Bebeğimi sütten kesmek istemiyorum. Ama buna mecburum sanki

Çok haklısınız. Biz süt içme konusunda da sıkıntılıyız zorla süt veriyorum. 7 aylık bebeğim süt içsin diye kundak yapıp gözlerini kapatıp öyle verebiliyorum ancak. Sorunum sadece diyet olsa zorda olsa seve seve katlanırım. Yeterki sütten mahrum bırakmayayım bebeğimi. Ama neye alarjisi in olduğunu anlamak inanın çok zor. Her zaman tükettiğin şeylerden bazen kızarma yapıyor bazen yapmıyor. Diyetime yine de ekliyorum. Bebeğimi ek gıdaya tama olarak geçiremedim. Yüzü hala kızarık diye. Versen neye tepki gösterdiğini çözemem. 4 ay oluyor alerjisini öğrendiğimizden bu yana daha yüzündeki kızarıklığını bile tamamen düzeltemedim. Kessem daha çabuk alerjisinin geçeceğine inandığım için. Daha oyun çağına gelmeden yaşıtlarının da yiyeceği şeyleri yiyebilmesi için arada kalıyorum. Tek sıkıntım o. Diyet yapmama rağmen, yapmıyormuşum gibi ilerleme katedememek çok sinirimi bozuyor.

Çok haklısın seni cok iyi anlıyorum zaten alerji meme reddi yapıyor, benim iki bebegim var ikisi de alerjik biri atopik dermatitliydi, dediğiniz yollardan gectim alerji testi, diyet vs. Diğeri meme reddi, kanlı mukuslu kaka vs. Ne olursa olsun emzirmeye devam ettim kızımı plates topunda zıplayarak emziriyordum daha 1 ay öncesine kadar, geçecek hepsi sadece sabır diliyorum ve yine diyorum ona en iyi ilaç anne sütü..

Bir de şunu eklemek isterim 1 yaşına kadar zaten tadım oluyor 2-3 yaşına kadar bebekler alerji vs olmasa bile zaten normal yemiyorlar, huylari devamli degisiyor bi yedigini bir yemiyor filan, yaşıtlarının yediğini yiyemiyor diye üzülmeyin zaten 1 yaşına kadar esas besin anne sütü

Teşekkür ederim düşünceleriniz için. Plates topu mu. Süt içmeyince her değişik yolu deniyoruz değil mi. Sütten kesmedim, kesmek gibi de bir niyetim yok artık. Hala da ufak ufak kızarıklık ları oluyor nedenini anlamadığım ama sütten kesmek bu ufak kızarıklıklarının yanında daha kötü bişeymiş gibi geliyor. Malesef ek gıda veya süt içme konusunda çok sıkıntılılar. Yemiyor içmiyor. Her yolu deniyorum ama genelde başarısız oluyorum. En kısa zamanda geçmesini diliyorum. Şimdi anlamıyor başka tatları çocukları vs. İlerde 2 3 yaşlarından korkuyorum. O zaman anlayacak canı isteyecek özenecek. İşte o zaman daha çok üzülecem. Rabbim tüm miniklere şifa versin ve annelere sabır.

İnancınızı bilmiyorum ama ben şuna inanıyorum. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez, bağırsakları yeni yeni geliyor, alerjik reaksiyonları zamanla hafifleyecek 2-3 yaşına kadar çoğu besini belki de hepsini rahatlıkla yiyebilcecektir. Geçici bir alerji durumu da söz konusu olabilir..

Çok haklısınız.. inşallah geçer alerjik bebek kalmaz. çoğu besin alarjileri o yaşlar da geçiyormuş denilene göre ama elbette kalıcı olanlarda var. Rabbim bebişlerimizi daha kötü sıkıntılardan, hastalıklar dan korusun. Ben buna sarılıyorum ve bir nebzede olsa rahatlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…