artık izotonik yapmaktan aspire etmekten o kadar yılmıştım ki çünkü sadece eziyet etmek gibi kendini kandırmak gibiydi beni dinleyin ısrarcı olun inanın bana rahat rahat nefes alıcak ne hırıltı ne bogulma ne balgam hiç birsey kalmıycak Allahın izniyle bu arada acil hemşiresi olarak görev yapmıstım zamanında yani buna ragmen kimseye kendimi dinletemedim herkes 6. Aya kadar normal bunlar dedi çünkü etrafımdaki herkes herseyi çok iyi bilir sağolsun lar bu arada odanın nemini arttırdım yanına sogan koy dediler koydum Soguk buhar makinesi aldım neler yaptım. Hepsi boş cıktı. 6 ay denemediği sey kalmamış bir anne ve acilde sürekli bebeklere bu tedaviyi uygulamış gibi olarak söylüyorum kesinlikle ventolin ve inflacort hava olarak vermeyi denemelisiniz ama tabiki de dozunda saatine doktorumuz karar vermeli

Aynısını yasadım tam 6. Aya kadar defalarca tüm doktorlara bu cocuga hava lazım dedim inatlastolar en son baktılar ne antibiyotik ne Baska birsey işe yarıyor ventolin ve inflacort ilaçları buhar olarak verelim dediler ve cocuk tamamen tüm sıkıntısından kurtuldu kendimde acilde çalıstım zamanında ve hep bu ilaçlarla cocuklar düzelmişti doktorunuzla konusun ben aylarca ugrastım ne uyku ne Baska birsey kalmıs tı bebegşm 5 günlük kısa bir tedaviyle tamamen düzeldi Allahın izniyle. Kimseye dinletemedim kendimi eşim bile sen cok iyi biliyorsun herseyi gerek olsa doktorlar verir der cıkısırdı sonra herkes dediğime geldi bazı bebekler bronsit ol masada ona benzer duruma meyilli dogarmıs görünürde birsey yok bogazda balgam var gibi hırıl hırıl akcigere filmi hep temiz yok kusacak balgam atacak yok bilmemne dediler her defasında direndim en son beni bir doktor dinledi de tamamen hersey kesildi Allahın izniyle. Yemin ediyorum artık izotonik yapmaktan aspire etmekten o kadar yılmıştım ki çünkü sadece eziyet etmek gibi kendini kandırmak gibiydi beni dinleyin ısrarcı olun inanın bana rahat rahat nefes alıcak ne hırıltı ne bogulma ne balgam hiç birsey kalmıycak Allahın izniyle bu arada acil hemşiresi olarak görev yapmıstım zamanında yani buna ragmen kimseye kendimi dinletemedim herkes 6. Aya kadar normal bunlar dedi çünkü etrafımdaki herkes herseyi çok iyi bilir sağolsun lar bu arada odanın nemini arttırdım yanına sogan koy dediler koydum Soguk buhar makinesi aldım neler yaptım. Hepsi boş cıktı. 6 ay denemediği sey kalmamış bir anne ve acilde sürekli bebeklere bu tedaviyi uygulamış biri olarak söylüyorum kesinlikle ventolin ve inflacort hava olarak vermeyi denemelisiniz ama tabiki de dozunada saatine de doktorunuz karar vermeli

Cevabiniz icin teşekkür ediyorum,evet oda nemi buhar vermeler izotonik her seyi yaptık.
Cocuk bildiginiz tikali cikardigi sesler yetiskinlerden beter tarzda hiriltilar.
Bu dediginizi doktorum ile paylasacam
Cok cok teşekkür ediyorum

Back