Bebeğimi sütten kesmek istemiyorum. Ama buna mecburum sanki

Ceylanmasal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
26
13
31
Merhaba. Çok mutsuzum. 6 buçuk aylık bebeğim var. Sütten kesmek istemiyorum. Ama alersini tespit edemiyoruz bu yüzden alerjik mamalar verip kesmeye mecbur hissediyorum kendimi. Kesin olarak neye alarjisi olduğunu bilsem diyet yapmarım. Yeterki bebeğim doyasıya anne sütü içsin. Doğduğundan beri yanakları hep kızarık tı. 3. Ayında yumurta alarjisi olduğunu öğrendik. Diyete başladım. Ancak geçmedi. Her kontrol sonucunda yeni yeni besinlere daha alarjisi olduğu anlaşıldı. Bu kez diyetime onları da ekledim. Ama yine geçmedi. 5.ayda tatlandırmak gibi ufak ufak bebeğime ek besin vermeye çalıştım. Bi damla kadar yoğurt denedim. Ağzı ve çevresi kıpkırmızı olmaya başladı. Süt ürüne alarjisi yoktu testte göre. Ama belli ki varmış. Bu sefer testlere de güvenim hiç kalmadı. Bunu domatesde de fark ettim. Birebir domates testi yaptık alerjisi olmadığı çıktı ama ben tüketirken hep yüzü kızardı. Tüketmeyi kesince azalmaya başladı. Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. Doktorumuz. Her şeyi yemeyi kes diyor. Sebze ve meyve. Bunu da denedim ama içinde emin olamadığımız besinlere de alerjisi olduğundan yine geçmedi. Kızlar siz olsanız ne yapardınız. Sütten kesmek istemiyorum ama neye alerjisi olduğunu bulamazsam devamlı tekrarlar ya hiç geçmezse ilerde sütten kesmek daha da zorlaşır ve alerjisi de geçmez diye korkuyorum. Kesersem de doktorumuzun reçete ile yazmış olduğu alerjik mamalar ile alerjisinden daha kısa sürede kurtulağını düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım.

Acaba anne sutune alerjisi olmasin bu cocugun bu kadar seye alerjisi olmasi mumkunmu yani ileride ne yiyecek bunlar temel gidalar hepsi

Ben testlere güvenmedim.
Zaten 1 yaşına kadar yapılan testler sınırlı iken, nasıl testte çıkmayana tepkime göstermiş olabilir?
Doktor ve klinik değiştirip testi yenileyin.
Gluten, süt, yumurta, domates, baharat gibi şeyler en yaygınlarıdır.

Besin tattırmak çok yanlış, onu da kesin.
Çünkü ek gıdada 3 gün kuralı vardır, tepkime gösterdiği şeyleri 3 gün yalnızca o besinle denemelisiniz.
Böyle yaparak bebeğin neye tepki verdiğini anlamanız mümkün değil.

Acaba anne sutune alerjisi olmasin bu cocugun bu kadar seye alerjisi olmasi mumkunmu yani ileride ne yiyecek bunlar temel gidalar hepsi
Anne sütüne alerji diye bişey duymadım hiç. Öyle birşey olabilir mi ki. İşin tuhafı bazen yediğim besinler ona etkilemiyor. Bazen de etkiliyor. Bi türlü geçmiyor.

Bu da malesef doktorun tavsiyesiydi. Yani yüzüne felan sürerek denemek. 3 gün kuralına uyup denediğimde çok oldu. Mesela hiç domatesi kesmeden yediğim halde 1 haftaya kadar hiç kızarıklığı neredeyse yok derece azalmıştı. Sebebini bilmediğimiz farklı bişey ile kızardıktan sonra tekrar gittik kontrole diyeti yeniledik. Domatese ara verince kızarıklığı azaldı. Üstelik domatesi birebir deri testi ile yapılmıştı yoktu yani. Doktorun dediğine göre testler zaten ihtimal. Doğru sonuç vermeyebilirmiş

Çocuklarımın hiçbir şeye alerjisi yok, asitliler ve ıslak mendiller hariç.
Domates, kivi, narenciye vb ürünlerde popoları yara oluyordu.
Sonra dikkat ettikçe ıslak mendil ile sildiğimde yüzünde benekler oluştu.
Yani sadece gıda olarak düşünmeyin, şampuan, kumaş(yün) vs de olabilir.

Ayrıca yüze bir şey sürme, tattırmayı falan öneren bir doktoru asla dinlemezdim, ben tecrübesinden şüphe ederdim.

Ben zaten henüz tm anlamıyla ek gıdaya geçemedim. Yüzünün tamamen iyileşmesini bekliyorum ki vereceğim gıdanın tepki gösterip göstermediğini anlayabileyim. Ama malesef o kadar yanıltıcı oluyor ki. Bende ne yiyip ne yemeyecem diye herşeye korkuyla yaklaşıyorum. Ya buna alerjisi varsa. Ya bununla daha kötüleşirse diye.

Haklısınız ama tek doktor var Urfa de alerji uzmanı olarak. İnşallah başka Bi şehire gitme fırsatı yakalarsam ilk işim bu olacak zaten. Islak mendil. Malesef ne kullanırsanız kullanın sıkıntı çıkarabiliyor. Ben sadece su ve pamuk kullandım. Yüzüne de poposuna da. Şampuan olarak da değişim sağladım. Bioderma kullanıyorum. Çamaşırlarını sabun tozu ile yıkarım ve günde 2 3 kez değiştiririm en ufak Bi salyası ıslaklığı vs. Yüzüne değerse çoğalır vs. Aldığım paketlerin içeriğine bile güvenmeyip saatlerce netten araştırdığım olur.

Araştırma hastanesinde testlerinizi yaptırın. Yoğurt ve domates bebisinizin yüzünde az da olsa kabarıklık varsa bunu arttırır. Yüzüne bulaştırmadan vermelisiniz. Egzamalararı yakar 2 besinde. Bu alerjisi olduğunu göstermez. Benim kızımda da yumurta alerjisi var. Cok zor bisey cok iyi anliyorum sizi. Insallah daha cok ilerlemez. Bazi bebeklerde cok uzun surmuyormus. Bolca dua

Sizede çok geçmiş olsun. İnşallah en yakın zamanda geçer. Bizde şuan için yumurta patates ve fındık alerjisi testte çıktı. Bunların zaten yakınından bile geçmiyorum. Ama 4 aydır hala aynı. Bilsem neye alerjisi olduğunu sıkıca diyet yapar sütümle de devam ederim. Alerjik mamalar gerçekten çook kötü. Domatesi de patates gibi test yaptı araştırma hastanesine gidiyorum bu arada. Ama domatese çıkmadı. Süt alerjisi de zaten besin testi grubunda vardı ama ona alerjisi çıkmadı. Yüzündeki deneme işlemini 2 doktordan duydum. Ve uyguladım. Gerçekten de patatesi hafifçe ağzının kenarlarına sürdüm kızardı, yoğurt ta aynı şekilde kızardı ama domates kızarmadı. Ya da Patlican pirinç mama vs. Direkt yedirmektense hafifçe ağız kenarına değdiriyorum. O da büyük Bi tepki verir diye korkuyorum. Sorun şu ki çok yanıltıcı bir durum gerçekten. Testlerdede belli olmayacaksa ben neye göre diyet yapacağımı anlamadım. Bazen durup duruken kızardığını bile oluyor. Bunu bariz kızarma aşamasını izleyebiliyorsunuz yani. 1 saat önce yokken 1 saat sonra kıpkırmızı olmuş ama henüz süt felan hiç bişey yememiş.

Benim bebeğimde de yumurta yemediğinde oluyor. Giydiklerine kullandığınız sampuanlara vs dikkat etmeniz gerekiyor. Sürekli cildi nemli tutulmalı. Mustelanın ürünlerini kullanıyorum. Halı ve yünlü şeyler dikkat etmelisiniz. Tozlu yerlerde bebeginizi tutmayın.

Teşekkür ederim buna da dikkat ediyorum elimden geldiğince

Anne sütüne alerji diye bişey duymadım hiç. Öyle birşey olabilir mi ki. İşin tuhafı bazen yediğim besinler ona etkilemiyor. Bazen de etkiliyor. Bi türlü geçmiyor.
Benim kuzenimin vardi anne sutu verince cocuk gazdan yatamiyordu mama verince sakinliyodu mama deniyomusunuz

Tam tersi anne sütü şifa ona, yoğurda süte alerjisi var diyorsunuz bu çocuk kalsiyumu nerden alacak, yumurta süt ürünleri temel gıdalardır bir de anne sütünu de bırakırsa hepten güçsüz kalacak ne olursa olsun emzirmeye devam edin, sizin için çok zor olacak diyete devam edeceksiniz ama annelik ne zaman kolay ki, hatta bazılarımız için daha zor. Alerji testleri 2 yaşına kadar doğru sonuc vermeyebilir. Bir besine alerjisi çıktıysa kesin alerjisi vardır ama cikmadiysa kesin alerjsi yoktur denmez hatta, deneye deneye bulacaksınız zaten ek gıda dönemi anne sütü ve ek gıda doneminde 3 gün kuralı yine bulabilirsiniz alerjisini ve büyük ihtimalle zamanla bitecek bu alerjiler ve büyük sifa anne sütü, en iyi mamadan bile bin kat faydalı bebeginize ondan mahrum bırakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…