bebeğimin beyninde ventrikülomegali var yardımcı olurmusunuz??

Çok sevindim sizin adınıza. :) Umarım hep sağlıklı olur ,Allah bir daha da böyle bir kaygı yaşatmasın . Darısı başımıza. İi dileğin için de teşekkürler. Umarım ben de sana böyle güzel bir haber veririm. Arada sırada girip de yazışalım müsait olursan.
Sevgiler :) Bu arada hangi ildesin?

Merhabalar tekrar...
Kusura bakma,meşgul ediyor olabilirim.Düşündükçe bir sürü soru geliyor aklıma çünkü. Bir mesajında görüştüklerin arasında 18 mm.çıkan olmuş ama hidrosefali gerçekleşmemiş diyorsun. Peki n'olmuş bu bebeğe? Bir de senin önceki ölçümlerde bebeğinin lateral ventrikül dışında diğer kafa ölçümleri nasıldı? Hani bu ultrason raporu veriliyor ya bize, orda BPD, HC ve AC gibi. Mesela BPD'nin mmsini verip hemen altında da kaç haftalık bir ölçüm olduğunu yazıyor. Örnek : BPD 70 mm yazar diyelim ve hemen altında da bu ölçüm diyelim 29+3 'tür yazar...yani; 29+3 haftalık bir bebeğe aittir yorumunu yapar.. Burdan da bebeğin ölçümünün SAT ile karşılaştırması yapılabiliyor. Uzattım. Eğer elindeyse eski raporların mesela 28 -29 haftalarda bakılanlardan birini yazabilir misin?
İnşallah bizim de sizin gibi düşer ölçümler ve normale döner bir iki haftaya.
Sevgi ve selamlar yolluyorum...

bnmde oğlumun beyninde bir ventrikülü 10,5 ölçtü doktor deyaylı usg de.Çok kötü oluyorum düşündükçe.Haftaya tekrar bakacak İnşallah bir şey çıkmaz

Allah hepimize hayrlı sağlıklı evlat versin

Herkese slm. Ben doğum yaptım arkadaşlar 1ay olacak. Bebeğim çok şükür sağlıklı bahsedilen hiçbirşey olmadı. Ne beyninde bir sorun ne de başka bişey şükürler olsun ki... sadece çok kötü bir hamilelik geçirdim. Hayat bana zehir oldu. Belki yapılan yanlış ölçümler yüzünden boşu boşuna bukadar acı çektim. Siz benim gibi yapmayın ne olur. Sadece Allaha dua edin. Salda yazını yeni gördüm. Benim kızımın kafa ölçümleri normal gidiyor du zaten en fazla 10.5mm ölçülmüştü bu da kafada çok fazla büyüme yapmaz. Size 8-9-10-11-12mm ölçümler yapılırsa kesinlikle ciddiye bile almayın derim. Sormak istedikleri nizi her zaman cevaplarım hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin rabbim.öö

Salda o bebeğin ileri derecde epilepsi hastası ve nöbet geçiriyor şu aralarda kötü bildiğim kadarı ile solunum yetmezliği yaşamış bi kaç kez... rabbim şifa verir inşallah. Ama genişleme 18mm idi şuan durumu nr bilmiyorum facede yazdım ama cevağ alamadım. Bdp ölçümlerini o hafta için bulmak pek mümkün değil ama doktor kafa ölçümlerini normal dedi hep....

Sevgili Derya,merhabalar..
Allah analı babalı büyütsün,ismiyle yaşasın bebeğin. Darısı tüm adayların başına...Benim de en son 7.9 du,sıkıntı yok yani....Daha sonradan doktor bebek gelilim olarak 2 hafta geri dedi ama artık çok takmıyorum. Bugün itibariyle 40. haftaya girdik. Umarım sağlıklı bir şekilde alırım kucağıma. Bir sorun olmazsa normal doğuma motive ettim kendimi. Senin adına gerçekten sevindim. Güzel bir duygu olmalı...
Öpüyorum yanacıklarınızdan ikinizin de izninizle. :)
Görüşmek üzere... :)

Hazelnaz, ben şu an haftadayım. Benim de 10,5, çıkmıştı bir ara.Sonradan düzeldi.Genel olarak düzeliyor zaten.Aybikem en canlı örnek zaten. Birkaç haftaya mutlaka düşer,emin ol...

Hazelnaz, ben şu an haftadayım. Benim de 10,5, çıkmıştı bir ara.Sonradan düzeldi.Genel olarak düzeliyor zaten.Aybikem en canlı örnek zaten. Birkaç haftaya mutlaka düşer,emin ol...
bnmde 11 olmuş dün ölçtürdüğümde inşallah birşey olmayacak bu tek başına sorun oluşturmaz ama takip edelim dedi doktor.

Allah herkese hayrlı sağlıklı evlat nasip etsin.

Sırf bu konu için üye oldum arkadaşlar bana da sol lateral ventrikül 10 mm denildi DRum başka anomali yok son ayında silinecek yüzde 95 kötü bir şeyolmayacak bana güven dedi böyle yaşayıp atlatan sıvı azalan arkadaşlar var mı lütfen 30 haftalık hamileyim(((

Aynısını bana da dedi doktor lar hiçbişey olmadı son ayımda tamamen kayboldu dedilerkızım şuan 6 ayluk ve gayet sağlıklı şükürler olsun ki. Için izi ferah tutun hiçbişey olmayacak sadece bol dua...ö

Doğum yaptınız yani ne güzel Canım benim...peki sonra bir tedavi falan yada çocuk nörolojisine gittiniz mi.. sizin ki ne kadardı..çok teşekkür ederim..

Maşallah maşallah Rabbim benim yavrumada nasip etsin inşallah..teşekkür ederim canım:) kaç mm di hatırlıyo musun çok soru soruyorum ama kimse evladıyla imtihan edilmesin inşallah

CANIM merhabalar umarım mesajımı görürsün aynı şeyleri DRM bana da söyledi 10 mm..daha dünde baş çevresi 3 hafta ilerde dedi başka bi Dr sıkıntı yok kaybolacak son ayda diyor gönül ferman dinlemiyor çok kötüyüm senin durumun ne oldu sonucu merak ettim .31+6 haftalık hamileyim.

Merhaba canım.
27 haftamdayım 21 haftadayken 9,06mm ölçülmüştü dün yani 27 haftalık gıttığımde 10.mm yukseldı dedı. ve prof yonlendırdı çok korkuyorum

Mrhba benim oğluna da ventrikulomegali teşhisi kondu 37 haftalık hamileyim su an ultrason değerlerinde 3 hafta gibi farklılıklar var siz de de böyle oldu mu lütfen yardimcimci olur musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…