merhaba ozgrcdi, öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Arkadaşlar çok güzel yazmışlar ama benim de nacizane bir kaç tavsiyem olacak. Ben 2 çocuk annesiyim her ikisinde de mastit problemi yaşadım ne kadar acı çektiğini tahmin edebiliyorum yine de pes etmeyip emzirmeye çalıştığın için tebrik ederim. 2. çocuğum henüz 3.5 aylık ben de yeni o problemleri aştığım için bir kaç önerim olacak, bebeğin çok küçük hiç doyuyor doymuyor diye yorum yapma her ağladığında meme ver çünki ağlamasının ilk sebebi büyük ihtimalle açlık olacaktır. Çok kısa sürelerde sık sık emmek isteyecektir merak etme sık sık kısa aralıklarla uyanıp uyanacak, emecek bu böyle devam edecek biraz yorucu bir tempo oluyor biliyorum ama inan bir çok bebekte bu böyle. tam emziriyorsun gaz çıkıyo, altını alıyorsun az bir şey uyuyur hop bir saat oldu olmadı tekrar başa sarıyorsun. bu arada tabi anne olarak hiç dinlenemediğin için de acaba sütüm yetiyor mu, 5 dk çok az az mı beslendi gibi kaygılarının olması da çok normal. bebeğin iyi beslendiğini en iyi göstergesi bezini ıslatmasıdır, bezi balon gibi şişiyorsa iyi besleniyordur, kaka iyi bir gösterge olmamakla birlikte eğer her emme sonrası az bi kaka yapıyorsa burdan da anlayabilirsin. birde iyi doyan çocuk daha huzurlu olur, daha az ağlar, daha iyi gaz çıkarır,daha iyi uyur gibi, ancak bunlar değişken de olabiliyor çok takma çoğu gazlı oluyor zaten. birde 3 saatten fazla uyutma bence uyandır ve emzir uyandırmanın en iyi yöntemi alt açmaktır, ayağı cimdiklemek, kulaklarını oynatmak yada ensesine dokunmaktır, böyle yapınca hemen uyanıyorlar ben de bunları malesef 2. çocuğumda yeni doğan hemşiresinden hastanedeyken öğrendim. göğüslerinde mastit den dolayı hep aynı süreci yaşama yatkınlığı olacağından dolu kalmalarına hiç izin verme sürekli emzir hala doluysa pompa ile mutlaka çek. ilk 3 ay boyunca nerdeyse yukarıda anlattığın bu süreci hep yaşayabilirsin merak etme. benimki de ilk günler biberon aldılar sonra unuttular, şimdi oğlum almıyor işe başlıyacağım biberonla içsin istiyorum şimdi istemiyor. bebeklerin bir hali bir halini hiç tutmuyor çabuk alışıp çabuk vazgeçiyorlar, biberonu anne göğsüne benzeyenlerden göğsünle beraber dönüşümlü vermeni tavsiye ederim. en önemlisi sağlık bunlar unutuluyor canını sıkma ve bebeğinin tadını çıkar çok çabuk büyüyorlar, umarım yardımcı olabilmişimdir allah kolaylık versin.