• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin beyninde ventrikülomegali var yardımcı olurmusunuz??

Merhaba nasıl oldu durumlar

Bende merak edıyorum ne oldu acaba:18::18:

merhaba kızlar maalesef en son 22 nisanda 17 mm ölçüldü giderek ilerliyor..aynı durumu yaşayan hidrosefalili annelerin grubunu buldum faceden ve artık çok takmamaya çalışıyorum..canı sağolsun oğluşumun..bende ön hazırlıkları yapıyorum ameliyat olursa şayet ankarada cerrahpaşada çok iyi bi doktor buldum doğumdan sonra ona götürücez..şant takılma ihtimali yüksek bu gidişle 6 mayısta yine ölçülecek tam 32+0 olacağız..Rabbim bu defa iyi haberler vermeyi nasip eder inş.

22 nisanda sata göre 30+0 idik..usg 31+6 çıktı kafa ölçümüde 35+0 çıktı kafası hala çok büyük..Doğumada hiç bi hastane kabul etmiyor Samsun üniv.hastanesinde olacak yoğun bakım ve yan dalları çok diye..Hayırlısı Allahtan bol bol dua ediyorum..Rabbim büyüktür 6 mayısta güzel haberler yazarım inş. :16:

merhaba kızlar maalesef en son 22 nisanda 17 mm ölçüldü giderek ilerliyor..aynı durumu yaşayan hidrosefalili annelerin grubunu buldum faceden ve artık çok takmamaya çalışıyorum..canı sağolsun oğluşumun..bende ön hazırlıkları yapıyorum ameliyat olursa şayet ankarada cerrahpaşada çok iyi bi doktor buldum doğumdan sonra ona götürücez..şant takılma ihtimali yüksek bu gidişle 6 mayısta yine ölçülecek tam 32+0 olacağız..rabbim bu defa iyi haberler vermeyi nasip eder inş.

22 nisanda sata göre 30+0 idik..usg 31+6 çıktı kafa ölçümüde 35+0 çıktı kafası hala çok büyük..doğumada hiç bi hastane kabul etmiyor samsun üniv.hastanesinde olacak yoğun bakım ve yan dalları çok diye..hayırlısı allahtan bol bol dua ediyorum..rabbim büyüktür 6 mayısta güzel haberler yazarım inş. :16:

dualarım senın ve bebegunle olucak canım
olumsuz seylerden uzak drmaya calıs anladıgım kadarıyla atlatılabılcek bırdurum ınsalla sızde b snavı hayırlısı ıle atlatıcaksıız

dualarım senın ve bebegunle olucak canım
olumsuz seylerden uzak drmaya calıs anladıgım kadarıyla atlatılabılcek bırdurum ınsalla sızde b snavı hayırlısı ıle atlatıcaksıız

Sağol cnm Allah razı olsun...
Artık üzülmek kar etmiyor inş. atlatacak..korkuyorum hiç kıyamıyorum ama elden gelen bişey yok...Kaderde ne varsa onu yaşayacağız..Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inş.

kızlar aynı durumu yaşayan anneler cvp yazabilirler mi? en fazla kaç mm büyüdü ve kaçıncı hafta daralma oldu? yada daralma olmayan anneler süreçlerinizi anlatırmısınız??

merhaba kızlar maalesef en son 22 nisanda 17 mm ölçüldü giderek ilerliyor..aynı durumu yaşayan hidrosefalili annelerin grubunu buldum faceden ve artık çok takmamaya çalışıyorum..canı sağolsun oğluşumun..bende ön hazırlıkları yapıyorum ameliyat olursa şayet ankarada cerrahpaşada çok iyi bi doktor buldum doğumdan sonra ona götürücez..şant takılma ihtimali yüksek bu gidişle 6 mayısta yine ölçülecek tam 32+0 olacağız..Rabbim bu defa iyi haberler vermeyi nasip eder inş.

22 nisanda sata göre 30+0 idik..usg 31+6 çıktı kafa ölçümüde 35+0 çıktı kafası hala çok büyük..Doğumada hiç bi hastane kabul etmiyor Samsun üniv.hastanesinde olacak yoğun bakım ve yan dalları çok diye..Hayırlısı Allahtan bol bol dua ediyorum..Rabbim büyüktür 6 mayısta güzel haberler yazarım inş. :16:

Ne desem bilemedim canım yaa

Dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden

İnsallah hiç onlara gerek kalmaz sağlıklıca alırsın kucagına

İnşallah her şey yolunda gider, bebeğin bir an önce sağlığına kavuşur

biz de maalesef 24. haftada yapılan detaylı ultrasonda böle bi haber almıştık. dr. sölemek zorundayım diyerek olabilecek her ihtimali sıralamıştı ve dünya başıma yıkılmıştı. sınır 10 mm, bizimki 11 mm cıkmıştı tek taraflı olarak. sonra çocuk dr olan kuzenimle ve başka dr.larla görüşerek kendimizi ferahlatmaya çalıştık. internette okumadığım site kalmadı. günlerde üzüldüm, ağladım ama sonrasında bebeğime haksızlık ettiğimi düşünerek kendimi toparladım. nitekim şeker yüklemesi için gittiğim hastanedeki dr. dan da bakmasını rica ettim, 9.8 mm ölçüm aldı. bence hiç bir sorun yok dedi. ama yine rahat etmedik tabi, 28. haftada cerrahpaşada Rıza Madazlı hocanınj asistaına muayene olduğumda 8.7 ölçüm aldı ve hiç bi sorun olmadığını söyledi.
ve nitekim bebeğimiz nisan ayında dünyaya geldi, şu an 3 aylık, hiç bir sıkıntımız yok maşallah. bu durumu yaşayanlar, lütfen hamileliği kendinize zehir etmeyin. beklemekten başka bir çare olmadığından bebeğe odaklanıp morali yüksek tutmak en doğrusu. Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın, herkesin yardımcısı olsun inşAllah.:34:

23+0 günlük hamileyim.cuma günü yapılan rutin kontrollerde beyindeki ventriküllerde genişleme olduğu söylendi bizde.eşimle gözgöze geldik ve ikimiznde aklından aynı şeyler geçiyordu eminim..yine mi?2 sene önceki gebeliğimde bebeğin sağ kalbinin gelişmediği,damarlarının ters olduğu ve kalbinde buna benzer birçok anomali saptandı ve gebelik sonlandırıldı.hala o yaşadıklarımızı atlatamamıştık ama bu sefer umutluyduk.kızımıza sağlıkla kavuşmak için hergün dua eddiyorduk.22 haftalıkken fetal eko yapııldı ve kalbinde hiçbir sorun yoktu.tamam dedik bebişimiz sağlıklı.ama son kontrollde duyduğumuz bizi birkez daha yıkmıştı.hafif ventrikomegali.yeni bir terim daha..2 gündür internette okumadığım makale yorum kalmadı..en son burda yazılanları okudum..buraya konuyu açan bayanın bebği sağlıklı doğdu mu acaba çok merak ediyorum.umarım sağlıkla büyüyordur şimdi..amniyosententez ve kordiyo sentez önerildi.henüz yaptırmayı düşünmüyoruz.15 gün sonra tekrar gidicez ölçüm yapılacak.en son yapılan ölçümde 11,7 çıktı..bebğime sağlıkla kavuşucam buna olan inancım şu anda beni ayakta tutuyor..

merhabalar, sitede okuduğum kadarı ile aynı şeyleri paylaşıyoruz. şuan 23 haftalık hamileyim rabbim nasip ederse bir kızımız olacak 22. haftama girerken 4 boyutlu ultrasında lateral ventrikülerde solda 9.5 mm sağda 8.8 mm genişleme olduğu söylendi bunun dışında bebeğimin tüm organlarının normal olduğu başka bir anormal bir durum olmadığı takip edilmesi gerek dedi kendi doktroum beni üniversite hastanesine yönlendirdi üniversitede tekrar ölçüldü sonucu daha öğrenemedik haftaya çarşamba diyorlar ama anladığım kadarı ile burda da farklı bir ölçüm çıkacak çünkü sadece sol tarafta genişleme var dediler kendiliğinden kaybolur dediler gerçekten böyle bir ihtimal var m ı ne yapacağımızı bilmiyoruz sadece bekliyoruz ama bu bekleyiş şuan bizi öldürüyor. şuan bebeğinin durumu nedir yada bu aşamalar nasıl geçti anlatabilrisen sevinrim.

merhabalar, sitede okuduğum kadarı ile aynı şeyleri paylaşıyoruz. şuan 23 haftalık hamileyim rabbim nasip ederse bir kızımız olacak 22. haftama girerken 4 boyutlu ultrasında lateral ventrikülerde solda 9.5 mm sağda 8.8 mm genişleme olduğu söylendi bunun dışında bebeğimin tüm organlarının normal olduğu başka bir anormal bir durum olmadığı takip edilmesi gerek dedi kendi doktroum beni üniversite hastanesine yönlendirdi üniversitede tekrar ölçüldü sonucu daha öğrenemedik haftaya çarşamba diyorlar ama anladığım kadarı ile burda da farklı bir ölçüm çıkacak çünkü sadece sol tarafta genişleme var dediler kendiliğinden kaybolur dediler gerçekten böyle bir ihtimal var m ı ne yapacağımızı bilmiyoruz sadece bekliyoruz ama bu bekleyiş şuan bizi öldürüyor. şuan bebeğinin durumu nedir yada bu aşamalar nasıl geçti anlatabilrisen sevinrim.

Merhabalar ,ben de 28 haftalık hamileyim. 3 hafta önce 8 mm çıkan ventrikül şu an 9'ayükselmiş.Bekliycez dedi doktor. İki hafta sonra tekrar gel dedi. Sizin n'oldu?

22 nisanda sata göre 30+0 idik..usg 31+6 çıktı kafa ölçümüde 35+0 çıktı kafası hala çok büyük..Doğumada hiç bi hastane kabul etmiyor Samsun üniv.hastanesinde olacak yoğun bakım ve yan dalları çok diye..Hayırlısı Allahtan bol bol dua ediyorum..Rabbim büyüktür 6 mayısta güzel haberler yazarım inş. :KK16:

Merhabalar,
aylar önce olmuş doğumunuz.Nasıl oldu bebeğiniz? İnşallah sağlıklıdır ya da atlatmıştır. Benim bebeğim de 28 haftalık , 8 mm iken şimdi 9'a çıkmış .Ve endişeleniyorum çok.

Merhaba henüz doğumum olmadı 32 haftalık oldum. Hala üniversiteye gidiyoruz. Pazartesi günü gideceğiz tekrar. Bizim en fazla ölçülen 10.5mm oldu şuan 9.9mm çok küçülme olmadı büyümede olmadı allaha şükür. Whatsap kullanıyosan telimi veriyim ordan görüşelim gelişmeleri paylaşalım... görüşmek üzere...

Merhaba henüz doğumum olmadı 32 haftalık oldum. Hala üniversiteye gidiyoruz. Pazartesi günü gideceğiz tekrar. Bizim en fazla ölçülen 10.5mm oldu şuan 9.9mm çok küçülme olmadı büyümede olmadı allaha şükür. Whatsap kullanıyosan telimi veriyim ordan görüşelim gelişmeleri paylaşalım... görüşmek üzere...

Merhabalar...
Öncelikle hemen cevap yazdığınız için çooooooooook teşekkr ederim. İnsan gerçekten derdini paylaşanlarla anlaşabilmek ihtiyacında oluyormuş bu durumlarda.Çok sağolun tekrar. Whatsup yok maalesef bende. Ama ben ara ara yazıp siz de müsait olunca yazarsanız çok mutlu olurum. Benim doktor istersen TORCH yaptır dedi ama birkaç gün oldu daha. Yarın kar yağışı olmaz da müsait olursam başka bir doktora daha görünüp ondan da fikir almak istiyorum. Eşim çok iyimser sağolsun bu konuda, ama ben hep en kötü senaryoları yazıyorum zihnimde.
Sizin bebişin daha az ölçümü olmasınna sevindim.Umarım daha da iyi olur.
Sevgi ve selamlar gönderiyorum...

Slm benim adım derya bu arada seni çok iyi anlıyotum. İnsan konuşacak bu sorunları yaşamış bir insana o kara çok ihtiyaç duyuyor ki...benden tahlil istemediler..sadece mr istersen çekelim dedi üniversite hastanesi onu da çektiremedim emarda fenalaltım. sonuçta bu saatten değişen bişey olmayacak ben her şekilde yavrumu doğuracağım. İnan çok ağladım üzüldüm sonra erken doğurmaktan korktum durumu kabullendim allaha hep dua ediyorum. Sadece bebeğim için şifa diliyorum.... burdqn birkaç kişi ilr götüştüm bir tanesi aldırmış bebrği bi tanesi ileri derece de epilepsi hastadı olmuş bebeği ama onların ki gerçekten çok ileri derecede genişleme olmuş... bunda şükür diyelim içimizi ferqh tutalım. Bize ilk gittiğimizde bebrği istersek aldırabileceğimizi bile söylediler down Sendromu ve olabilecek her kötü senaryoyu söylediler brn Allaha sığınıyorum sadece.... bu arada face de Derya Tuna Demir olarak ekleyebilirsin. Tekrar görüşmek üzere....

Slm benim adım derya bu arada seni çok iyi anlıyotum. İnsan konuşacak bu sorunları yaşamış bir insana o kara çok ihtiyaç duyuyor ki...benden tahlil istemediler..sadece mr istersen çekelim dedi üniversite hastanesi onu da çektiremedim emarda fenalaltım. sonuçta bu saatten değişen bişey olmayacak ben her şekilde yavrumu doğuracağım. İnan çok ağladım üzüldüm sonra erken doğurmaktan korktum durumu kabullendim allaha hep dua ediyorum. Sadece bebeğim için şifa diliyorum.... burdqn birkaç kişi ilr götüştüm bir tanesi aldırmış bebrği bi tanesi ileri derece de epilepsi hastadı olmuş bebeği ama onların ki gerçekten çok ileri derecede genişleme olmuş... bunda şükür diyelim içimizi ferqh tutalım. Bize ilk gittiğimizde bebrği istersek aldırabileceğimizi bile söylediler down Sendromu ve olabilecek her kötü senaryoyu söylediler brn Allaha sığınıyorum sadece.... bu arada face de Derya Tuna Demir olarak ekleyebilirsin. Tekrar görüşmek üzere....

Merhabalar Derya ,
Benim adım da Selda.... Dün özel bir hastanede doktora gittim. Doktor birkaç arkadaşımın önerdiği biriydi. Bana bunun hiçbir sorun olmayacağını ,olsaydı haftalar önceden çok yüksek rakamlara ulaşmış olacağını söyledi. Dün mesela o ölçerken ,10,2 mm çıktı. Ben de 5 gün önce 9'du, ve artmış, bu büyük bir problem değil mi ?deyince.Hayır , yarın gel ölçelim,farklı bir sonuç olacak dedi. bunlar milimetrik hesaplardır, çok da takılmayın dedi. Eğer düzgün beslendiyseniz problem olmaz dedi. Torch da yaptırmayın dedi. Çocuğun organlarına baktı,hepsi normal dedi. 100 % bir şey çıkmaz dedi. Bu garantiyi vermesi bile tuhaf ama beni rahatlattı gibi...Ben haftaya yine devlet hastanesine gidip torch yaptıralım, 9 mm çıktı diyen doktora kontrol olucam. Ama bence sen de çok tedirgin olma. Birincisi 10 mm.in altındasın bide çocuğun organları normal görünüyorsa çok üzülme derim.Senin bu sara hastası dediğin ya da bebeği aldırmış dediklerin kaç mm.imiş, hatırlıyor musun acaba? Bu da önemli.
ben bir de doktora dedim ki neden artıyor? O da eee.çocuk da büyüyor dedi. Bilmiyorum,bana rahat olmamı salık verdi net bir şekilde.
Bir de dediğim gibi benim belki korkmam lazım ama sen hiç korkma,çünkü hala artmıro 32 haftadasın.Ben henüz 28 deyim ve artıyror son 3 haftadır.
Neyse...Umarım sağlıklı olur bebeklerimiz.
Sevgi ve selamlar...:)

Merhaba Selda, yarın üniversitede randevumuz var en son 28.haftada gitmiştik ve ölçüm 9.9 çıkmıştı.. 1ay sonrasına gelin dedi. Bakalım yarın ne olacak inşallah daha çok düşer diye dua ediyorum. Sende dua eder misin. Enazından artık üniversiteye gitmek zorunda kalmayız.. ve huzurla doğumumu beklemek istiyorum. Doktorun dedikleri doğru bunlar mm hesaplar 10-12mm arası hafif ventrikülomegali oluyor. 18-20mm yüksek sınırlar canım. Benim görüştüklerimde daha yüksek ölçülerde olanlar 18mm çıkmış ama ona rağmen bile hidrosefali gelişmemiş. Bu işin tek bir çaresi var oda dua etmek çünkü doğuma kadar yapacak bişey yok herşeyin hayırlısı diyorum. Yarın bilgi veririm sana doktordan sonra.... görüşmek üzere...

Merhaba Selda, yarın üniversitede randevumuz var en son 28.haftada gitmiştik ve ölçüm 9.9 çıkmıştı.. 1ay sonrasına gelin dedi. Bakalım yarın ne olacak inşallah daha çok düşer diye dua ediyorum. Sende dua eder misin. Enazından artık üniversiteye gitmek zorunda kalmayız.. ve huzurla doğumumu beklemek istiyorum. Doktorun dedikleri doğru bunlar mm hesaplar 10-12mm arası hafif ventrikülomegali oluyor. 18-20mm yüksek sınırlar canım. Benim görüştüklerimde daha yüksek ölçülerde olanlar 18mm çıkmış ama ona rağmen bile hidrosefali gelişmemiş. Bu işin tek bir çaresi var oda dua etmek çünkü doğuma kadar yapacak bişey yok herşeyin hayırlısı diyorum. Yarın bilgi veririm sana doktordan sonra.... görüşmek üzere...

Merhabalar Derya,
dün yazarım demişsin ama cevap alamadım. umarım iyi bir haber aldığından cevap yazmamışsındır.
:)

Merhaba ya kusura bakma yazamadım. Dün gittik üniversiteye doktor artık beyninde bir problem görmediğini söyledi. Ölçümü bile zorla bulabildi en son 7.7mm gibi ölçtü ama artık normal olduğunu söyledi... Darısı sizleri n başına inşallah. .. sormak istediğin birşey olursa her zaman cevaplandırmaya çalışırım. İyi akşamlar. ...

Back