- 24 Temmuz 2023
- 492
- 1.568
-
- Konu Sahibi akademisyon
Riskli gebeliklerde amniyosentez epey iç rahatlatıcı oluyor.Merhaba arkadaşlar bugün detaylı ultrasona girdim bebeğimin beyninde iki tane biri 3mm diğeri 7 mm olan kist gördüler. Kalbinde de parlaklık var diğer herşeyi normal dediler. Fetal DNA sentezi yaptırmıştım bi sorun çıkmamıştı. Doktor istersen amniyonsentez yaptırabilirsin belli riskleri var tabi dedi. İstemedim kendi doktorumla kontrollere devam edicez 19 hafta 6 günlük hamileyim. Böyle durumlar yaşayanlar var mi DNA testine güvenilir mi sizce. Burda okuduklarımda DNA testi yaptırıcaz diyenler olmuş ben yaptırdığım için kararsızım ve korkuyorum tabii
Ben de dün girdim bana da kalpte sorun var dowm olabilir hatta %80 öyle dedi sıvı aldılar karnımdan acısı yok sonucunu bekliyoruzMerhaba arkadaşlar bugün detaylı ultrasona girdim bebeğimin beyninde iki tane biri 3mm diğeri 7 mm olan kist gördüler. Kalbinde de parlaklık var diğer herşeyi normal dediler. Fetal DNA sentezi yaptırmıştım bi sorun çıkmamıştı. Doktor istersen amniyonsentez yaptırabilirsin belli riskleri var tabi dedi. İstemedim kendi doktorumla kontrollere devam edicez 19 hafta 6 günlük hamileyim. Böyle durumlar yaşayanlar var mi DNA testine güvenilir mi sizce. Burda okuduklarımda DNA testi yaptırıcaz diyenler olmuş ben yaptırdığım için kararsızım ve korkuyorum tabii
Siz fetal dan testi yaptırmış muydunuz yoksa taramalar mu sadeceİnş sonucunuz temiz çıkar.
merhaba hiç kafana takma canım aynı şeyi bebeğim içinde demişlerdi çok şükür dedikleri gibi birşey olmadı ilerleyen haftalarda kaybolur eğer gittiğin özel hastaneyse para almak için insanın moralini bozuyorlarMerhaba arkadaşlar bugün detaylı ultrasona girdim bebeğimin beyninde iki tane biri 3mm diğeri 7 mm olan kist gördüler. Kalbinde de parlaklık var diğer herşeyi normal dediler. Fetal DNA sentezi yaptırmıştım bi sorun çıkmamıştı. Doktor istersen amniyonsentez yaptırabilirsin belli riskleri var tabi dedi. İstemedim kendi doktorumla kontrollere devam edicez 19 hafta 6 günlük hamileyim. Böyle durumlar yaşayanlar var mi DNA testine güvenilir mi sizce. Burda okuduklarımda DNA testi yaptırıcaz diyenler olmuş ben yaptırdığım için kararsızım ve korkuyorum tabii
merhaba hiç kafana takma canım aynı şeyi bebeğim içinde demişlerdi çok şükür dedikleri gibi birşey olmadı ilerleyen haftalarda kaybolur eğer gittiğin özel hastaneyse para almak için insanın moralini bozuyorlar
Merhaba öncelikle gecmis olsun,insallah hersey yolundadr,durumnz ne oldu acabaMerhaba arkadaşlar bugün detaylı ultrasona girdim bebeğimin beyninde iki tane biri 3mm diğeri 7 mm olan kist gördüler. Kalbinde de parlaklık var diğer herşeyi normal dediler. Fetal DNA sentezi yaptırmıştım bi sorun çıkmamıştı. Doktor istersen amniyonsentez yaptırabilirsin belli riskleri var tabi dedi. İstemedim kendi doktorumla kontrollere devam edicez 19 hafta 6 günlük hamileyim. Böyle durumlar yaşayanlar var mi DNA testine güvenilir mi sizce. Burda okuduklarımda DNA testi yaptırıcaz diyenler olmuş ben yaptırdığım için kararsızım ve korkuyorum tabii
Merhaba öncelikle gecmis olsun,insallah hersey yolundadr,durumnz ne oldu acaba
Masallah masallah diyelim,ablamada aynisini söylemisler epey bir canımz sıkıldı,test verdi 12 günde cikacakmis beklemesinbiraz zor olacakÇok teşekkür ederim.Rabbime şükürler olsun 3 hafta sonraki kontrolümde geçmişti. Doktorum çoğu gebelikte oluyor ama o dönem ultrason kontrolüne denk gelmiyor geçiyor dedi. Geçti de şükürler olsun
Cok saolun Allah razi olsun,sizde dua edin ne olur giyabina,ismi emelİçi rahat olsun bol bol dua etsin. İnş ablanızın bebeğinde de bir şey çıkmayacak. Bende çok korkmuştum ama etrafımdan da duyduğum hep geçtiği yönündeydi. Test insanı rahatlatıyor
Bana da dörtlü testimde Trisomy21 riski biraz yüksek gorundugu için Nipt veya amniyosentez yaptirabilecegimi soylediler. Ama amniyosentezi doktorum onermedigini çünkü bebek saglikliysa bile düşükle sonuclandirabilecegini söyledi. İlla yaptiracaksam nipt testi yaptirmami onerdi.Bende iki belirti olunca endişeleniyorum kendi doktorumla yarın iletişime geçicem kendisi ameliyattaymış. Yakın bi akrabamız çocuk doktoru o da amniyosentez de düşük riski var oluşabiliyor dediği için tedirginim o konuda. Allah herkesin bebeğine sağlık versin ihtimaller bile insanı çok yıpratıyor
Biizim cikti temiz sükür,ve iki sey vardi kalpte parlaklik ve beyinde kist,korkmayin olagann seylerMerhaba burdan sonucu çıkan oldumu acaba?