• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi sesli ortamda uyumaya nasıl alıştırabilirim

akdenizli15

hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
115
0
46
Denizli
slm arkadaşlar inş bütün anneler ve bebişler iyidir.benim 11 aylık bir oğluşum var küçükken çok eziyetli olduğu için maalesef sessiz ortamda uyumaya alıştı en ufak bir seste uyanıyor.bu sorunumuzu nasıl çözebiliriz?tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:emir_bebek:

Evet yaaa...

Bu dogrumudur anneler? Bebegi sessiz yerde yatirmayin felan diyorlar. Zaten iki ki$iyiz evde e$im çali$iyor ben evde yalniz kaliyorum konu$cak kimse de yok :)
Arkada$lardan TV açik yerde uyutun bebi$inizi felan dediler. Dogrumudur?

Ba$ligi açan arkada$in bebegi büyümü$ ama ne kadar dogrudur bilmiyorum bende merak ediyorum bunu.

Evet yaaa...

Bu dogrumudur anneler? Bebegi sessiz yerde yatirmayin felan diyorlar. Zaten iki ki$iyiz evde e$im çali$iyor ben evde yalniz kaliyorum konu$cak kimse de yok :)
Arkada$lardan TV açik yerde uyutun bebi$inizi felan dediler. Dogrumudur?

Ba$ligi açan arkada$in bebegi büyümü$ ama ne kadar dogrudur bilmiyorum bende merak ediyorum bunu.

evet bana da doktor öyle dedi
bende hep tv açtım
şu anda tv sesine kesinlikle uyanmıyor ama onun dışında her sese anında uyanıyor( kapı zili,tlf sesi insan sesi ,karşı komşunun temizlik sesi, kapılarının kilit sesi vs vs vs )

Hmm...
Ozaman eve kalabalik gürültü patirti mi getirmek gerekiyor yav?! Birkaç insan mi davet etmeliyim yatiliya felan hehe :-) Hakatten tv açikken bebi$i uyutmaya ba$ladim arada kipirdaniyo ama süt içtiginden yorgun dü$üp zaten uyuyor. Bende o firsatta koltuga uzaniyorum kendim tv nin sesinden rahatsiz oluyorum. Ha o kadar açik mi? Hayir degil...
Gün içinde sesini daha bi çok açiyorum geceye dogru tv nin sesi biraz klslLlyo gibi yeni farkina vardim öyle yapiyormu$um.

Vallahi anneler kolay gelsin hepimize.

Hmm...
Ozaman eve kalabalik gürültü patirti mi getirmek gerekiyor yav?! Birkaç insan mi davet etmeliyim yatiliya felan hehe :-) Hakatten tv açikken bebi$i uyutmaya ba$ladim arada kipirdaniyo ama süt içtiginden yorgun dü$üp zaten uyuyor. Bende o firsatta koltuga uzaniyorum kendim tv nin sesinden rahatsiz oluyorum. Ha o kadar açik mi? Hayir degil...
Gün içinde sesini daha bi çok açiyorum geceye dogru tv nin sesi biraz klslLlyo gibi yeni farkina vardim öyle yapiyormu$um.

Vallahi anneler kolay gelsin hepimize.

öncelıkle kendı nacızane fıkrımı söylım bu durumu arastırdım baya baya kafa yordum ve bır kanıya vardım uzmanlar 4 aydan ıtıbaren 3 yasına kadar bebek bılınc altı yapar dıyolar ve bu konu gercekten cok tartısılıyo bıl hassa eskıler der ya hanı (ah kızım azcık tv falan sesını acsaydın ya sese alıssaydı ) genelde asırı seste yada sureklı seste uyuyan cocukların bır coğu dıyorum kımse ustune alınmasın cocuk yaslarında gunduz uykularında sessız ortamda uyuyamadıklar sureklı gurultuye alıstıklar gece uykularında da gucluk cekıldığı söylenıyo sımdı 6 aylık kızım var ben doktorda söylese uzmanda söylese kendı beyın süzgecımden gecırmeden evet demem ama bır bakıma mantıklı gelıyo kızımı doğdu doğalı sessız uyutuyorum hoş sadece memede uyuyo ama tv cok az sesı oluyo maksat uyku vaktı geldığınde sesın olmicanı sessiz uykuya dalıncağını bılsın gecenın bır yarısı kendını dınler ses ıster uyuyamaz dıye yazıyodu arkadasımın kıtabında tabı herkezın kendı fıkrı uzun oldu ksrbyn...:emir_bebek:

ben hep sessiz ortamda uyuttum..ama mecburdum..2 kişiyiz apaprtmanımız gürültülü değil hiç..mecburen çocuk gürültüsüz uyumaya alıştı..memelkete gittiğimde akrabalara sinir olurdum neden sese alıştırmadın dedikleri için..napıyım canım elime tencere kepçe alıp tan tan vurararkmı uyutayım çocuğu..eğer derin dalmışsa uyanmaz hiç..ama mırın kırın uyuyorsa hemen açar gözleri.

benım kızımd a tv sesıne konusmalara uyanmıyor.dogdugu zamandan ıtıbaren sese alıstı sanırım.yatak odamısda da tv vardı,muzık ya da fılm acardım,hala da oyle.kızım sadece anı sesten korkuyor.mesela bırı oksurunce,bısı yere dusunce fıulan. e o kadarından bız de uyanıyoruz normal dıyorum

ben alıştırmayla ilgisi olduğunu sanmıyorum sadece derin uykuyla ilgisi var,
bizim hep oturduğumuz kalktığımız yerde uyudu, tv sesi konuşmalarımız falan bi gürültü mutlaka oluyodu,
şimdi bazen çıt sesine, tv de ani yüksek bi sese, ayak sesine dahi uyanıyo, bazen de yanında öksürsen duymuyo:37:

Son düzenleyen: Moderatör:
MERHABA
Benim oğlum da 3 aylık.Doğdugundan beri yanında tv sürekli gece gündüz çalıştı.yanında sesimizi alçaltmadan sohbetlerimize devam ettik.Şimdide o uyurken sessiz konuşmuyoruz.tv hala açık.ama öksürük hapşırma kapı zili telefon zili poşet hışırtısı bunlara tepki gösteriyor uyanıyor.
Gece sessiz uyumaya alıştı.Bir iki radyo açayım ona alışsın istedim ama radyoda uyuyamadı.Gece sessizliğe gündüz sese alıştı.
Ama arkadaşların dediği gibi derin uyursa hiçbirinde sorun yok.Uykusu hafifse uyanmaya hazırsa ne yapsan yap uyanıyor.

Aynen,

benimde bebegim gündüzleri oturma odasinda yataginda ve tv açik ama biz konu$urken biraz sessiz konu$uyoruz gibi tv nin sesi de klslk ben bunu gün gün artirayim yava$ yava$ ali$sin.

Yatak odasinda ise gece lambasi yaniyor bazen onu kapatiyorum. Ve ses hiç yok... geceleri sessizligi seviyor gibi sanki.

not: bir de bebegin gece ve gündüzü ayirabilmesi lazim diye biliyorum belki bu ses olayiyla bunu halletmi$ oluyoruz farkinda olmadan.

Son düzenleme:
Evet
gece gündüz ayrımını yapması için gece konuşmamak hatta altını bile değiştirmemek gerekiyormuş.Başta bu zordu.o hiç uyumuyor bende sürekli tv seyrediyordum ve sürekli altını değiştiryordum.ama kendine gelmeye başladıgı andan itibaren gece tv yi kapattım(benimde uyumaya başlamamla oldu tabii)uyandıgındada ışıkları açmadan konuşmadan karnını doyurdum.
Sanırım gece gündüz ayrımını artık yapıyor.Nazar deymez umarım şimdi akşam 11buçuk olunca uyuyor.karanlık olması uyumasını kolaylaştırıyor.

oğlum sessiz ortamda uykuya geçemiyor kesinlikle,,
zannedersem bilmeden alıştırdım. uyutmaya çalışırken ^ses tonumu bayağı yükseltip;
Oyyy bebeğimin uykusumu gelmişşş, çokmu yorulmuş, kim demişşş..
gibi aklıma ne gelirse melodik şekilde söyledim.sesli müzik dinlettim.
katılayarak ağlasada müzikte susuyor. karnımdaykende çok dinletmiştim.
ya onunla etkisi var yada her çocuk değişik işte bazen ne yaparsan yap alıştıramıyorsun.
ama bence o melodik seslenmeleri uyutacağın zaman tekrarla.
benimki okadar seviyo ki benle oda mırıldanıyor.

Aynen,

benimde bebegim gündüzleri oturma odasinda yataginda ve tv açik ama biz konu$urken biraz sessiz konu$uyoruz gibi tv nin sesi de klslk ben bunu gün gün artirayim yava$ yava$ ali$sin.

Yatak odasinda ise gece lambasi yaniyor bazen onu kapatiyorum. Ve ses hiç yok... geceleri sessizligi seviyor gibi sanki.

not: bir de bebegin gece ve gündüzü ayirabilmesi lazim diye biliyorum belki bu ses olayiyla bunu halletmi$ oluyoruz farkinda olmadan.
biz evde elti, görümce, kaynana cümbür cemaat bir arada yaşıyoruz.gündüz büyük bir konuşma ve tv gürültüsü içinde yatıyor kızım.bazen iki saat, bazen 5dk. kesinlikle uykusunun derinliğine bağlı.işin kötüsü sallayarak uyumaya alıştığı işin beşiğinin başında biri sürekli nöbet tutuyo.sallamamıza rağmen bazen 5 dk sonra açıyo gözünü.ama gece odamıza çekilince gece lambasında sallıyorum ses de olmadığı için derin yatıyo neyse ki.sanırım böylece farkında olmadan gece-gündüz ayrımını öğrenmiş oldu.tavsiyem gündüz gürültülü, gece sessiz ortamda yatırmanız.

Back