• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin beyninde ventrikülomegali var yardımcı olurmusunuz??

Merhaba doğum yaptım oğlum 1 yaşında çok şükür sağlıklı doğdu. Doğuma kadar daralıyor içinizi ferah tutun bebeğinizin beynindeki boşluk düzelecektir
Cok sevindim cok sukur iyi olsunlar ya benim kafamda birsuru sorular var insallh hic biae olmaz peki zekasi ile ilgili herhangi bir sikinti oldumu genisleme bittimi

bugün Mr sonucumu aldım sağ 19 sol 20 cm olmuş ilerliyor gün geçtikçe keşke 15 te kalsaydi gerilemese bile ilerlemeseydi ona bile çok sükredecektik :KK43:
Merhaba oncelikle cok gecmis olsun bebeginiz nasil oldu banada ayni seyleri soylediler 10.5 mm oldugunu soylyledi domtor yarin baska diktora tekrardan gidecegim

Herkese slm. Ben doğum yaptım arkadaşlar 1ay olacak. Bebeğim çok şükür sağlıklı bahsedilen hiçbirşey olmadı. Ne beyninde bir sorun ne de başka bişey şükürler olsun ki... sadece çok kötü bir hamilelik geçirdim. Hayat bana zehir oldu. Belki yapılan yanlış ölçümler yüzünden boşu boşuna bukadar acı çektim. Siz benim gibi yapmayın ne olur. Sadece Allaha dua edin. Salda yazını yeni gördüm. Benim kızımın kafa ölçümleri normal gidiyor du zaten en fazla 10.5mm ölçülmüştü bu da kafada çok fazla büyüme yapmaz. Size 8-9-10-11-12mm ölçümler yapılırsa kesinlikle ciddiye bile almayın derim. Sormak istedikleri nizi her zaman cevaplarım hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin rabbim.öö
Doğu mu üniversitede mi yaptn

Öyle iyi anlıyorum ki sizi

Yaşadığım sürecede bu durumu yaşayanlara yardımcı olacam insallah

Evet bütün testleri yapıyorlar her sonuç aldıgımda ellerim titrerdi bakarken ama bebekten kan almadılar yanı hareket gözlemi daha çok

Hiç hamileliğim tadını çıkaramadım cok gece agladım

Hala çapanın önünden geçerken hatırlarım o günleri

O ruh hali gitmiyor uzun süre

Ama bebeğinizi alın hele bide size anne desin çektiğiniz bütün sıkıntılara değecek inan
Canım bize de dua et yarın kontrol var.

canım ağlayarak okudum..yazmışsın ya gebelik sürecini hikayemiz o kadar çok benziyor ki anlatamam..özetle yazayım..bende menopoz seviyesinde pko eşimde canlı sperm yoktu..kürler vs. okuyodum bende kk'dan ve umut verici hikayeler..hsg çekindim..kürler denedik,iğneler, ilaçlar, tedaviler 2 yılın sonunda hamile kaldım..
bendede ayrıntılı ultrasonda çıktı ventrikül genişlemesi
ilk ölçüm 12mm idi
15 gün sonra 13mm
15 gün sonra 14mm
ve 15 gün sonraki kontrolümüz yani dün 15.2mm çıktı... :KK14: doktorlar banada görme ve yürümesiyle alakalı durumdan bahsetti..amniyosentez ve sonlandırmadan bahsettiler..bi kere olsun düşünmedim bebeğimi aldırmayı..Bu da benim imtihanım dedim..ümitlendim hep düzelir dedim ama gittikçe ilerliyor bu durum.. Senin kaçıncı haftalarda oldu..banada bi yol göster ne yapayım ben hiç bilmiyorum..fetal mr bende mi çektirsem..pozitif olmaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum..banada bebeğin beynine şant takılacağı söylendi :KK50: birde kafa ölçümleri çok ileride..
Merhaba bebeğinizin durumu nasıl

Durumunuz ne oldu
Sırf bu konu için üye oldum arkadaşlar bana da sol lateral ventrikül 10 mm denildi DRum başka anomali yok son ayında silinecek yüzde 95 kötü bir şeyolmayacak bana güven dedi böyle yaşayıp atlatan sıvı azalan arkadaşlar var mı lütfen 30 haftalık hamileyim:KK43:(((
ben de aynı şeyi yaşıyorum yardımcı olur musunuz

Back