Bebeğimi boş yere mi kaybettim.

Dream Catcher

Bir savaşçı değil, bir âşık ol...❤️ ❤ ❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
261
126
53
Merhaba arkadaşlar canım çok sıkkın yazım hatalarım olursa kusura bakmayın ne olur.Bundan 9 gün önce hastaneye gittim gebeydim 4 hafta 5 günlük ultrasona girdim doktor kesenin bozuk olduğunu bunun normal gebelik olmadığını üzüm gebeliği olduğunu ve alınması gerektiğini söyledi.Ardından aynı hastanenin başka doktoruna yönlendirdi orada da ultrasona girdim ve içeride 9 mm kitle olduğunu söyledi.Doktorum tahminimde yanılmamışım bu tehlikeli yarın sabah acil kürtaj ve 1 yıl gebelik yasak dedi.Sabah gittiğimde normal kürtaj olacağımı beklerken doktor hastneye yatışımı verdi ve benden kan aldılar ani bir kan kaybından dolayı bunun normal kürtaj olmayacağını da dile getirdi. Ve çok kan kaybı olacağını söyledi.Hastaneye yatışım verildi su ve yemek yasaktı sadece serum verildi.Neyse 28 saat boyunca hastanede yattım bu süreç boyunca bana sürekli fitil verdiler rahimden.Fitil sayesinde içerideki parçanın düşmesi rahimin açılması gerektiğini daha sonra kürtajın olacağını söyledi doktor.Ama rahim açılmadı ve parça düşmedi çok hafif bir kanama oldu.Ben artık yalvardım kürtaj etsinler diye çünkü kasıklarımda sancı oldu ve bunalmıştım susuz psikolojim bozuldu sabah doktor kürtaja aldı beni anestezi ile kürtaj oldum.3 saat sonra taburcu edildim.Doktor bana antibiyotik verdi ve 1 hafta sonra gel kan alacağız ve 1 ay sonra patoloji sonuclarına da bakacağız dedi.Dün doktora gittiğimde ultrasona aldı ve rahim temiz dedi bende patoloji sonucumu sordum çünkü üzüm gebeliğinde patoloji sonucu önemlidir.Bana patoloji sonucunda her zaman sonuc çıkmaz dedi.Bana folik asit ve coraspin verdi.Şimdi benim aklımı karıştıran şey ise internette çok gebelikte kesenin bozuk olup daha sonra düzeldiği ve eğer üzüm gebeliğiyse 13 hafta sonra belli olduğunu okudum benim gebeliğim 4 hafta 5 günlüktü çok erkendi.Ve üzüm gebeliği riskli olduğu için her hafta gidip kan verilmesi ve değerin düşmesi için ilaç tedavisine alınılması gerektiğini okudum.Ve 1 yıl gebelikte yasaktı üzüm gebeliğinde.Doktor bana 3ay sonra gebelik olacağını herşeyin yolunda olduğunu söyledi.Sanırım doktorun yanlış tedavisine maruz kaldım.Ve bebeğimi kaybettim.Bu benim ilk gebeliğimdi ve hiç birşey bilmiyordum.Çok üzgünüm ve psikolojim çok bozuldu.

Çok geçmiş olsun canım boyle bir düşünceniz varsa patoloji sonucunu muhakkak görmek istediğinizi soyleyın ve başka doktora gösterin gerekirse dava açın ne demek bu ya ..ha belkıde doktor haklıdır o zamnda ıcın rahat olur..birde herzamn diyorum hıc bir teşhiste tek doktorla kalınmamalı

Cok gecmis olsun cok uzuldum birkac farkli hastane ve doktora basvursaydin keske bu hemen verilebilecek bi karar degil ama olan olmus artik. Insallah en kisa zamanda yeni ve saglikli bi gebelik yasarsin hayirlisi ile

Her gebelik aynı olmayabilir internettekiler genel bilgiler, sende özel bir durum olabilir. Dr güvendiğin biri mi? Değildi ise başka bir hastahaneye daha gitseydin keşke

Geçmiş olsun.
Üzüm gebeliği evet tehlikelidir. Tüplerde dölleniyor diye biliyorum.

Ben de kürtaj oldum ama benimki 9 haftalık olması gerekirken gelişmemişti. Kalp atışı yoktu o yüzden başka hastanedeki bir doktorun da fikrini alıp kürtaja karar vermiştim.

4 haftalık evet erkenmiş ama bu durumlarda hep kafada bir acaba sorusu vardır zaten. Normal bu hissettiğin.
Keşke hemen işlem başlatmak yerine başka hastanede başka doktorun da fikrini alsaydın. Beta hcg değerine baktılar mı?

Ayrıca kafanda çok soru işareti varsa usg ve patoloji raporunla başka doktora git..

Bana da 3 ay korun demişlerdi. Belki operasyonun onların sandığından kolay geçmiştir o yüzden en son 3 ay süre vermişlerdir..

Mol gebeligin tanısı ultrasonla kolayca konulabilir. Doktor durduk yere sizi kürtaja almamıştır.ayni zamanda nette okudum diyorsunuz birçok sayfada da operasyon öncesi rahimin genişlemesi için ayrı bir prosedür gerektigi yaziyor.onun için sizi yatırmışlardir.Kaybiniz için çok üzüldüm ama icinizi bu tür şüphelere doldurmayın.

Ikinci bir dr görmüş sanirim zaten oyle anladim okuduğumdan.
Eminim dr kurtaj yapmaya hevesli degildir, icinizi karartmayin , olan olmuş.
Ama patoloji sonucunuzu mutlaka isteyin, aksi bir durum olursa o zaman sikayetci olursunuz.

İnternette her okuduğuna güvenme. Zaten bunu neden araştırıp kendini yoruyorsun anlamadım. Bir risk görmeseler yapmazlardı bence. Sonuçta tıp okumadan bu kanıya varman yanlış. Kendini üzme. Sağlık konusunda risk almamak daha doğru gelir bana. Nasılsa yine hamile kalabilirsin.

ikinci doktor da ultrasonda aynısını görmüş. yanlış tedavi olacağını sanmıyorum o yüzden.

bu tür durumlarda kesinlikle birkaç dr a birden danışmak gerek

Canim 2.bir doktorda gormus zaten ve ayni kaniya varmis.ikisi anlasip hadi buna kurtaj yapalim diyecek halleri yok.2.doktorun baktigi ayrintili ultrasondur belli olur orada.benimde 3.bebegimin kalbi durmustu doktorum kalp atisi duyamadi ama ne olur ne olmaz diye ayni senin doktorun gibi 2.bir doktora yonlendirdi ayrintili ultrasonla bakti ve dogruladi.yani doktorun uzum gebelik oldugunu anladigi halde henen almamis seni kurtaja ne olur ne olmaz diye.tam tersine tedbirli davranmis.kan deggerlerin iyi demekki 1 yil beklemen gerekmiyor .her bunye farklidir.kimi 1 yil bekler kimi 6 aydir kimi 3 ay.internete bakarak karar vermeye kalksak internet basit bir bas agrisini bile kansere bagliyor.takilma internet yorumlarina

Bende Mol gebelik geçirdim ve 8. haftamdaydım. doktor bekleme lüksümüz yok Rahmi tamamen sara bilir rahmin alınmasına kadar gidebilir demişti. Yani 13. haftaya kadar beklemek gibi bir durum olmaz yanı o saatten sonra da düzelmez. Patolojide de bazen alınan parçaya tanı koyulamıyormuş yani benim ki Parsiyel mol çıktı kötünün iyisi diyebiliriz dedi Doktorum.
1 yıl bekledim tekrardan aynı şeyleri yaşamamak adına ve şuan hamileyim , mol gebelikte tekrarlama olasılığı düşük ama gene de insan korkuyor.

doktor durduk yere sızı kurtaja almamıstır
boyle onemlı seyler netde oturdugumuz yerden arastırmakla teshıh edılebılecek seyler degıldır bu sebeple bosuna moralınızı bozmayın

bu gıbı durumlarda bı baska doktora daha gıdıp teyıt etmek gerekır
doktordan daha ıyı bıldıgımızı sanmıyorum

gecmıs olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…