Kizlar benim basima geldi
yamukluk vardi doktor da muayine etmeden duzelir dedi her kes duzelecek dedi ama 18 aylik oldu daha da yamuldu ... Bu yamukluk kendiliyimden duzeliyor genelde, ama bazen kafa kemikleri arasindaki suturalar dogumdan kapali oluyor ve ne yapsaniz da duzelmiyor... En kotusu de bu hastalik bebegin gelisimine hasar veriyor, cok shukur Allah acidi bana ve bebegime ona bi hasar vermedi ama benim oglumda da yarimkapaliymish
teshis icin kafa kemiyinin filmi yeterli tedavisi de sadece cerrahi eger kapanma fazlaysa ... Az kapanmalarda hasar olmuyor sadece goruntu bozuklugu oluyor ve kaskayla yuvarlaklastiriliyor kafa ... Ama bunu hiss ettiniz mi zaman kayb etmeden tesbit etmek lazim cunku sonra geri donulmeyen sorunlar oluyor malesef... 3-4-5 ayinda aneliyat olunuyor bu cocuklar , kaskalar ise 2 yasina kadar yardim ediyor zaten ondan sonra kaskla da duzelmiyor yamukluk... Shu an oglum 1 ay oldu kask takiyor ve 100 de 50 iyilesme var... Bizde sutura tam kapanmadigi icin ameliyat gerekmedi hem gerekseydi bile artik cok gech olacakti ameliyat 6 aya kadar yapiliyor ....