bebeğimin beyninde ventrikülomegali var yardımcı olurmusunuz??

true_blood

kocişim herşeyim!...
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
1.556
52
113
merhaba kadınlar kulübünün melekleri

Yardımınıza çok ihtiyacım var. Ayrıntılı ultrasonda bebeğimin beyninde lateral ventrikül arka boynuzunda 12-13 mm genişleme tespit edildi..gittiğim doktor alanında uzman ve en çok tavsiye edilen bi doktor..Bana kötü bişey söylemedi daralır ayrıntılı ultrasonla takip edicez dedi..
ama nette okuduklarımdan ürpermedim değil.. 8-9' mm riskleri okudum benimki daha geniş sanırım..genelde mr ve amniyosentez önerilmiş doktorum 2. muayenede genişleme devam ederse detaylı konuşucaz dedi..28 şubat bu cuma tekrar doktora gidicem. başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..nasıl bi süreç yaşadınız? bebeğinize zararı oldu mu? ne kadar sürede daraldı? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için..

bir haber var mı

bana da aynı şeyi söyledi doktor ama internette hakkında yazılanları okudukça aklım çıkacak gibi oluyor. ya ne yapacağız biz???

canım çok geçmiş olsun sanada..Allah yardımcımız olsun senin kaç mm çıktı ölçümü? doktorun ne dedi? inan daha yolun çok başındayım internetten okuduğum kadar biliyorum keşke başına gelenler bi kaç bişey yazsa bizde rahat nefes alsak

valla kimilerininkini okudum okumaz olaydım dedim kapattım.

Bana doktorumun dediği şu eğer farklı semptomlarla beraber gözlenirse tehlikeli tek başına çok da önemli değil rastlanabilecek bir durum. Benim internette okuduğum bir iki örnekte de doktor aylık kontrolde düştüğünün gözlemlendiğini söylenip ardından cidden düşmesi. (Bu iyi olanlar kötülere hiç girmiyorum)
Bir de mesela benim bebek o sırada çok tuhaf yatmıştı, baş aşağıda ayaklar yukarıda bir tuhaf duruyordu, bebeğin o sıradaki duruşu bile az da olsa etkileyebiliyormuş.
doktor sitesi diye bir yerde de bir prof.a sordum o da farklı bulguların izlenmesiyle önem kazanacağını şimdilik sadece bir istatiksel +-den ibaret olduğunu yani nasıl bebek işte +130 -130 gr farklı olabilir yazıyor, söyledi.

Olumsuz olan yazıları okudukça fena oldum dediğim gibi bıraktım ama genel olarak takip gerektiren durumlarda ÇAPAdaki hocalardan bahsetmişler. Direkt isim hatırlamıyorum şu anda.

Sana tam olarak ne dedi doktor biraz daha açabilir misin? Ben bugün mail attım doktoruma bu haftada gelsem bir daha baksak dedim bir haftada değişim gözlenmez ama tamam dedi.(henüz bu cumartesi öğrendim durumu)

Geçmiş olsun arkadasım

Ben varım bu problemı yaşayıp atlatan

Burda da bır suru yazısmalarım var

Oğlum suan 4 yasında çok saglıklı

Konulan teşhısın dısında başka sorun yoksa küçülür Allah ın oznıyle

Hiç kendini üzme

canım bende aynı şeyleri okudum netten dediğin gibi farklı bi semptom izlenmemişse tek başına tehlikeli görülmemiş..benim doktorumda öyle dedi sık rastlanıyor böyle bir çok hastam oldu daraldı seninkide daralır dedi..ama 10 gün sonrasına tekrar gelmemi takibimi yapacağını söyledi bebeğin gidişatına göre konuşuruz dedi..henüz korkutmadı beni ama nette okuduklarım hep 8-9-10 mm benimkinin 12-13mm olması beni baya korkuttu.. hep amniyosentez ve mr önerilmiş.. yolun o kadar başındayım o kadar bilgisizim ki

senin kaç mm çıktı? bu cuma gidicem ben doktora inş. iyi şeyler yazarım canm

keşke birileri bişey yazsaa

sağolsın canm..Allah bağışlasın oğlunu

canım rica etsem detaylı bilgi verirmisin? hamileliğinin kaçıncı haftasında ortaya çıktı bu durum? kaç mm çıktı? ve ne kadar süre sonra daralmaya başladı? bebek doğduktan sonra bi sıkıntı oldu mu?
doktorlar nasıl bir yol izledi?? kusura bakma çok sordum ama en iyi sen anlarsın halimizden..hiç duymadığım bilmediğim bişey insan panik yapıyor ister istemez

bu aradaBenim doğru haftam 27 olarak geçiyor Vp 10 küsür. Doktora tekrar gideceğim bu hafta dediğim gibi bir haftada değişmez dedi ama. 10dan sonrası hafif diye geçiyor ..

Son düzenleme:

Ne demek seve seve

12 mm sol taraf

Başka bir doktora gidince öğrendim 27 haftalıktı sanırım

Kordosentez yaptırdım mr yaptırmadım

En son ölçümde 7 mm çıktı herhafta heyete girdim çapada surekli ölçüm yapıldı

Ve çok fazla kan alındı sürekli test yapıldı

Ikı ay sonrada kafasından usg cekıldı ordakı testlerde normal çıktı

Sanırım 10 aylık belkıde daha kucuk olabılrı gelişim testine çagırdılar bi sıkıntı çıkmadı onda da

Ve benım kardesımın kızınada aynı teşhıs koyuldu oda 2 yaşında ınan cok saglıklı

Hıç uzme bebeğinide kendinide

Son düzenleme:
Doğum sonrasında da takip ediliyor mu kardeşinizin kızı ve sizin oğlunuz? Doktorlar hiç şu sebeplerden olmuştur dediler mi? Mesela benim yaptığım yanlış bir şey mi sebep oldu diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Allah razı olsun arkadaşım..içimi rahatlattın inş. bizde hayırlı sonuçlar alırız
kordonsentez amniyosentezden farklı dimi kan alınıyormuş herhalde bebeğin kordonundan yanılmıyorsam :26: riskli diye korkuyorum yaptırmaya inş. onlara gerek kalmadan daralır genişlik.. beni ürküten erken haftalarda böyle bişeyle karşılaşmış olmam genelde ileriki haftalarda yaşanmış bu durumlar bebeğim henüz çok küçük inş. bi sorun olmaz ..

Allah yardımcımız olsun... inş. bizde buraya hayırlı haberler yazıcaz...tekrar teşekkür ederim..

true hayırdır canımm paşanın sağlık durumu nasıll

Doğum sonrasında da takip ediliyor mu kardeşinizin kızı ve sizin oğlunuz? Doktorlar hiç şu sebeplerden olmuştur dediler mi? Mesela benim yaptığım yanlış bir şey mi sebep oldu diye düşünüyorum.

Bi sebep belkı küçükken geçirdiğin bir grip neden olabılır demıstı ama o kadar cokmus kı bunu yasayan

Çogu bılınmıyormus bana Atıl Yüksel bu sebepten engelli olması yuzde 4 demişti ki her saglıklı çocuktada da olur bu yuzde

Tabi gelişimlerini takip ediyoruz
Suan için hiç bir sorunla katşılasmadık

Bence kendınizi suçlamayın

Canım belkı benım senın haftandayken daha büyüktü doktorum farketmedi

Çünkü ben başka doktora gıderek öğrendim

Evet kordosentez zor bıraz ama işini iyi yapan bi doktor oldu mu cok kolay

Onu beklemesi sıkıntılı bıraz

Umarım gerek kalmaz ist buldaysan eger çapaya gıtmenı öneririm hala duruyordur herahlde doktorlar

Çok ilgililer gerçekten pişman olmazsın

Dualrım sızınle insallah güzel haberlerinizi okuruz burdan

Çok teşekkür ederim. Hamileyken doktora gitmek de çok sıkıntılı evet ama bebek miniminnacıkken doktor doktor testler yaptırmak o kadar ürkütücü geliyor ki bana bunun için sordum.

Bilgiler için teşekkür ederim de doktorların ki Atıl Hocadan bahsetmiyorum genel olarak hamileliğin başından sonuna kadar şu ENGELLİ OLABİLİR!!! tetkitleri, tarama testleri ve istatistik sonuçlarından da nefret ediyorum. Sanki her gebelik çok riskli gibi bütün riskli gebelik aşamalarından ince ince geçiyoruz gibi geliyor bana. Olan ruh halimize bebişe oluyor. Bilgilendirme için çok teşekkürler hele ki olayların üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen zahmet edip yazmanız çok anlamlı.

canım ilk defa duydum böle birşeyi..
ama bak tek başına olduğu zaman çok önemli değilmiş..
inş daralması gerçekleşir ve herşer yoluna girer..Rabbim büyük birşey olmayacak inişşş

Öyle iyi anlıyorum ki sizi

Yaşadığım sürecede bu durumu yaşayanlara yardımcı olacam insallah

Evet bütün testleri yapıyorlar her sonuç aldıgımda ellerim titrerdi bakarken ama bebekten kan almadılar yanı hareket gözlemi daha çok

Hiç hamileliğim tadını çıkaramadım cok gece agladım

Hala çapanın önünden geçerken hatırlarım o günleri

O ruh hali gitmiyor uzun süre

Ama bebeğinizi alın hele bide size anne desin çektiğiniz bütün sıkıntılara değecek inan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…