• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimi emzirirken zorlaniyorum

moddom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
22
1
3
Ankara
1bucuk aylik bir kizim var.Sezer yan olduğum için durum gelmedi ve mama verdik.bir ay boyunca hem emzirdim durum olduğu kadar hemde mama verdim hakim bir ay bitince bir kaç gün arka arkaya memyi hic istemedi.bu durum biber ona alistgini gösterdi tabii.hemşirenin harfi oyla tekrar memeye döndürmek için 2 hafta hic biberon almadim.medela marka klasik biber onla verdim ama çok agladi.malum artik di sari cikmaya başlar im ve ben olmadgmda bebeğe bakanlar biber onla vermek zorunda kaldi.son durum beni etmiyor ama en fazla 5-6 dk sonra ya uyuma kalio yada kendi cekio.bende doyurmak için uykudayken biber onla mama veriyorum yada sagdigim sütü veriyorum.ama bu boyle gitmez tekrar biber ona alisacak gibi.benim sormak istediğim şey 2 ay bitiminde yada 3 aylikken daha güzel emer mi uyumadan?çünkü biraz gözü acil emsedoyar gibi geliyor.sagdigimda 60ml geliyor.bazen 90 bazen 30 da geldiği oluyor.eğer tamamen memeyi birakirsa sagarak ne kadar sure sut verebilirim?2-3 aylik bebek kaç dakikada doyardoğar?birde uyku durumu var .uyku düzeni yok şuan ne zaman tam doyarsa ozmn uyuyor.bende emzirirken sirf biraz daha hemşin diye arada az az uyum aşina izin veriyorum çünkü emerken uyandiramiyorum.ağlamaya basliyo bu sefer de memeyi istemiyor.banayardimci olacak birivarmi?lutfeeeennnnnn

Canim bende sezeryanla dogum yaptim sutum az oldugu icin doymuyordu doymadigi icin uyumuyordu ve surekli agliyordu bu nedenle bende biberon takviyesi yaptim emzirdikten sonra 30 40 cc mama yaptim iyice doydugu zaman aglamasida kesildi uykusuda normale dondu fakat neyazikki biberona alisti antibiotik kullanmam gerekti 5 gun sutumu sagip doktum azaldi ve 3.ayda memeyi tamamen reddetti suan 4.aylik sadece biberon veriyorum doymadigini dusunuyorsan memeden sonra mama takviyesi yaparsan uykusuda huysuzluguda duzene girer diye dusunuyorum acken nasil uyusun bebis ama biberona alismasi cok daha kolay olucaktir ben aventin biberonunu kullandim anne memesine en yakin olani oymus ama yinede birakti tabii her bebek farkli kimisi 1 yasina kadar hem biberon hem anne sutu veriyormus belki sizde sanslisinizdirda birakmaz memeyi.ben cok uzulmustum birakmaya basladigi zaman agladim bile fakat ac kalmasi kadarda onemli deil biberona alismasi en onemlisi bebeginizin saglikli ve mutlu olmasi gereksiz aglatmamak lasim benim nacizane fikrim umarim bol bol emmeye baslar ve hic biberona gerek kalmaz

merhaba
bende çalışan bir anne olarak biberon konusunda çok tereddütler yaşadım.Oğlum sadece anne sütü alıyor ve gelişimi gayet iyi.Nette araştırma yaparken bir yazı buldum ve beni şoka uğrattı.Uzman bir çocuk hekimi kendi annelik deneymini paylaşmış. Biberona alışmasın diye bebeğine sütünü sağarak kaşıkla içirmiş (doktor -hemşire hep kaşıkla içirmeye yönlendiriyor) daha sonra farketmişki bebeği emme refleksini unutup yeme refleksine geçmiş ve asla anne memesine dönmemiş ayrıca bazı annelerin sütleri biberona göre daha hızlı akıyormuş o yüzden biberona alışma olmuyormuş.
mama konusuna gelirsek bebeğiniz 6 aydan küçükse direnin ve sadece anne sütü verin belki biraz zorlanabilirsiniz ama doğada hiç bir canlı aç kalmaz mutlaka bebeğiniz emecektir.emdikçe sütünüz artacaktır.

benim de bebegim 9 gunluk. sezeryan oldugum icin sutum ilk3 gun gelmedi ve biberonla mama takviyesi vermek zorunda kaldim. simdi zorlaya zorlaya meme vermeye calisiyoruz. ilk tutunmasi cok problem. ilk tutustan sonra emmeye basliyor. bazen 3 dk. bazen 5, bazen 7, bazen 15 dk emiyor. simdiye dek 1 kez yarim saat emdi. ama memeye tutturmaya calisirken o kdr cebellesiyoruz ki yoruluyor ve emmeye basladiktan kisa sure sonra uyuyor. cocuk doktoru aglasa da 15 memede tut emsin emmesin farketmez sonra verceksen biberon ver dedi. onu da yapiyorum emmedigi zamanlarda ac kalmasin diye. memeden asagiya mama damlatarak o hirsla memeyi tutmasini sagladik bikac kez. once biberonu verip hirsla emmeye basladigi an biberonu cekip meme verdigim de oldu. siz de bir deneyin isterseniz. boyle boyle az da olsa memede tutmaya calisiyorum. bir de sutumu almadigi zamab mutlaka sagip biberonla veriyorum. hem mama yerine anne sutu alsin hem de ben sagdikca sutum artsin diye. allah bize kolaylik versin. umarim emer bebeklerimiz memeden. tek hayalim bu simdi.

merhaba
bende çalışan bir anne olarak biberon konusunda çok tereddütler yaşadım.Oğlum sadece anne sütü alıyor ve gelişimi gayet iyi.Nette araştırma yaparken bir yazı buldum ve beni şoka uğrattı.Uzman bir çocuk hekimi kendi annelik deneymini paylaşmış. Biberona alışmasın diye bebeğine sütünü sağarak kaşıkla içirmiş (doktor -hemşire hep kaşıkla içirmeye yönlendiriyor) daha sonra farketmişki bebeği emme refleksini unutup yeme refleksine geçmiş ve asla anne memesine dönmemiş ayrıca bazı annelerin sütleri biberona göre daha hızlı akıyormuş o yüzden biberona alışma olmuyormuş.
mama konusuna gelirsek bebeğiniz 6 aydan küçükse direnin ve sadece anne sütü verin belki biraz zorlanabilirsiniz ama doğada hiç bir canlı aç kalmaz mutlaka bebeğiniz emecektir.emdikçe sütünüz artacaktır.

Hic boyle dusunmemistim cok mantikli geldi.her doktor farkli birsey soyluyof bende anlamadim hangisi dogru.hic biberon vermesem doymuyor felaket agliyor almiyoki memeyi mecbur kaliyorum veriyorum biberonu.o okudugun yaziyi bulma sansin var mi acaba

Hic boyle dusunmemistim cok mantikli geldi.her doktor farkli birsey soyluyof bende anlamadim hangisi dogru.hic biberon vermesem doymuyor felaket agliyor almiyoki memeyi mecbur kaliyorum veriyorum biberonu.o okudugun yaziyi bulma sansin var mi acaba

okuyunca bende çok şaşırmıştım
o yazı işte
http://www.turkpediatri.org.tr/newsletter/201303/c1.htm
açmazsa türk padiatri kurumu e bülten Doktor Anne olunca
Uzm.Dr. Dildar Bahar Genç yazıp aratınca çıkıyor

Back