• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin beyninde ventrikülomegali var yardımcı olurmusunuz??

Öyle iyi anlıyorum ki sizi

Yaşadığım sürecede bu durumu yaşayanlara yardımcı olacam insallah

Evet bütün testleri yapıyorlar her sonuç aldıgımda ellerim titrerdi bakarken ama bebekten kan almadılar yanı hareket gözlemi daha çok

Hiç hamileliğim tadını çıkaramadım cok gece agladım

Hala çapanın önünden geçerken hatırlarım o günleri

O ruh hali gitmiyor uzun süre

Ama bebeğinizi alın hele bide size anne desin çektiğiniz bütün sıkıntılara değecek inan

o anı bekliyorum düşününce bile gözlerim doluyor küçüğümü.. sadece hassasiyetlerinden yararlanılıp olmayan sıkıntılar yaratabilecek insanların eline düşmesin hiçbir anne istiyorum. truebloodun da benim de dileğim güzel haberler almak. ilginize tekrar teşekkürler

true hayırdır canımm paşanın sağlık durumu nasıll
canım paşa kıpır kıpır ama 21. haftasındaki ayrıntılıda böyle bişey çıktı işte beyninde..hiç duymadığım bilmediğim bişey bende araştırma içine girdim..iyi kötü bi sürü şey okudum..kötüsünü düşünmek dahi istemiyorum..inş. herşey yoluna girer.. :34: bu cuma tekrar ayrıntılıya giricem dualarını eksik etme nolur

Canım belkı benım senın haftandayken daha büyüktü doktorum farketmedi

Çünkü ben başka doktora gıderek öğrendim

Evet kordosentez zor bıraz ama işini iyi yapan bi doktor oldu mu cok kolay

Onu beklemesi sıkıntılı bıraz

Umarım gerek kalmaz ist buldaysan eger çapaya gıtmenı öneririm hala duruyordur herahlde doktorlar

Çok ilgililer gerçekten pişman olmazsın

Dualrım sızınle insallah güzel haberlerinizi okuruz burdan
canım ben istanbula çok uzağım 12 saatlik bi mesafe anadolunun bi yerinde oturuyorum ama eğer tatmin olmazsak eşim her yere götürürüm ben seni dedi..aklıma yazdım çapayı olmadı istanbula gideriz.. tekrar çok teşekkür ederim cevapların için hakkını helal et :34:

canım ilk defa duydum böle birşeyi..
ama bak tek başına olduğu zaman çok önemli değilmiş..
inş daralması gerçekleşir ve herşer yoluna girer..Rabbim büyük birşey olmayacak inişşş
amin inş. sağolasın isyancım :54: Allah herkeze sağlıklı sıhhatli kucağına alacağı evlatlar nasip etsin inş.
minik tekmelerini hissedince ultrasondaki şebekliklerini görünce insan bağlanıyor ister istemez bişey olacağı korkusuna kapılıyor..2 kaybım vardı ama ufacıklardı şimdi karnım büyüdü bebek büyüdü 3 boyutlu ne kadar çirkin bi oğlan olduğunu gördüm içimin bi yanı gidiyor iştee..
Rabbim hayırlara çıkarsın inş. içimi cuma gününe kadar ferah tutucam inş. bebeğim etkilenmesin :16: evlatla imtihan çok zor.. Rabbim sana sağlıklı bebiş versin inş. :34:

canım paşa kıpır kıpır ama 21. haftasındaki ayrıntılıda böyle bişey çıktı işte beyninde..hiç duymadığım bilmediğim bişey bende araştırma içine girdim..iyi kötü bi sürü şey okudum..kötüsünü düşünmek dahi istemiyorum..inş. herşey yoluna girer.. :34: bu cuma tekrar ayrıntılıya giricem dualarını eksik etme nolur

canım ben istanbula çok uzağım 12 saatlik bi mesafe anadolunun bi yerinde oturuyorum ama eğer tatmin olmazsak eşim her yere götürürüm ben seni dedi..aklıma yazdım çapayı olmadı istanbula gideriz.. tekrar çok teşekkür ederim cevapların için hakkını helal et :34:

amin inş. sağolasın isyancım :54: Allah herkeze sağlıklı sıhhatli kucağına alacağı evlatlar nasip etsin inş.
minik tekmelerini hissedince ultrasondaki şebekliklerini görünce insan bağlanıyor ister istemez bişey olacağı korkusuna kapılıyor..2 kaybım vardı ama ufacıklardı şimdi karnım büyüdü bebek büyüdü 3 boyutlu ne kadar çirkin bi oğlan olduğunu gördüm içimin bi yanı gidiyor iştee..
Rabbim hayırlara çıkarsın inş. içimi cuma gününe kadar ferah tutucam inş. bebeğim etkilenmesin :16: evlatla imtihan çok zor.. Rabbim sana sağlıklı bebiş versin inş. :34:

CANIM beraber bekledik biz o bebişi..merak etme inş birşey olmayacak...
bak doktorun düzelir demiş..birçok hastada olan birşeymiş..
iyi düşünelim iyi olsun..
paşamız sağ salim gelsin inşşş

o anı bekliyorum düşününce bile gözlerim doluyor küçüğümü.. sadece hassasiyetlerinden yararlanılıp olmayan sıkıntılar yaratabilecek insanların eline düşmesin hiçbir anne istiyorum. truebloodun da benim de dileğim güzel haberler almak. ilginize tekrar teşekkürler

Çok haklısınız ünv hastaneleri kobay özeller müşteri devlet hastaneleri külfet olarak görüyor

Bizde mecbur yapıyoruz ne derlerse

Amin

Rica ederim

Öyle iyi anlıyorum ki sizi

Yaşadığım sürecede bu durumu yaşayanlara yardımcı olacam insallah

Evet bütün testleri yapıyorlar her sonuç aldıgımda ellerim titrerdi bakarken ama bebekten kan almadılar yanı hareket gözlemi daha çok

Hiç hamileliğim tadını çıkaramadım cok gece agladım

Hala çapanın önünden geçerken hatırlarım o günleri

O ruh hali gitmiyor uzun süre

Ama bebeğinizi alın hele bide size anne desin çektiğiniz bütün sıkıntılara değecek inan
inş. sağlıcakla gelsinlerde biz üzüldüğümüzle kalalım :34: hele bi doğsun poposunu ısırmazsam neyim.. :16:

Helal olsun ne demek

Rica ederim herşey güzel olsun inşallah:34:

CANIM beraber bekledik biz o bebişi..merak etme inş birşey olmayacak...
bak doktorun düzelir demiş..birçok hastada olan birşeymiş..
iyi düşünelim iyi olsun..
paşamız sağ salim gelsin inşşş

:29: canımbebeğim etkilenmesin diye içimi huzurlu tutmaya çalışıyorum ümitliyim düzelir inş. :16:
darısı sana sağlıklacakla tez zamanda gelir senin yavrunda inş.:34:

:29: canımbebeğim etkilenmesin diye içimi huzurlu tutmaya çalışıyorum ümitliyim düzelir inş. :16:
darısı sana sağlıklacakla tez zamanda gelir senin yavrunda inş.:34:

truecum enim bebeişimede deilerki böbreğinde 4 mm acıklık var sonra detaylıya bir daha girdim o buymemeiş sorun cıkmazmıs korkma rabbme sıgn sağsalim gelcek bebeişlerimiz inşallah rabbim istyen herkese versin inşallah

truecum enim bebeişimede deilerki böbreğinde 4 mm acıklık var sonra detaylıya bir daha girdim o buymemeiş sorun cıkmazmıs korkma rabbme sıgn sağsalim gelcek bebeişlerimiz inşallah rabbim istyen herkese versin inşallah

sanada çok geçmiş olsun canım..Allah yardımız olsun inş. benimde genişleme artmaz inş. bi sağlıcakla kucağımıza alsaydık sıpaları yüreğimiz ferahlasaydı.. :16:
hamile kalmaya çalışma süreci zor ama hamilelik çok daha zor bi süreçmiş..Rabbim hayırla sonunu getirmeyi nasip etsin inş. isteyen herkezede nasip etsin inş. :34:

dualarını eksik etme canım..inş. cuma güzel şeyler yazarım bende :34:

inşallah birşey olmaz büyümez yada ne olması gerekiyorsa o olur..

ya ağlayasım geldi. Rabbim korusun onları inşallah

sizin yavrunuzda,benimkide tüm bebekler saglıkla doğsun inşallah

inşallah birşey olmaz büyümez yada ne olması gerekiyorsa o olur..

ya ağlayasım geldi. Rabbim korusun onları inşallah

sizin yavrunuzda,benimkide tüm bebekler saglıkla doğsun inşallah

amin inş. canım Rabbim korusun onları sağlıcakla kucağımıza alırız inş. :34:
sen kaç haftalık hamilesin?

amin inş. canım Rabbim korusun onları sağlıcakla kucağımıza alırız inş. :34:
sen kaç haftalık hamilesin?

Çarşamba günü 14 olacak inşallah. .bizde başta bebekle ilgili değilde kendimizle sorun yaşadık o ruh hali çok kötü ben malesef çok çabuk dibe batan biriyim siz öyle olmayın..bebeginiz hissetmesin..nette araştırma yapma dr. Desin me diyecekse canınız yanmasin

Çarşamba günü 14 olacak inşallah. .bizde başta bebekle ilgili değilde kendimizle sorun yaşadık o ruh hali çok kötü ben malesef çok çabuk dibe batan biriyim siz öyle olmayın..bebeginiz hissetmesin..nette araştırma yapma dr. Desin me diyecekse canınız yanmasin

konu minicik atan bi kalp olunca hemen dibe batıyor insan ama güçlü olmamız lazım..bende 2 kayıp sonrası dibe batmış bi şekilde devam ettiriyordum gebeliğimi ama karar aldım 3. ayında artık umutlu bakıyorum inş. bunuda atlatıcam..bebeğim sağlıcakla gelecek...

iyi düşünelim iyi olsun inş. sende iyi düşün canım inş. sağlıcakla gelecek bebeklerimiz..artık nettende araştırma yapmıcam dr. dediklerini dinlicem..Rabbim hepimize hayırlısı versin inş. :16:

canım ağlayarak okudum..yazmışsın ya gebelik sürecini hikayemiz o kadar çok benziyor ki anlatamam..özetle yazayım..bende menopoz seviyesinde pko eşimde canlı sperm yoktu..kürler vs. okuyodum bende kk'dan ve umut verici hikayeler..hsg çekindim..kürler denedik,iğneler, ilaçlar, tedaviler 2 yılın sonunda hamile kaldım..
bendede ayrıntılı ultrasonda çıktı ventrikül genişlemesi
ilk ölçüm 12mm idi
15 gün sonra 13mm
15 gün sonra 14mm
ve 15 gün sonraki kontrolümüz yani dün 15.2mm çıktı... :KK14: doktorlar banada görme ve yürümesiyle alakalı durumdan bahsetti..amniyosentez ve sonlandırmadan bahsettiler..bi kere olsun düşünmedim bebeğimi aldırmayı..Bu da benim imtihanım dedim..ümitlendim hep düzelir dedim ama gittikçe ilerliyor bu durum.. Senin kaçıncı haftalarda oldu..banada bi yol göster ne yapayım ben hiç bilmiyorum..fetal mr bende mi çektirsem..pozitif olmaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum..banada bebeğin beynine şant takılacağı söylendi :KK50: birde kafa ölçümleri çok ileride..

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ağlayarak okudum..yazmışsın ya gebelik sürecini hikayemiz o kadar çok benziyor ki anlatamam..özetle yazayım..bende menopoz seviyesinde pko eşimde canlı sperm yoktu..kürler vs. okuyodum bende kk'dan ve umut verici hikayeler..hsg çekindim..kürler denedik,iğneler, ilaçlar, tedaviler 2 yılın sonunda hamile kaldım..
ilk ölçüm 12mm idi
15 gün sonra 13mm
15 gün sonra 14mm
ve 15 gün sonraki kontrolümüz yani dün 15.2mm çıktı... :14: doktorlar banada görme ve yürümesiyle alakalı durumdan bahsetti..amniyosentez ve sonlandırmadan bahsettiler..bi kere olsun düşünmedim bebeğimi aldırmayı..Bu da benim imtihanım dedim..ümitlendim hep düzelir dedim ama gittikçe ilerliyor bu durum.. Senin kaçıncı haftalarda oldu..banada bi yol göster ne yapayım ben hiç bilmiyorum..fetal mr bende mi çektirsem..pozitif olmaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum..banada bebeğin beynine şant takılacağı söylendi :50: birde kafa ölçümleri çok ileride..

canımm benimm yaa kıyamam ben sana..
inş bebeğin sağlıklı olacak..yukardaki annenin yazdıklarını okurken bende çok kötü oldum..
o en son gittiği doktore acaba birde senmi gitsen..
MR ın anne ve bebeğe zararı yok canım bunu sana söyleyebilirim..eğer bu teşhis edilebiliyorsa hemen çektir canım...
konyada olsa idin ben MR da çalışıyordum hemen çektirirdim kuzucumm...

aaaaaah arkadaşımmmm sana yemin ediyorum ağlayarak,gözlerimden yaşlar akarak okudum yazını.. Trueblood'a ne gibi öneriler gelmiş diye bakarken gördüm.. Çok yürekten,çok kalpten dilerim ki geçmiş olsun.. Hiç bilmediğim duymadığım bi hastalık bi teşhis ve sen bunu dibine kadar yaşamışsın.. Senin sınavındı belkide bu ama vazgeçmemişsin tebrik ederim.. Hikayen çok etkiledi beni öyle bi yazmak istedim.. Allah sağlıkla mutlulukla bağışlasın yavrunu :nazar:

merhaba kadınlar kulübünün melekleri

Yardımınıza çok ihtiyacım var. Ayrıntılı ultrasonda bebeğimin beyninde lateral ventrikül arka boynuzunda 12-13 mm genişleme tespit edildi..gittiğim doktor alanında uzman ve en çok tavsiye edilen bi doktor..Bana kötü bişey söylemedi daralır ayrıntılı ultrasonla takip edicez dedi..
ama nette okuduklarımdan ürpermedim değil.. 8-9' mm riskleri okudum benimki daha geniş sanırım..genelde mr ve amniyosentez önerilmiş doktorum 2. muayenede genişleme devam ederse detaylı konuşucaz dedi..28 şubat bu cuma tekrar doktora gidicem. :KK50: başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..nasıl bi süreç yaşadınız? bebeğinize zararı oldu mu? ne kadar sürede daraldı? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için..

hikayelerimiz farklı olsa da beklentilerimiz,yaşadıklarımız aynıydı seninle.. Gün geldi beraber bekledik hamile miyiz diye,gün geldi üzüldük bazen sevindik.. Yaşadığımız her şey bir ders bir imtihan şu hayatta.. Özeldende konuşuyoruz ya devamlı seninle,pozitif olmana hayranım bu süreçte.. Bence en çok ihtiyacın olan ama en zor şeyi başarıyosun true'cum..

bak arkadaşlardan ne güzel örnekler gelmiş.. Umut verici.. İnancın daha fazladır artık eminim.. Bu bebeği bu aşamaya gelmeyi nasıl bekledik nasıl istedik öyle değil mi? Olucak Allah'ın izniyle.. Olucak inş.. Hemde öyle sağlıklı olucak ki,sen bugünleri aynı DUYGUSAL0 arkadaş gibi sadece anacak ve bu şekilde insanlara umut olacaksın.. Mehmet Alp çok sağlıklı olucak,tekmeleriyle yanında olduğunu hissettiriyor zaten baksana :KK34:

dualarım seninle.. dilerim bir an önce kurtulursun bu ihtimallerden düşüncelerden.. dilerim biter bu kâbus..

ama bişey daha dicem.. Bak hep İstanbul Çapa ve Haseki'den bahsedilmiş.. Bence atlayın gelin İst'a ve burda yapılsın tüm gerekli ölçümler.. Özellikle DUYGUSAL0 arkadaşın anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum : çözüm olabilir belkide..

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk ölçüm 12mm idi
15 gün sonra 13mm
15 gün sonra 14mm
ve 15 gün sonraki kontrolümüz yani dün 15.2mm çıktı... :14: doktorlar banada görme ve yürümesiyle alakalı durumdan bahsetti..amniyosentez ve sonlandırmadan bahsettiler..bi kere olsun düşünmedim bebeğimi aldırmayı..Bu da benim imtihanım dedim..ümitlendim hep düzelir dedim ama gittikçe ilerliyor bu durum.. Senin kaçıncı haftalarda oldu..banada bi yol göster ne yapayım ben hiç bilmiyorum..fetal mr bende mi çektirsem..pozitif olmaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum..banada bebeğin beynine şant takılacağı söylendi :50: birde kafa ölçümleri çok ileride..

Canım benim yazını okuyunca cok şasırdım ve çok üzüldüm:43:

Allah tan ümit kesilmez

Mr da çektir bide onu dene

Dularım senınle:43:

canımm benimm yaa kıyamam ben sana..
inş bebeğin sağlıklı olacak..yukardaki annenin yazdıklarını okurken bende çok kötü oldum..
o en son gittiği doktore acaba birde senmi gitsen..
MR ın anne ve bebeğe zararı yok canım bunu sana söyleyebilirim..eğer bu teşhis edilebiliyorsa hemen çektir canım...
konyada olsa idin ben MR da çalışıyordum hemen çektirirdim kuzucumm...

amin inş. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın canm..eşimle konuşucaz akşam en hassas ölçümü mr yapıyormuş bende fetal mr çektirip duruma göre istanbuldaki doktorlara gitmeyi düşünüyorum.. akşam eşim bi arkadaşını emar çekinmeye götürecek fetal mr nasıl oluyor onuda soracak..en kısa zamana randevu alıcaz emara inş.
Burada Samsundada proflar var ama gitmeye çok korktum..kaç doktora gitsem hemen bi sonlandırmayı düşünüyomusun diye soruyolar..o kadar içimi acıtıyo ki bu soru bebeğim 1 kilo ve tekmeleri o kadar sert ki..nasıl kıyabilirim..heyetle yasal bi hafta varmış o dolsun diye bekledim şimdide gelişimide önde artık böyle bi soru çıkmaz inş. karşıma..erken alınıp ameliyat etmelerine razıyım..

inş. sinir sisteminde bi zarar olmaz bebeğim sağlıklı doğar..düzelebilme ihtimalide varmış diyolar..ben en iyisini düşünmeye çalışıyorum..

ve canımm inş. bebişin sağlıcakla gelir sen bu kötü duyguları ve kötü lafları hiç duymazsın mutlu bir hamileliğin olur inş.

hikayelerimiz farklı olsa da beklentilerimiz,yaşadıklarımız aynıydı seninle.. Gün geldi beraber bekledik hamile miyiz diye,gün geldi üzüldük bazen sevindik.. Yaşadığımız her şey bir ders bir imtihan şu hayatta.. Özeldende konuşuyoruz ya devamlı seninle,pozitif olmana hayranım bu süreçte.. Bence en çok ihtiyacın olan ama en zor şeyi başarıyosun true'cum..

bak arkadaşlardan ne güzel örnekler gelmiş.. Umut verici.. İnancın daha fazladır artık eminim.. Bu bebeği bu aşamaya gelmeyi nasıl bekledik nasıl istedik öyle değil mi? Olucak Allah'ın izniyle.. Olucak inş.. Hemde öyle sağlıklı olucak ki,sen bugünleri aynı DUYGUSAL0 arkadaş gibi sadece anacak ve bu şekilde insanlara umut olacaksın.. Mehmet Alp çok sağlıklı olucak,tekmeleriyle yanında olduğunu hissettiriyor zaten baksana :34:

dualarım seninle.. dilerim bir an önce kurtulursun bu ihtimallerden düşüncelerden.. dilerim biter bu kâbus..

ama bişey daha dicem.. Bak hep İstanbul Çapa ve Haseki'den bahsedilmiş.. Bence atlayın gelin İst'a ve burda yapılsın tüm gerekli ölçümler.. Özellikle DUYGUSAL0 arkadaşın anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum : çözüm olabilir belkide..
Canım arkadaşım benim sağolasın..Beni çok iyi anladığını biliyorum :34:
evet çok zor bi süreç ama ne olursa olsun hepimiz güçlü olmak zorundayız..bende dik durmaya çalışıyorum..sürekli beynimi kemiren düşüncelerden kurtulmaya çalışıyorum..iyisini düşünüyorum..
bu sıpanın bi doğsun bacağını,poposunu,kafasını,ağzını,burnunu ısırıcam,yicem.. varlığını öyle çok hissettiriyor ki bazen üzülsemde yüzümü gülümsetmeye yetiyor..saatlerce tekmeliyor sürekli bi çaba sürekli dönüyor karnımı yamultuyor..Rabbime şükrediyorum ne mucizevi bi duygu biz bunu bi zaman hayal bile edemiyorduk..bu günler asla gelmez zannediyoduk..şimdi geldi çok şükür..Bu bir imtihan ve ben asla pes etmicem..
Nette hikayeleri okudum hep sonlandıranda çok olmuş.. üzerine giden az insan var ama bi çoğuda atlatmış bu durumu düzelmiş..Bende umutluyum..
ben artık nasıl bebeğim zarar görmeden bu süreci atlatırım onu araştırıcam..Arkadaşların önerileri mutlaka dikkate alıcam bu kabus bitecek inş. Umudumu kaybetmicem Allahın izniyle..

Canım benim yazını okuyunca cok şasırdım ve çok üzüldüm:43:

Allah tan ümit kesilmez

Mr da çektir bide onu dene

Dularım senınle:43:
Canım senden Allah binlerce kez razı olsun..özelden attığın mesajı görünce nasıl gözlerim doldu anlatamam..Mr çektiricem en kısa zamanda inş. bu akşam eşim farklı bir ile gidecek hastaneyle görüşecek mr için.. :34: inş. o zaman hayırlı haberler yazarım ve bende bi gün herkeze umut olan insanlar gibi (yani sen gibi) her yere nasıl güzel sonuçla bittiğini yazarım inş.

Back