Merhaba oncelikle... kahvaltida cok acik cayin icerisine 1 tatli kasigi labne peynir, bir cag kasigi pekmez, 1 cay kasigi zeytin ezmesi, 1 cay kasigi ceviz kendi ezdigim, 1 dilim peynir, 1 yumurta sarisi haslanmis, biraz ekmek ve biraz tereyagi koyup blenderdan geciriyorum. Bu bizim sabah kahvaltimiz. Hergun bunu mutlaka yediriyorum. Anne sutu almadigi icin sadece mamanin bu konuda yetersiz oldugunu dusunuyorum. Hergun mutlaka taze corba yapiyorum. Brokoli corbasini mesela cok seviyor.
3 gunde bir mutlaka ya kiyma ya et ya da tavuk ekliyorum corbasina cunku protein ihtiyacini karsilamak gerekiyor neticede anne sutu eksikligi var. Mesela bugun iki tavuk butu1 dogranmis havuc biraz karnabahari zeytin yaginda kavurup bir tatli kasigi salca ve suyunu ekleyip kisik ateste uzun sure kaynattim, pistikten sonra tavuk etlerini corbaya didip blenderdan gecirdim bayilarak yedi. Sutlaci da yari su yari sut ve pirincle pisiriyorum iyice ezilene kadar, en sonunda cok az seker ilave edip 3 gun yetecek sekilde saklama kaplarina koyuyorum.
Yiyecegi zaman yarim elmayi soyup dilimleyerek sutlaca katiyorum biraz da tatlandirici olarak tarcin ekleyip blenderda kasik mamasi kivamina getiriyorum. Bunu gunun en sonunda veriyorum istahini keser korkusuyla, kizim bunu bayilarak yiyor. Bence sizin bebisiniz anne sutu almiyorsa biraz eksik besleniyor gibi. Bence ceviz hergun beyin gelisimi icin, yumurta sarisi protein icin, pekmez kan yapmasi icin, yogurt mutlaka hergun kalsiyum kemik gelisimi icin ve en onemlisi et ya da tavuk protein icin verilmeli diye dusunuyorum. Cunku bebekler sonucta buyumeleri gelismeleri icin minarelleri vitaminleri proteinleri almak zorundalar. Bu arada bazen cok gec uyursa gec saatte biraz muz biraz elma armut meyve olarak ne varsa biraz sutle blenderda ezip yediriyorum. Yani anlayacaginiz sabah aksam bebegime neyin nasil faydasi olur diye dusunup kafamda gunun menusunu hazirliyorum :)
Merhaba canim,
Allah bagislasin yavrunu sana.
Kahvalti: Cayin icine, labne, pekmez, zeytin, ceviz peynir yumurta ekmek tereyagi bunuda blenderdan geciriyorsunuz.
tadi nasil bu karisimin?
kizim 7 aylikken pure isine bir son vermistik biz, cignemeyi ogrensin diye. kucuk Parcalar halinde veriyordum kahvaltisini. (bence pekmeze de cok gerek yok, cok sekerli)
* (hic meyve ve sebze yok bu kahvaltida) yetersiz buldum o konuda.
Hem labne ve peynire gerek varmi, ikisinden birini kullansaniz, sonucta ikiside kalsiyum?
öglen: yogurt yedirmen cok iyi.
Aksam: taze corbanizin icine, 1 tatli kagisi yag eklemenizi tavsiye ederim (bebek beyin gelisimi icin faydali ve gerekli)
zeytinyagi olabilir (soguk SIKILMIS olsun, daha cok vitamin ve mineral icerir)
ketentohumu yagi (omega acisindan cok zengin)
ceviz yagi (cevizin faydalari zaten malum... )
hergun degisik bir yag kullanabilirsiniz 1 tatli kagisi.
Canim bence 3 gunde et urunu cok az. Hergun yapman bence daha iyi olur, corba seklinde degilde.
etli sulu yemek yaptiginda bebegine yedirmiyormusun?
bence sutlaca HIC GEREK YOK, o yastaki bebege sekerli sutlac yedirmek hic iyi degil canim. Sabahta pekmez yedi zaten... Cocuga o yasta seker iceren hic bir sey vermeni tavsiye etmiyorum ben, sonra cocuklar seker bagimlisi oluyor ilerde...
meyve nin icinde fruktoz var o yeterli olur. Meyve yedirmen daha mantikli, sutlac yerine.