• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylik bebek uykusu. Sizin duzeniniz nasil?

Evet nadirsiniz :) Benim tüm ailem çok uykucudur mesela, annemin hayatta 10 dan erken kalktığını bilmem, teyzelerim öğlene kadar uyur. Tabi bir de romatizma, guatr gibi hastalıklar da çok uyku yapıyor, benim romatizmam var mesela kışın erken kalkmak ölüm gibi. Bedenimi kaldıramıyorum sanki saatlerce taş taşımışım gibi bir his, kaskatı kaslar..

ben de cok uyuyunca pelte gibi oluyorum. Kaslarim gevsemis gibi, kontrol edemiyorum gibi. Kendimi toplayip bir sey yapamam sonra.
Tabii hastalik uyku yapiyorsa ne denebilir, tek derdimiz bu olsun :)

İlk yıl 7de, ikinci yıl 8de yattı hep. Şu ara yaz moduna aldık, 8 buçuk gibi yatıyor. Kalkışı da standart; 6 buçuk. Gündüzde 1-3 saat arası uyur. Toplam 10-12 saat falan işte. Daha az uyuduğuda oldu. O zamanda sağlığında sorun yoktu şimdide. Kurduğunuz düzende kalıcı ve zarar verici bi değişim olmadıkça sorun değil bence.

Benim kızım da hep kitaplarda yazanın çok altında uyuyan bir bebek oldu. İki aylıkken gündüz iki uykuya on aylıkken gündüz tek uykuya düştü. Şu an 14 aylık ve sabah altıda kalkıyor, 11.30 civarı yatıp bir veya şanslıysam bir buçuk saat kadar uyuyor akşam da yedi buçuk-sekiz arası yatıyor. Gece 1-2 defa uyanır, emer geri yatar. Gelişimi gayet iyi. Bence sizin bebeğinizde de hiç sorun yok, az uyku yetiyor sadece:-)

Selam kizlar,

Bebegim 18 aylik olacak haftaya ins:nazar:. Akranlarina ve bircok saglik kitabina gore az uyuyor. Kisin genelde 8de uyur, sabah 7 gibi kalkardi (gece 1-2 defa uyanarak). Simdi ise hava gec kararmaya basladikca 9 bazen ta 10 da uyup yine sabah 7de kalkiyor. Gun icerisinde 1 saat 15 dk ortalama ogle uykusuna daliyor.

Kalktigi zaman hep gulucukler saciyor. Sanki uykusunu almis gibi. Kilo, yeme icme oyun vb olaylarda skintimiz yok cok sukur. Ama bircok arkadasimin bebekleri bu yaslarda yaklasik gunde 14-15 saat uyuyormus.

Sizin uyku duzeniniz nasil cok merak ettim. Acaba gelisimini olumsuzmu etkiliyormu bu durum :KK43: Doktoru hep "it's ok" diyor :işsiz:

Rakamlara çok takılmayın derim. Tabi 6 saatten az uyuyorsa o başka.
Benim iki kızım var büyük 23 küçük 7 aylık. 23 aylık kızım daha çok uyuyor ufaklık toplasan gece+gündüz 12 saat etmiyordur yani. Sağlığı yerinde gayet neşeli çocuk.

Selam kizlar,

Bebegim 18 aylik olacak haftaya ins:nazar:. Akranlarina ve bircok saglik kitabina gore az uyuyor. Kisin genelde 8de uyur, sabah 7 gibi kalkardi (gece 1-2 defa uyanarak). Simdi ise hava gec kararmaya basladikca 9 bazen ta 10 da uyup yine sabah 7de kalkiyor. Gun icerisinde 1 saat 15 dk ortalama ogle uykusuna daliyor.

Kalktigi zaman hep gulucukler saciyor. Sanki uykusunu almis gibi. Kilo, yeme icme oyun vb olaylarda skintimiz yok cok sukur. Ama bircok arkadasimin bebekleri bu yaslarda yaklasik gunde 14-15 saat uyuyormus.

Sizin uyku duzeniniz nasil cok merak ettim. Acaba gelisimini olumsuzmu etkiliyormu bu durum :KK43: Doktoru hep "it's ok" diyor :işsiz:
Her yetişkin gibi her bebek de farklı oluyor. Bebeğinizde bir sıkıntı görmüyorsanız, mutlu ve sağlıklıysa doktorunuz da sorun görmüyorsa kafanıza takmayın bence. Bebeğin uykuya ihtiyacı olsa ama dış etkenler yüzünden uyuyamasa doğru düzgün haftalarca o zaman gelişimi etkilenebilir.

Selam kizlar,

Her bebek farklı bence sıkıntı yapma benimde oglum 17aylık gece 2.3kez kalkar 8.9saat uyur oglende 1bucuk saat uyur bence skıntı yok

Selam kizlar,

Yeterli

Selam kizlar,

Hiperaktif çocuklar çok az uyurlar.

21 aylık danam gece uykusunu 10-11 saat
Gündüz uykusunu da 2-3 saat uyuyor..

Uykusu düzenli olduğu ve sağlığı yerinde olduğu müddetçe saatler bebekten bebeğe değişir elbet.

Hiç değilse uyuyorlar. Buna da şükretmek lazım :)

Benim kızım 7 aylik aksam 8 gibi uyuyor.gece 3_4 kez mamaya uyaniyor.sabah 6 da kalkiyor bazen zorlarsam 6.30

Bi ara 21.30 da uyuttuk yine 6 da kalkti..
Gunduzde 3 defa yarim saat veya 1 saat uyuyor
Onun sayesinde gunü değerlendirmeyi ögrendim.
Ilerleyen sürec nasil olur bilmem.bizde o uyuyunca aksam 9_10 gibi uyuyoruz alıstk onun düzenine.
Uykusu gayet iyi bence..sagligida yerindeymis daha ne olsun

Back