- 18 Temmuz 2013
- 1.556
- 52
- 113
- Konu Sahibi true_blood
-
merhaba kadınlar kulübünün melekleri
Yardımınıza çok ihtiyacım var. Ayrıntılı ultrasonda bebeğimin beyninde lateral ventrikül arka boynuzunda 12-13 mm genişleme tespit edildi..gittiğim doktor alanında uzman ve en çok tavsiye edilen bi doktor..Bana kötü bişey söylemedi daralır ayrıntılı ultrasonla takip edicez dedi..
ama nette okuduklarımdan ürpermedim değil.. 8-9' mm riskleri okudum benimki daha geniş sanırım..genelde mr ve amniyosentez önerilmiş doktorum 2. muayenede genişleme devam ederse detaylı konuşucaz dedi..28 şubat bu cuma tekrar doktora gidicem.başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..nasıl bi süreç yaşadınız? bebeğinize zararı oldu mu? ne kadar sürede daraldı? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için..
bana da aynı şeyi söyledi doktor ama internette hakkında yazılanları okudukça aklım çıkacak gibi oluyor. ya ne yapacağız biz???
canım çok geçmiş olsun sanada..Allah yardımcımız olsun senin kaç mm çıktı ölçümü? doktorun ne dedi? inan daha yolun çok başındayım internetten okuduğum kadar biliyorum keşke başına gelenler bi kaç bişey yazsa bizde rahat nefes alsak
merhaba kadınlar kulübünün melekleri
Yardımınıza çok ihtiyacım var. Ayrıntılı ultrasonda bebeğimin beyninde lateral ventrikül arka boynuzunda 12-13 mm genişleme tespit edildi..gittiğim doktor alanında uzman ve en çok tavsiye edilen bi doktor..Bana kötü bişey söylemedi daralır ayrıntılı ultrasonla takip edicez dedi..
ama nette okuduklarımdan ürpermedim değil.. 8-9' mm riskleri okudum benimki daha geniş sanırım..genelde mr ve amniyosentez önerilmiş doktorum 2. muayenede genişleme devam ederse detaylı konuşucaz dedi..28 şubat bu cuma tekrar doktora gidicem.başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..nasıl bi süreç yaşadınız? bebeğinize zararı oldu mu? ne kadar sürede daraldı? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için..
bana da aynı şeyi söyledi doktor ama internette hakkında yazılanları okudukça aklım çıkacak gibi oluyor. ya ne yapacağız biz???
valla kimilerininkini okudum okumaz olaydım dedim kapattım.
Bana doktorumun dediği şu eğer farklı semptomlarla beraber gözlenirse tehlikeli tek başına çok da önemli değil rastlanabilecek bir durum. Benim internette okuduğum bir iki örnekte de doktor aylık kontrolde düştüğünün gözlemlendiğini söylenip ardından cidden düşmesi. (Bu iyi olanlar kötülere hiç girmiyorum)
Bir de mesela benim bebek o sırada çok tuhaf yatmıştı, baş aşağıda ayaklar yukarıda bir tuhaf duruyordu, bebeğin o sıradaki duruşu bile az da olsa etkileyebiliyormuş.
doktor sitesi diye bir yerde de bir prof.a sordum o da farklı bulguların izlenmesiyle önem kazanacağını şimdilik sadece bir istatiksel +-den ibaret olduğunu yani nasıl bebek işte +130 -130 gr farklı olabilir yazıyor, söyledi.
Olumsuz olan yazıları okudukça fena oldum dediğim gibi bıraktım ama genel olarak takip gerektiren durumlarda ÇAPAdaki hocalardan bahsetmişler. Direkt isim hatırlamıyorum şu anda.
Sana tam olarak ne dedi doktor biraz daha açabilir misin? Ben bugün mail attım doktoruma bu haftada gelsem bir daha baksak dedim bir haftada değişim gözlenmez ama tamam dedi.(henüz bu cumartesi öğrendim durumu)
sağolsın canm..Allah bağışlasın oğlunuGeçmiş olsun arkadasım
Ben varım bu problemı yaşayıp atlatan
Burda da bır suru yazısmalarım var
Oğlum suan 4 yasında çok saglıklı
Konulan teşhısın dısında başka sorun yoksa küçülür Allah ın oznıyle
Hiç kendini üzme
sağolsın canm..Allah bağışlasın oğlunu
canım rica etsem detaylı bilgi verirmisin? hamileliğinin kaçıncı haftasında ortaya çıktı bu durum? kaç mm çıktı? ve ne kadar süre sonra daralmaya başladı? bebek doğduktan sonra bi sıkıntı oldu mu?
doktorlar nasıl bir yol izledi?? kusura bakma çok sordum ama en iyi sen anlarsın halimizden..hiç duymadığım bilmediğim bişey insan panik yapıyor ister istemez
Doğum sonrasında da takip ediliyor mu kardeşinizin kızı ve sizin oğlunuz? Doktorlar hiç şu sebeplerden olmuştur dediler mi? Mesela benim yaptığım yanlış bir şey mi sebep oldu diye düşünüyorum.Ne demek seve seve
12 mm sol taraf
Başka bir doktora gidince öğrendim 27 haftalıktı sanırım
Kordosentez yaptırdım mr yaptırmadım
En son ölçümde 7 mm çıktı herhafta heyete girdim çapada surekli ölçüm yapıldı
Ve çok fazla kan alındı sürekli test yapıldı
Ikı ay sonrada kafasından usg cekıldı ordakı testlerde normal çıktı
Sanırım 10 aylık belkıde daha kucuk olabılrı gelişim testine çagırdılar bi sıkıntı çıkmadı onda da
Ve benım kardesımın kızınada aynı teşhıs koyuldu oda 2 yaşında ınan cok saglıklı
Hıç uzme bebeğinide kendinide
Allah razı olsun arkadaşım..içimi rahatlattın inş. bizde hayırlı sonuçlar alırızNe demek seve seve
12 mm sol taraf
Başka bir doktora gidince öğrendim 27 haftalıktı sanırım
Kordosentez yaptırdım mr yaptırmadım
En son ölçümde 7 mm çıktı herhafta heyete girdim çapada surekli ölçüm yapıldı
Ve çok fazla kan alındı sürekli test yapıldı
Ikı ay sonrada kafasından usg cekıldı ordakı testlerde normal çıktı
Sanırım 10 aylık belkıde daha kucuk olabılrı gelişim testine çagırdılar bi sıkıntı çıkmadı onda da
Ve benım kardesımın kızınada aynı teşhıs koyuldu oda 2 yaşında ınan cok saglıklı
Hıç uzme bebeğinide kendinide
sağolsın canm..Allah bağışlasın oğlunu
canım rica etsem detaylı bilgi verirmisin? hamileliğinin kaçıncı haftasında ortaya çıktı bu durum? kaç mm çıktı? ve ne kadar süre sonra daralmaya başladı? bebek doğduktan sonra bi sıkıntı oldu mu?
doktorlar nasıl bir yol izledi?? kusura bakma çok sordum ama en iyi sen anlarsın halimizden..hiç duymadığım bilmediğim bişey insan panik yapıyor ister istemez
Doğum sonrasında da takip ediliyor mu kardeşinizin kızı ve sizin oğlunuz? Doktorlar hiç şu sebeplerden olmuştur dediler mi? Mesela benim yaptığım yanlış bir şey mi sebep oldu diye düşünüyorum.
Allah razı olsun arkadaşım..içimi rahatlattın inş. bizde hayırlı sonuçlar alırız
kordonsentez amniyosentezden farklı dimi kan alınıyormuş herhalde bebeğin kordonundan yanılmıyorsam :26: riskli diye korkuyorum yaptırmaya inş. onlara gerek kalmadan daralır genişlik.. beni ürküten erken haftalarda böyle bişeyle karşılaşmış olmam genelde ileriki haftalarda yaşanmış bu durumlar bebeğim henüz çok küçük inş. bi sorun olmaz ..
Allah yardımcımız olsun... inş. bizde buraya hayırlı haberler yazıcaz...tekrar teşekkür ederim..
Bi sebep belkı küçükken geçirdiğin bir grip neden olabılır demıstı ama o kadar cokmus kı bunu yasayan
Çogu bılınmıyormus bana Atıl Yüksel bu sebepten engelli olması yuzde 4 demişti ki her saglıklı çocuktada da olur bu yuzde
Tabi gelişimlerini takip ediyoruz
Suan için hiç bir sorunla katşılasmadık
Bence kendınizi suçlamayın
Allah razı olsun arkadaşım..içimi rahatlattın inş. bizde hayırlı sonuçlar alırız
kordonsentez amniyosentezden farklı dimi kan alınıyormuş herhalde bebeğin kordonundan yanılmıyorsam :26: riskli diye korkuyorum yaptırmaya inş. onlara gerek kalmadan daralır genişlik.. beni ürküten erken haftalarda böyle bişeyle karşılaşmış olmam genelde ileriki haftalarda yaşanmış bu durumlar bebeğim henüz çok küçük inş. bi sorun olmaz ..
Allah yardımcımız olsun... inş. bizde buraya hayırlı haberler yazıcaz...tekrar teşekkür ederim..
Çok teşekkür ederim. Hamileyken doktora gitmek de çok sıkıntılı evet ama bebek miniminnacıkken doktor doktor testler yaptırmak o kadar ürkütücü geliyor ki bana bunun için sordum.
Bilgiler için teşekkür ederim de doktorların ki Atıl Hocadan bahsetmiyorum genel olarak hamileliğin başından sonuna kadar şu ENGELLİ OLABİLİR!!! tetkitleri, tarama testleri ve istatistik sonuçlarından da nefret ediyorum. Sanki her gebelik çok riskli gibi bütün riskli gebelik aşamalarından ince ince geçiyoruz gibi geliyor bana. Olan ruh halimize bebişe oluyor. Bilgilendirme için çok teşekkürler hele ki olayların üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen zahmet edip yazmanız çok anlamlı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?