• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin bir gözü küçük

Nbrslm

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2023
22
2
6
28
Merhabalar bebeğim 2 buçuk aylık bir gözü diğer gözüne göre daha küçük göz kapağı daha düşük duruyor böyle bi durum başına gelen oldu mu

Göz yaşı kanalında tıkanıklık olmadığından emin misiniz? 1 yaşından önce bir çok bebekte bu sorun oluyor. Benim kızımda da vardı. Gözü küçüktü bu yüzden. Sonradan düzeldi.

Küçük olmayan normal olan gözünde çapaklanma olmuştu damla kullandık ama diğer gözünde çapaklanma olmamıştı. Sizin küçük olan gözünde çapaklanma vs varmıydı

Nörolojiye bi muayene olsa iyi olur. Normal doğumda bazen sinirlerde zedelenme olabiliyor. Düşük göz kapağı olabilir. Göz yaşı kanalı tıkalıysa kuruluk varsa ya da çapaklanma olmuş enfeksiyon olur ondan da olabilir. Sonra göz için muayene olsa fayda var.

Göz yaşı kanalında tıkanıklık olmadığından emin misiniz? 1 yaşından önce bir çok bebekte bu sorun oluyor. Benim kızımda da vardı. Gözü küçüktü bu yüzden. Sonradan

Küçük olmayan normal olan gözünde çapaklanma olmuştu damla kullandık ama diğer gözünde çapaklanma olmamıştı. Sizin küçük olan gözünde çapaklanma vs varmıydı

Nörolojiye bi muayene olsa iyi olur. Normal doğumda bazen sinirlerde zedelenme olabiliyor. Düşük göz kapağı olabilir. Göz yaşı kanalı tıkalıysa kuruluk varsa ya da çapaklanma olmuş enfeksiyon olur ondan da olabilir. Sonra göz için muayene olsa fayda var.
Cevap verdiğiniz cok teşekkür ederim. 40 günlükken göze gittik bir sıkıntı çıkmamıştı ama dediğiniz gibi bi kez daha götüreyim

Evet küçük gözde capaklanma oluyordu. Ama bir arkadaşımın bebeginde tikaniklik olmasına rağmen ne gözü küçüktü ne capaklanma vardı. Belki sizde de hafif seyreden bir durum vardır. Doktora bir danışın araştırılsın

Evet küçük gözde capaklanma oluyordu. Ama bir arkadaşımın bebeginde tikaniklik olmasına rağmen ne gözü küçüktü ne capaklanma vardı. Belki sizde de hafif seyreden bir durum vardır. Doktora bir danışın araştırılsın
Bugun uZman hekime götürdük göz randevusu aldım. Daha küçük olduğunu gözdeki sinirlerin tam anlamıyla gelişemediğini gelişebileceğini 1 yasından sonra tanı koyabileceğini belirtti

Benim bebegimin boyle. Gorme testinw gittiğimizde doktora sordum, yapisal demisti. Babasınınkilere benziyor sanırım

Göz kapağında bi sıkıntı var mı peki
Nasil bir sıkıntı?
Doktor boyle bisey demedi. Gormesinde sorun yok, gozlerinden birisinin kısık olmasinin sebebide yapısal dedi. Ben biraz daha sorunca zorla bisey cikartacaksin herhalde, gayet saglikli demisti

Nasil bir sıkıntı?
Doktor boyle bisey demedi. Gormesinde sorun yok, gozlerinden birisinin kısık olmasinin sebebide yapısal dedi. Ben biraz daha sorunca zorla bisey cikartacaksin herhalde, gayet saglikli demisti
Bi bakabilirmisiniz fotoğrafa sizinde böylemiydi bende cok kafama takıyorum malesef

Eklentiler

• 5D7B5793-005D-4D97-89E7-2AD872B9D5A4.png
    5D7B5793-005D-4D97-89E7-2AD872B9D5A4.png
    245,1 KB · Görüntüleme: 1.372
Gözünün biri küçük değil bir gözü daha içeri doğru baktığı için size öyle geliyor nasıl anlatsam göz kayması gibi mi desem biri ortada biri göz pınarına yakın bakışı o yüzden öyle geliyor size onu takip ettirin bence şuan normal demiş zaten ama kayma varsa bebekken müdahale ile düzelme oluyor

Belirgin bi fark goremedim ama sorun varsa umarim duzelir, gecmis olsun.

Merhaba benim oğlumda da tek göz kapağı küçüklüğü var, ben doktora götürdüm ve pitozis dedi, görmesine engel değil ama estetik açıdan ileride ameliyat gerekebilir. Benimki de yeni 4 ayını doldurdu sanırım aynı zamanlarda doğmuş minikler :) siz göz doktoruna gittiniz mi ?

Back