• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi dışarı çıkarmıyor

Poncukfan

Allah bana yeter
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
301
191
103
30
Kızlar 62 günlük bebeğim var eşim annemlere gitmeme bile izin vermiyor hasta olur diye bende çok bunaldım evde sizce bebeğimi ne zamn dısarı çıkarmalıyız yada gezmeye onunla ne zamn gitmeliyim bu yüzden eşimle çok kavga ediyoruz beni anlamıyorum çok bunaldım artık 4 aylık olsun öyle git diyor bana emir vermesinden de bıktım artık

Kızlar 62 günlük bebeğim var eşim annemlere gitmeme bile izin vermiyor hasta olur diye bende çok bunaldım evde sizce bebeğimi ne zamn dısarı çıkarmalıyız yada gezmeye onunla ne zamn gitmeliyim bu yüzden eşimle çok kavga ediyoruz beni anlamıyorum çok bunaldım artık 4 aylık olsun öyle git diyor bana emir vermesinden de bıktım artık
Canim surekli evde tutman hem senin icin hemde bebegin icin iyi degil saatlerce cik disarda gez diyemem ama kucuk kucuk havanin uygun oldugu saatlerde yarim saat bi saat cikar hem sen hava al hemde o alsin cunku havaya disariya alismasi lazim sonrasinda cok zorlanirsin havaya alismadi icin en kucuk biseyde hasta olur ben 40 ciktikdan sonra kisdi 5 10 dk bile olsa balkona terasa cikardm saglikla buyut

Bebegin asilari tam olmadigi icin risk altinda maalesef. Annenize gittiginizde mutlaka konu komsu da gelir, malum bebek geldi sevecekler. Hastasi sagliklisi elini yikayani yikamayani... uyarsaniz bir turlu uyarmasaniz cocugun sagligi tehlikede. Dudaginda ucukla bir bebegi open komsu kadin cocugun felc gecirmesine sebep olmustu,gecen haberlerde vardi. Yani,risk buyuk. Balkona cikarabilirsiniz. Temiz hava alabilecegi yere arabayla gidebilirsiniz. Ama siz bunaldiysaniz, bebegi 20 dk bile olsa guveneceginiz kisiye birakin markete gidin. O bile iyi gelecektir.

Canım olur mu öyle şey, oldu olacak cam fanusta büyütelim çocukları. Size gidin saatlerce gezin AVM ve mikroplu yerlerde dolaşım diyen mi var ki? Hem bu çocuk tabii ki mikropla karşılaşacak ki vücudu antikor üretsin. Alın bebeğinizi 15 _ 20 dakika yürüyüşlere cikartin. Hem o canlının da hakkı değil mi hava almak? İnsan o da. İnanın bakın dışarı çıkarınca uykusu bile gelecek. Hem sizin hem de o bebeğin hava almaya ihtiyacı var. Özel bir durumu yoksa evde sürekli tutmak bana daha tehlikeli geliyor açıkçası. Korkmayın internetten de araştırın esinize ikna edin. Yolda tanıdık tanimadik kimsenin bebeğe dokunmasına izin vermeyin. Özellikle ellerine dokundurtmayin henüz oral dönemde olduğundan mikrop hemen vücuda yerleşir. Siz dikkat edin ama abartmayin da.

Bebegin asilari tam olmadigi icin risk altinda maalesef. Annenize gittiginizde mutlaka konu komsu da gelir, malum bebek geldi sevecekler. Hastasi sagliklisi elini yikayani yikamayani... uyarsaniz bir turlu uyarmasaniz cocugun sagligi tehlikede. Dudaginda ucukla bir bebegi open komsu kadin cocugun felc gecirmesine sebep olmustu,gecen haberlerde vardi. Yani,risk buyuk. Balkona cikarabilirsiniz. Temiz hava alabilecegi yere arabayla gidebilirsiniz. Ama siz bunaldiysaniz, bebegi 20 dk bile olsa guveneceginiz kisiye birakin markete gidin. O bile iyi gelecektir.
Bebeğin aşılarının tamamlanmasını bekleyemeyiz ki bebekleri çıkartmak için, hakeza 2 yaşından önce tamamlanmiyor. Ayrıca insanlara bebeğe dokunmayın opmeyin demek de ayıp degil, olmamalı.bu sen pissin anlamına gelmez ki el kadar yavru korumak zorundayız. Valla ben de bebeğim olmadan diyemem diyordum bal gibi de diyorum. Dokunmadan sevsek, alismasin, bir şey ikram etmeyin başkasından da alır sonra diye kendimce aciklamalar yaparak. E sonra ben bebeğimin hastalığına aglayacagima bırakıyorum insanlar beni kumaşın ne yapayım yani.

Canim surekli evde tutman hem senin icin hemde bebegin icin iyi degil saatlerce cik disarda gez diyemem ama kucuk kucuk havanin uygun oldugu saatlerde yarim saat bi saat cikar hem sen hava al hemde o alsin cunku havaya disariya alismasi lazim sonrasinda cok zorlanirsin havaya alismadi icin en kucuk biseyde hasta olur ben 40 ciktikdan sonra kisdi 5 10 dk bile olsa balkona terasa cikardm saglikla buyut
Sağol cnm Bnm

Bebeğin aşılarının tamamlanmasını bekleyemeyiz ki bebekleri çıkartmak için, hakeza 2 yaşından önce tamamlanmiyor. Ayrıca insanlara bebeğe dokunmayın opmeyin demek de ayıp degil, olmamalı.bu sen pissin anlamına gelmez ki el kadar yavru korumak zorundayız. Valla ben de bebeğim olmadan diyemem diyordum bal gibi de diyorum. Dokunmadan sevsek, alismasin, bir şey ikram etmeyin başkasından da alır sonra diye kendimce aciklamalar yaparak. E sonra ben bebeğimin hastalığına aglayacagima bırakıyorum insanlar beni kumaşın ne yapayım yani.
Okul cagina kadar asilar devam eder bu arada. Bizlerin kastettigi onemli enfeksiyonlara karsi vurulan asilar, bu da 4-6 ay civari. Rapelli asi bunlar. Ilk dozda koruma saglamaz kaldi ki bazen asi tutmaz. Cam fanustan bahsedilmedi yazilarda. Evi yeterince havalandirmazsak ayni havayi soluyup durmasi da fena. Yabancilara karsi yerinde uyarilarinizi yapabiliyorsaniz cok guzel. Her anne bunu yapamiyor. Bazen istese de yaptirmiyorlar. Konu sahibi cok kisa bir metinle durumunu anlattigi icin haliyle genis cerceveden yorumlar yazildi. Ama yazilarda olmayan anlamlari cikarmayalim.

Eşiniz korumacı ama bi o kadar da bencil madem öyle bebeğe bakayım sen çık dolaş desin bu aylarda kesintisiz uyur bebekler en azından yarım saat olsa çıkın Bı markete Bı yere gıdın sızede bebeğe de yazık
Iki çocuğumu da on gunluk ten sonra terasa çıkardım yaz olduğu için bacaklarını acıp güneş aldırdım 10 ar dakika kı gecen sene oğlum 40 günlükken üç günlük tatile bile gittik sağlıkla huzurla büyütün.....

1,5 aylıkken bebeğim hep beraber bodruma tatile gittik öyle söyliyim sana :D
Çocuğu ne kadar evde tutarsan o kadar düşük oluyor bağışıklığı. Prematüre doğmadığsa çıkar çocuğu. Ona da yazık. Dışardaki hayatı o kadar geç görürse ürker çocuk kalabalıktan falan. Hapis hayatı yaşatmayın çocuğa valla size değil bebeğinize üzüldüm daha çok.

Benim öyle sınırlarım yok bebeğim ve ben ne zaman toparlanirsak o zaman çıkarız diye düşünüyorum. Çünkü onun da benim de güneşe ve farklı bakterilere ihtiyacımız var . Şuan hemileyim doğumum Ekim'de olacak Allah nasip ederse o yüzden öyle dışarda pek plan yapılacak havalar değil. Bence doktora eşinizle birlikte gidin ve doktorun yanında sorun zaten hiç bir doktor aman çocuğu dışarı çıkarmayın hasta olur demez

Tatlim benim kızım kis bebeği olmasina rağmen 15 günlük başladım çıkmaya şımdı 5 aylik ben her yere götürüyorum bence alissin artık dışarı çıkartın

Valla nasip olur da normal doğum olursa galiba ben ilk hafta kendimi sokağa atarım. sezeryan olursa da bakalım 10 gün sonra falan. kapalı alan bebeğe de anneye de babaya da işkence...

Aralık ve subat ayında dogum yaptım. Her ıkı cocugumuda 5-6 gunlukten sonra dısarı cıkardım

Back