bebeğimi çoook seviyorum...Ona aşırı bağlı mıyım?

KaanAda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
33
0
36
Bursa
Merhabalar;
Benim bir problemim var gerçi bunu problem olarak görmeye yeni yeni başladım ama. Bilemiyorum. Benim şuan 6 aylık olan bir oğlum var. Oğlumu 26 ay hamile kalma çabaları ve 9 ay hamilelik derken 35 ay sonunda kucağıma aldım. 3 kez aşılama tedavisi gördüm en son tüp bebeğe karar verildiği ay hamile kaldım. Oğlumu doğduğu sabahtan itibaren yanımdan ayırmadım. Sabah akşam nefesini dinliyorum. Sanki ona birşey olacak gibi geliyor. Kucağımdan ayıramıyorum. Başkasına elletmiyorum. Bugün bir bayan çok sevdi oğluşumu ve sevmek için kucağımdan almaya çalıştı, öptü filan. Çok sinirlendim, eve gelince 4-5 kez elini yüzünü yıkadım mikrop kapmasın diye. Sonrada bu saate kadar acaba bir yerine birşey batırmış mıdır? Hasta olur mu ölür mü birşey olur mu diye dibindeyim. Bilmiyorum yaa...Bu arada işe başladım haftanın 3 günü gitmek zorundayım maddi durumlardan. Bebeğime annem bakıyor. Ondan başka kimseye emanet edemiyorum çünkü. Acaba bebeği olduğunda ilk böyle tepkiler veren oldu mu? Bu normal mi yoksa ben paranoyak mıyım? Kendimden şüphelenmeye başladım da.

Biraz sakin olmaya çalış ben de sinir olurum başkasının bebeğini şap şup öpenlere gerçi. Olumsuzlukları at kafandan güzel duygular bunlar sen söyleyince çocuk isteğim arttı :)

Son düzenleme:
Öncelikle güzel yavrunuzu Rabbim size bağışlasın, sağlıkla sıhattale büyür, toplumada hayırlı bir evlat olur inşAllah, çok fazla bu konular üzerinde düşürseniz obsesif olursunuz, kalbinizi Allah'a dayayın, elbette sizin karnınızda ikende bebişinizi büyten, geliştiren, sağlıkla doğum yapmanızı nasip eden bir Yaratıcı vardı, hem Allah kullanırı kullarının sevgilerinden daha çok sever, sizdeki anne merhameti Yaratıcıdan bağışlanan merhamet duyguları, kalbinizi Allah'a dayayın, küçük oğluşunuzu O na emanet edin, kesinlikle çok rahatlıcaksınız, her şey gönlünzce olsun

Biraz sakin olmaya çalış ben de sinir olurum başkasının bebeğini şap şup öpenlere gerçi. Olumsuzlukları at kafandan güzel duygular bunlar sen söyleyince çocuk isteğim arttı :)

Rahat olmaya çalışıyorum ama sonuçta bebeğimde ayrı bir birey oldu. Hamileyken iyiydi güvende ve iyi olduğunu biliyordum ama şuan endişelerim daha artıyor. Bebek düşünceniz varsa gerçekten çok güzel bir duyguymuş Allah gönlünüze göre versin. Hayatın anlamları bence :) İnsan daha bir hassas oluyor ve hayatı daha başka açılardan görmeye başlıyor.

Amin inşallah tüm temennim böyle vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetişmesi. Allah'a çok sığınıyorum bol bol dua ediyorum oğlum için. Hayırlısı ne ise onun için Allah'ımın en iyisini yapacağını biliyorum. Ama bir yandan da içim içimi yiyiyor. Onu kaybedecekmişim gibi geliyor ve bu duyguyu içimden bir türlü atamıyorum.

Allah oğlunuzu size bağışlasın.benimde oğlum var 10 aylık her anne gibi bende üzerine titriyorum aman düşmesin,çarpmasın diye endişeleniyorum tabi ama onu kaybedicem,bişey olacak diye bir korkum yok birilerinin çok ilgisi benide rahatsız ediyo bunun sebebide tek çocuk olmasından kaynaklanıyor.Tabiki annesiniz endişeleneceksiniz,özleyeceksiniz sürekli yanınızda olmasını isteyeceksiniz ama o korkularınızdan arının unutmayınki bu korkunuz size zarar verebilir hatta oğlunuzuda etkileyecektir. biraz rahat olun sizin rahat ve iyi olmanız oğlunuzun iyi olması anlamına gelir. sizin korkmanız sürekli endişelenmeniz oğlunuzun panik atak,korkak büyümesini sağlayacaktır.bazen bebeği rahat bırakın hani derler düşe kalka büyür gerçekten öyle size iyi büyütmeler kolay gelsin..

Allah size ve oğlunuza uzun ömürler versin. Evet gerçekten bu durum beni çok yoruyor. Sanırım haklısınız benim enerjim ona da geçiyor sonuçta. Kesinlikle ve kesinlikle korkak veya panik atak olmasını istemem. Kendime sanırım bir an önce bir uğraş bulmalıyım.

Canım bende aynı şeyleri yaşadım sorun olduğunun farkında bile değildim. Sen yine annene güvenmişsin ben anneme bırakıp markete bile gidemezdim. Oyuncaklarını koltukları hastanede bulunan dezenfektanlarla yıkardım çok şükür bunlar geçti şimdi 22 aylık oğlum eskiye göre çok daha iyiyim. Bunun geçici olduğunu bil fazlada üstünde düşünme zamanla geçiyor. Benim oğlum 3 günlükken sarılık olup hastanede yatmıştı kaybetme korkusu yaşadım psikolojim o yüzden bozulmuştu sonuçta yaşadıklarımız tetikliyor davranışlarımız farklılaşıyor. İçin rahat olsun tek değilsin:) güle güle istediğin gibi büyüt bebeğini.

Canım her anne bebeğini çok sever ama insanların kişilik yapısı devreye girdiğinde kimisi relax büyütür kimisi evhamlı olur.Bebeğim küçükken bendede kaybetme korkusu başlamışdı ama önceleri hep ben ölürsem ona ne olacak diye bir korku başlamışdı bende düşünüyordum kimselere emanet edemiyordum ara ara ya ona birşey olursa gibi bir düşünce aklıma geldiğindede düşüncenin devamını bile beynimde getiremiyordum aslında çok sağlıklı düşünceler değil bunlar herkesin aklına zaman zaman gelebilir ama hayatını etkilemesine izin verecek sıklıkda geliyorsa çokda sağlıklı değil.Hep benim annemin bir lafı vardır tevekkelli olacaksın diye ama dediğim gibi kişilik mizaç meselesi insanın elinde olsa zaten niye böyle olumsuz düşüncelere saplansın.Bencede bir uğraş bul çünkü böyle düşünmenin birtek bize zararı yok akılları erdiğinde korumacı taraflarımız onlar tarafındanda farkına varılacak buda onları olumsuz etkileyebilecek bir unsur.
Hijyen takıntısı yine bendede vardı kimse ellesin öpsün istemiyordum ne zaman ayaklandı sokaklarda koşturmaya başladı müdahale şansınız azalıyor 2 yaşındada yok oluyor zaten öyle bebekkenki gibi sizin elinizde olmuyor hijyen.

Son düzenleme:

İçimi rahatlattın tek olmadığıma sevindim doğrusu:) Sanırım benimde bu aşırılığım 26 ay sonra anca hamile kalabilmemden kaynaklanıyor. Artık anne olma umudumu neredeyse kaybettiğim bir dönemde hamile kaldım. Sanırım o yüzden bu aşırılıyım. Benim gibi birilerinin olduğuna çok sevindim. Bazen bebeğimin büyüdüğünü hiç göremeyecekmişim gibi geliyor. Maaşallah senin bebeğine Umarım Allah'ım o günleri görmeyi bana da nasip eder. Amiiin :)

Evet ölürsem ne olur düşüncesi zaman zaman bana da geliyor. İnan bunları düşünüp üzülüyorum ve kendi kendimi yiyorum. Tevekkeli olmak çok isterim ama yapım maalesef bu şekilde. Bu huyumdan nefret ediyorum. Çok korumacı olupta çocuğumun ileride pısırık, ana kuzusu bir bireyde olmasını istemem. Onun için hayallerim büyük ve onlara ulaşabilecek miyim bilmiyorum. Sanırım en iyi ilaç zaman. Bütün bu düşüncelerden kurtulurum inşallah.

canım öncelikle bebişine allah sağlıklı sıhhatli mutlu bir ömür versin. seni anlıyorum. benimde oğlum ilk doğduğundan beri bazı kaygılarım var. bu kadar aşırı olmasa da eşimi sürekli fırçalıyorum. elin pis, öpme, yüzüne değirme... bişey olacak diye korkuyorum. ama ilk zamanlara gör azaldı. eskiden anneme bırakıp markete giderken korkardım ve eve koşarak giderdim. şimdi çalışıyorum haftada 6 gün. mesela dün eşimin yanındaydık. patronunun kızı var 4 yaşında aşırı kıskanç bir çocuk. oğlumun yüzünü elledi. defalarca yapma canım diye uyardım. o kadar sinir oldum ki hani bir tane patlatacaktım. ama dedim ki kendime o bir çocuk bilmiyor henüz. hani patronun kızı olmasa kovalardım yanımdan.
bide bende kıskançlık var. çocuğum en çok beni sevsin bana gülsün benimle ilgilensin istiyorum. bunu başkasına yaptığında o kişiye gıcık oluyorum. bu huyumu değiştirmem lazım.ama elimde değil.
sende içini ferah tut ve allaha bol bol dua et.

Amin canım çok sağol. Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla, huzurla büyümek bizlere de büyütmek nasip eder inşallah. Sanırım benim ilerideki halim bu oluyor :)) Belki beni kınayacaksın ama babaanesi telefonda eşime oğlum nasıl diye sorduğu için bile içten içe sinirleniyorum. Onun oğlu değil O, o oğlunu büyütmüş benim oğlum o diyorum. Bir tek anneme güvenebiliyorum, bazen acaba ben yokken nasıllar diye içim içimi yesede. Allah anneme uzun ömür versin ya O da olmasaydı. Demek ki bu hep böyle devam edecek. Sanırım ileride kıskançlık bende de daha belirginleşecek. Şimdilik uzaktan takip ediyor ve panter gücüyle bebeğimi kucağıma alabiliyorum. Ama ileride başka birini istemesini beni de rahatsız eder sanırım.

amin canım inşallah. bende oğlum denilince sinir oluyorum birde annem denince. o benim oğlum. başkası niye oğlum diyor. oğluşun kaç aylık bu arada?
bende annema güveniyorum ama maalesef annem bakamıyor. pil var çünkü ağır kaldırınca yoruluyor.
kv. geldi görümcemle 3 hafta kaldılar aklım hep evdeydi. eve geliyorum kapıdan girince banyoya gidip elimi yüzümü yıkıyorum ya babanesi halası halası neredeymiş halası diyor. sinirlerim tepeme çıkıyor. ben geldim işten çocuğumu bütün gün görmemişim. benim geldiğimi söyle dimi? sonra hep halasına bakıyormuş, rüyasında gülünce halasına gülüyormuş. yeni barıştık kırmamak için birşey demedim. şimdi gittiler bu konuda rahatım onlara çok alışmasını istemiyorum. bakıcı arıyoruz. annem başında duracak.
içim daha rahat olacak.

Canım öncelikle annene geçmiş olsun. Benim oğlum 6 aylık. Haftanın 3 günü bende işe gidiyorum ve anneme bırakabiliyorum çok şükür. Allah sana kolaylık versin. İnsan bu kadar da bir insanın üstüne gitmez yani hala kaynana bir yere kadar. Bizim kv'de başka şehirde Allah'tan. Ne bileyim ya anne gibi olmuyor. Eşime de annesi iyi geliyordur ama. Herkesin annesi di mi yani? Vallahi annemlerde hacca gitmek istiyorlar bu ramazan içim içimi yiyor kim bakacak diye. Kaynana 40 gün nasıl bakacak diye şimdiden dert oldu. Tabiii bizde kalacak malum. Hani versem sabah akşam sen evine ben evime olsa. Bakıcıya da güvenmek zor. Allah kolaylık versin.

sağol canım. benimkinden büyükmüş oğluşun. benimkide başka şehirde. belki kötü niyetinden söylemiyor kadın ama ben gıcık oluyorum. torununu 4 aylık gördü, doğuma gelmediler. sonrasında barıştık oğluşum için. bir sorunumuz olmadı şükür. mesela oğluma diyor ki sen halanın peşini bırakma sakın maddi manevi yaşarsın valla. maddi çıkar için hiçte oğlumun başkasının peşinde dolanmasını istemem. manevi tamam ama çok bağlanmasını istemem doğrusu. mesela bizde kaldıkları zaman bulaşık yemek kayınvaldem yaptı sağolsun ama halamız bir kez lavaboyu bile ovmadı.
neyse konuyu dağıtmayım ama oğlumda birilerinin fazla ilgilenmesi beni sıkıyor.
geçende eşimin yanındayım yan dükkan komşusundan bir arkadaşı geldi eşimin. müşterisi oğlumu görecekmiş oraya götürecekmişim. götürmüyorum beni akşama kadar görmüyor kendi gelsin dedim. oğlum oyuncak mı milletin ayağına götüreyim.

Benim oğluşumun amcası daha görmeye gelmedi. Neymiş efendim yoğunlarmış. Hayret bişey. Ama bize gelince o saygıymış hemen gidilmesi gerekmiş.
Evet yani sevebilir belki manevi olarak ama o da bir yere kadar olmalı. Önce anne bence. Herşeyi ile ilgilenen anne. Gerisi sonra gelir. Evet çok bağlanması beni de rahatsız eder katılıyorum.
Hayret birşey sen niye götürecekmişsin. Görmek isteyen gelir görür bencede. Ne öyle sevgiye muhtaç gibi gideyim sevsinler beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…